To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

Želite preizkusiti točno določen model?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, ki ga želite preizkusiti. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri
Želite prejeti dokumentacijo o modelu iz prodajnega programa znamke Citroën ?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti katalog. Na spodnjih zavihkih lahko najdete tudi cenik in tehnične podatke o željenem vozilu.

Zapri
Želite, da vam Citroën pošlje ponudbo?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti ponudbo. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri

CITROËN C4 CACTUS V ŠTUDIJSKE NAMENE

V pondeljek 27.marca smo ob otvoritvi 24. Avtomobilskega salona Slovenija 2017 predali vozilo Citroën C4 Cactus v študijske namene Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Podjetje C Automobil Import d.o.o. je oktobra 2016 razpisalo natečaj na temo predelave pravega vozila za učne namene. Vozilo smo želeli podariti eni izmed izbranih strokovnih šol in fakultet , saj smatramo, da bi bilo vozilo velika pridobitev, predvsem v učne namene ali za namene spodbujanja kreativnosti, iznajdljivosti in timskega dela dijakov in študentov.

 

Izmed vseh prejetih ponudb, se je komisija odločila, da je najprimernejši predlog predstavila Univerza v Ljubljani – Fakulteta za elektrotehniko. S svojo raziskovalno skupino se že sedaj ukvarjajo s komunikacijo človek – stroj v vozilih. Primarno jih zanimajo inovativni uporabniški vmesniki v vozilih in ocenjevanje različnih motenj pri uporabi le – teh. Večino raziskav opravljajo v simulatorju vožnje, zato se nam je njihov predlog zdel najprimernejši.

 

Podarjeno vozilo je opremljeno z bencinskim motorjem Pure tech 82 Stop & Start ETG  z robotiziranim menjalnikom.

 

Ob tej priliki je dekan Fakultete za elektrotehmiko, prof.dr. Igor Papič dejal: ''V imenu Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se vam ,gospod direktor Filip Koren  in podjetju C Automobil Import najlepše zahvaljujem za donacijo prototipnega vozila Citroën C4 Cactus, ki ga bomo na naši fakulteti uporabili pri pedagoškem in raziskovalnem delu s poudarkom na razvoju IKT v vozilih, študiju motečih vplivov IKT med vožnjo in preizkušanju inovativnih uporabniških vmesnikov v vozilih. Na Fakulteti za elektrotehniko se veselimo dobrega sodelovanja z vašim podjetjem tudi v prihodnje.''

Top