To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

Želite preizkusiti točno določen model?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, ki ga želite preizkusiti. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri
Želite prejeti dokumentacijo o modelu iz prodajnega programa znamke Citroën ?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti katalog. Na spodnjih zavihkih lahko najdete tudi cenik in tehnične podatke o željenem vozilu.

Zapri
Želite, da vam Citroën pošlje ponudbo?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti ponudbo. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri

Piškotki

KAJ SO PIŠKOTKI?

Citroën na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane»piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Uporaba piškotkov zagotavlja brezhibno uporabniško izkušnjo. Služijo zlasti temu, da si zapomnijo za vas pomembne podatke kot na primer:

 • ime strežnika, ki je piškotek zapisal;
 • zelo pogosto tudi identifikacijsko oznako v obliki enotne št.;
 • včasih tudi datum izteka.

Te informacije se shranijo na vaš računalnik v preprosto besedilno datoteko, do katere strežnik dostopa za potrebe odčitavanja in shranjevanja informacij.
Piškotek je vedno povezan skupaj z imenom domene (to je imenom strežnika, ki ga je shranil), tako da je možno do njega dostopiti izključno prek zahteve tega strežnika.
Spletno mesto vsebuje sistem piškotkov. Na ta način je uporabnik obveščen, da se lahko med njegovimi obiski spletnega mesta, v njegov internetni brskalnik samodejno naložijo piškotki.

Piškotki so datoteke, ki se shranijo na trdi disk obiskovalcev, da lahko enostavneje pregledujejo spletno stran. Poleg tega nam omogočajo pridobiti statistične podatke o pogostnosti obiskov ali vzpostaviti prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni parametre svojega internetnega brskalnika.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO
Piškotke na naših spletnih straneh uporabljamo na več načinov:

 1. Anonimni piškotki za meritev pogostnosti obiska in uporabe spletne storitve Ti analitični piškotki se uporabljajo za meritev pogostnosti obiska spletne strani (število obiskov, povprečni čas, ki ga porabijo obiskovalci in na kaj klikajo, …). S temi piškotki lahko nenehno izboljšujemo naše spletno mesto in se prepričamo, da zadostijo vašim potrebam. Piškotki za meritev pogostnosti obiskov so strogo anonimni in z njimi ni možno v nobenem primeru identificirati obiskovalca spletne strani ali zbrati osebne podatke (na primer ime, IP naslov ...).
 2. Piškotki za shranjevanje informacij o povezavi. Nekatere naše spletne strani vam omogočajo, da se prijavite in vnesete svoje osebne podatke (na primer uporabniški račun na strani MyCitroën.si,…). Te spletne strani uporabljajo piškotke zato, da si na primer zapomnijo podatke o vašem računu in da določijo, ali lahko dostopate do določene storitve.
 3. Piškotki tretjih oseb (oglasi), večina Citroënovih internetnih oglasov se prikazuje na drugih spletnih straneh in jih urejajo tako imenovane tretje osebe (na primer oglaševalske agencije). Te tretje osebe uporabljajo svoje piškotke za sledenje števila oseb, ki so videle in/ali kliknile na reklamno pasico. Tovrstni piškotki, ki jih nastavijo tretje osebe, izhajajo iz politike o piškotkih družb, ki so jih nastavile, in mi nimamo dostopa za branje ali kreiranje teh piškotkov.
 4. Drugi piškotki tretjih oseb Citroënove spletne strani uporabljajo piškotke tretjih oseb za spremljanje strankinega pomikanja po spletni strani in zato, da ji ponudijo možnost, da na primer zahteva brošuro ali testno vožnjo, ko je to potrebno.
 5. Piškotke Flash naša spletna stran uporablja Adobe Flash Player za prikaz določenega dela njene vsebine. Da bi izboljšali vašo izkušnjo uporabnika, uporabljamo "Local Shared Objects" ali piškotke Flash za zagotovitev nekaterih funkcionalnosti. Piškotkov Flash ni možno upravljati na ravni spletnega brskalnika temveč prek programske opreme predvajalnika Adobe Flash Player. Spletna stran Adobe ponuja izčrpne informacije o uporabljenih piškotkih http://www.adobe.com/products/flashplayer/security.

OGLASI PO MERI UPORABNIKA: KAKO DELUJEJO?
Piškotki se na vašem računalniku shranijo v posebno mapo in lahko glede na spletne strani, ki jih obiskujete, shranijo:

 • spletne strani, ki ste jih pred kratkim obiskali,
 • izdelki, ki vas zanimajo,
 • informacijski sistem (jezik, država, operacijski sistem, brskalnik itd.) za zagotovitev optimalnega prikaza med vašim naslednjim obiskom naših spletnih strani.

Oglasi po meri uporabnika Citroën:
Storitev CentralTag, ki jo je izbral Citroën, omogoča uporabnikom spleta prejemanje oglasov po meri glede na njihove nedavne aktivnosti med pregledovanjem strani (interes za neko vozilo med pregledovanjem spletnih strani znamke Citroën: www.citroen.si , http://konfigurator.citroen.si/).

Če oglasov po meri uporabnika ne želite več imeti prikazanih:
Za izklop te storitve po meri uporabnika kliknite sem.
Glede na to, da je CentralTag član združenja Network Advertising Initiative (NAI), se lahko odjavite tudi prek spletne strani: http://www.networkadvertising.org/

Obiščite stran http://www.youronlinechoices.com/ in pridobite več informacij o oglaševanju na spletu ter izvedite več o možnostih blokiranja drugih podjetij članic IAB.

Ali se mi bodo še naprej prikazovali oglasi, če program zaprem?
Da, oglasi se bodo še naprej prikazovali, vendar se ne bodo več navezovali na vaša zanimanja.

Top