Uporabljamo piškotke
Citroën na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane»piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Uporaba piškotkov zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo. Služijo zlasti temu, da si zapomnijo za vas pomembne podatke kot npr. prodajna mesta ali vozila, ki ste jih konfigurirali. Več o piškotkih in o njihovem delovanju na naših straneh, lahko najdete na naši informativni strani.

REDNO PREVERJAJTE TLAK V PNEVMATIKAH

Če so pnevmatike premalo napolnjene, je njihov kotalni upor večji od običajnega. Bolj morate priganjati motor, to pa povečuje porabo goriva.

Tudi sprememba temperature povzroča spremembo tlaka v pnevmatikah: na primer, tlak se zmanjša, ko se zmanjša temperatura (prehod poletja v zimo). Zato redno preverjajte in uravnavajte tlak v pnevmatikah, še posebej pri večjih padcih temperature pozimi.

Uporaba zimskih pnevmatik med vožnjo po suhi cesti močno poveča kotalni upor. Zagotavljajo večjo varnost, ko so vremenski pogoji slabi, vendar jih morate zamenjati takoj, ko to dopuščajo pogoji pri vožnji.

In nenazadnje: premalo napolnjeno pnevmatika se prekomerno segreva, negativno vpliva na lego na cesti in se lahko celo tako močno poškoduje, da poči. Zaradi vaše varnosti upoštevajte priporočene tlačne vrednosti, ki veljajo pri hladnih pnevmatikah.

Da bi lahko doživeli polno interaktivno izkušnjo
Citroën
PRENOS
FLASH PLAYER
in ne pozabite omogočiti možnosti Javascript v vašem spletnem brskalniku.