To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

Želite preizkusiti točno določen model?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, ki ga želite preizkusiti. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri
Želite prejeti dokumentacijo o modelu iz prodajnega programa znamke Citroën ?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti katalog. Na spodnjih zavihkih lahko najdete tudi cenik in tehnične podatke o željenem vozilu.

Zapri
Želite, da vam Citroën pošlje ponudbo?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti ponudbo. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri

NOVO KONCEPTNO VOZILO CITROËN CACTUS M: FREE YOUR MIND!

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo CITROËN premierno na svetu predstavil konceptno vozilo, ki je nastalo po zgledu modela Méhari: CITROËN CACTUS M. S svojim novim konceptom CITROËN ponuja "outdoor" reinterpretacijo vozila C4 Cactus v različici polni svežine in optimizma. Poleg dizajna CITROËN izraža tudi pravi življenjski stil, saj prosti čas postavlja v osrčje avtomobilske izkušnje. Koncept CACTUS M, ki se odlično znajde na vseh vrstah terenov in v najrazličnejših situacijah, vabi v svobodo in k pobegu v neznano ter skrbi za dobro počutje.

      Crossover za prostrane poti. Stil konceptnega vozila CACTUS M nakazuje na še bolj potepuški značaj, kot je značilen za CITROËNA C4 Cactus, in potrjuje njegovo sorodstveno razmerje s konceptom CITROËN Aircross, ki je bil aprila letos predstavljen v Šanghaju. Njegovi blatniki so izklesani okoli koles, kar mu da bolj čokat in mišičast videz. Pokončno vetrobransko steklo, visoko umeščena karoserija in večji premer koles dodatno poudarijo njegovo usmerjenost v prostočasne dejavnosti. Na bočnih delih karoserije so umeščena velika vrata iz plastičnih materialov, ki zagotavljajo vozilu lahkotnost in zaščito ter so njegov značilni znak. O tej zasnovi pa ni moč govoriti brez omembe slavnega vozila Méhari, ki je bilo prav tako namenjeno vsestranski uporabi. Po zaslugi povsem odprtega potniškega prostora lahko potniki do sedežev v drugi vrsti dostopijo tako, da prestopijo bočni del karoserije in se oprimejo vdolbine na zadnji bočni stranici; med potniki in svetom okoli njih odslej ni več meja.

      Domiseln in usmerjen v prostočasne dejavnosti. Po svoji zasnovi CITROËN CACTUS M postavlja prosti čas v osrčje avtomobilske izkušnje, ki postane odraz življenjskega stila. Slednjega odlično ponazarja notranji dizajn z uporabo tehnoloških materialov, ki izhajajo iz aktivnosti na prostem. Za uporabo brez slehernih kompromisov je potniški prostor možno v celoti oprati s curkom vode po zaslugi odvodnih odprtin v prostorih za noge. Sedeži, ki so zasnovani po navdihu desk za surfanje, so bili zamišljeni kot kombinezoni in so prekriti z barvitim neoprenom, ki zagotavlja udobje in vodotesnost. CITROËN CACTUS M se od drugih loči tudi po svoji modularnosti, ki jo omogoča predvsem strešni lok, kamor lahko potniki odložijo vse svoje predmete (wakeboard, jadralno desko …). Celotna zasnova ponuja udobje in zagotavlja brezskrbnost duha.

      Brez težav po vseh terenih. CITROËN CACTUS M je bil ustvarjen za pobeg v neznano, raziskovanje in odkrivanje novih teritorijev. Ne glede na vrsto dejavnosti, vremenske razmere ali razmere na cesti vse je zamišljeno na način, ki potnikom nudi še več razvedritve. Sistem Grip Control mu zagotavlja optimalen oprijem na vseh vrstah terenov in vozniku omogoča brezskrbno zapeljati izven utrjenih poti. CACTUS M nudi tudi popolno svobodo po zaslugi modularnega potniškega prostora, ki ga je možno predelati v ležišče, in platnene strehe, ki deluje kot šotor. Platnena streha z inovativnim sistemom za napihovanje nudi celo zaščito v primeru dežja. CITROËN CACTUS M se ponaša tudi z vgrajeno tehnologijo za vsakodnevno rabo, kot je sklop uporabne opreme iz vozila C4 Cactus (zaslon na dotik, stikalo menjalnika "easypush" …).

Koncept CACTUS M je novodobna interpretacija vrednot, ki so privedle do zasnove vozila Méhari. CITROËN že od nekdaj stremi za vrednotami kot so udobje, dobro počutje in prosti čas. Konceptno vozilo CACTUS M, ki bo razstavljeno ob boku vozila C4 Cactus in koncepta Aircross ponazarja izjemno vitalnost in koherentnost blagovne znamke.

1.  CROSSOVER ZA PROSTRANE POTI

Eno leto po lansiranju vozila C4 Cactus bo CITROËN na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavil različico tega modela, ki se ponaša z bolj mišičastim dizajnom in je povsem odprta proti zunanjemu svetu.

  • Reinterpretacija vozila C4 Cactus s pustolovskim videzom

Koncept CACTUS M ima lastnosti športnega terenca, na katere je namigoval že C4 Cactus, poudarjajo pa jih stilska obdelava in specifični elementi.

Tako prednje kot tudi bočne stranice so precizno izklesane in mišičaste oblike, s čimer poudarijo višino podvozja in napete linije karoserije. Z uporabo koles Tall & Narrow se je povečal premer platišč, hkrati pa se zmanjšala njihova širina in povečala višina karoserije. Videz dodatno poudarijo čisto posebni blatniški koši. Čokato postavo koncepta CACTUS M izpostavi tudi 60-stopinjski naklon vetrobranskega stekla in debelina njegovega stebrička, ki nakazuje na vzdržljivost.

Spodnji deli prednjega in zadnjega odbijača ter zunanja ogledala so bila zasnovana po zgledu koncepta CITROËN Aircross. Vlečni priključki oziroma vzvratna ogledala navdajo z občutkom varnosti in kakovosti. Omenjeni stilistični atributi zasidrajo koncept CITROËN CACTUS M v svet športnih terencev in pričajo o sorodstvenem razmerju dveh konceptnih vozil.

  • Navzven usmerjeno vozilo, povzeto po modelu Méhari              

Tako kot Méhari v svojem času, je bil tudi koncept CACTUS M zasnovan kot vozilo za aktivnosti na prostem. Vse je zasnovano na način, ki potnike zbliža z okoljem okoli njih in jim poenostavi življenje.

CITROËN CACTUS M ima dvoje dolgih vrat, ki poudarjajo kompaktnost vozila. Enodelna zasnova iz ulitega plastičnega materiala omogoča še posebej enostavno odpiranje, hkrati pa zmanjša skupno maso vozila. Vrata so zamišljena kot zaščitne obloge airbumps in so povzela njihovo zasnovo zahvaljujoč uporabi obloge iz termoplastičnega uretana. Nekakšna druga koža, ki prekriva tudi zaščitne elemente odbijačev, je odporna na udarce in praske pa tudi na slano vodo, pesek in na vse tisto, kar bi lahko povzročilo prepreko med prostim časom in mobilnostjo. Odpiralni deli so opremljeni z vidnimi tečaji tako kot pri slavnem modelu Méhari, za katerega je bila prav tako uporabljena karoserija iz plastičnega materiala ABS.

CITROËN CACTUS M je bil zasnovan v duhu surfanja zato nima strehe in stebričkov vetrobranskega stekla. Vozilo je povsem odprto proti zunanjemu svetu. Strešni lok in okvir vetrobranskega stekla sta prekrita s furnirjem iz pravega lesa, ki spominja na individualno podobo, za katero se odločajo razni proizvajalci desk za surfanje. Platišča z izrazito optimističnim motivom spominjajo na cvetne motive kombinezonov. Logotip, ki ga opazimo na strešnemu loku, je videti kot podpis nekakšne kolekcije "Freestyle" znamke CITROËN.

2.  DOMISELN IN USMERJEN V PROSTOČASNE DEJAVNOSTI

Plaža, pesek, sol in voda sodijo med tiste elemente, pred katerimi vozilo običajno obvarujemo. CACTUS M pa je bil ustvarjen za tak svet, se pravi za intenzivno in brezkompromisno doživljanje prostega časa. Pri izbiri oblik, materialov, tehnologij in barv nas je vodila želja, da bi potnikom omogočili preživljati prosti čas v njihovem vozilu in jih pri tem razbremeniti vsakršne skrbi.

Splošen dizajn potniškega prostora spominja na ladijski trup. Njegove oblike so tekoče in neprekinjeno povezane z zunanjim dizajnom vozila. Občutek, da gre za predmet, ulit iz enega samega kosa, dodatno poudari modra barva Jaws, ki se enakomerno preliva med karoserijo in potniškim prostorom. Globoko optimističen barvni odtenek nakazuje na veder značaj tega koncepta in vabi k pobegu v neznano.

Poleg kakovostnega videza ladijskega trupa so na splošni dizajn vplivale tudi njegove funkcionalne lastnosti. CITROËN CACTUS M je idealni partner za vse vaše ekspedicije. Vsi materiali so bili izbrani ali obdelani tako, da so primerni za predelavo oziroma vzdržljivi. Potniki lahko sedejo v vozilo, ne da bi se posušili ali splaknili, po zaslugi perforiranih prostorov za noge in sedežev, s katerih voda kar odteče, in tkanine, ki je odporna na sol; potniški prostor lahko celo operemo s curkom vode.

CACTUS M je pridobil estetsko dovršeno in funkcionalno notranjost. Oblazinjenje sedežev in obloga armaturne plošče sta bila zamišljena kot kombinezon za surfanje. Penasta guma iz neoprena, ki ga prekriva potiskan jersey živahnih barv, vnese v potniški prostor obilo toplote in poudarja živahen značaj vozila. Omogoča tudi boljše tesnjenje sedežev in krajši čas sušenja.

Konceptno vozilo CITROËN CACTUS M je praktično: v bočnih stranicah so vdolbine, ki potnikom omogočajo dostopiti do sedežev v drugih vrsti tako, da prestopijo bočni del karoserije. Tovrstna rešitev poenostavi dostop in navda potnike na zadnjih sedežih z občutkom popolne svobode. V notranjosti so na voljo razna odlagalna mesta, ki so enostavno dostopna in uporabna. Prednja vrata vsebujejo velik predal z mrežastim pokrovom, do odlagalnega mesta v prtljažniku je možno dostopiti iz zunanjosti in na strešne loke je možno pritrditi dve deski za surfanje s pomočjo posebnega sistema pritrdišč, ki so integrirana v vozilo. Ob tej posebni priložnosti je ekipa CITROËNOVEGA oddelka za oblikovanje zasnovala tudi dve deski za surfanje v barvah konceptnega vozila.

Močne značajske lastnosti konceptnega vozila CACTUS M izhajajo iz modela Méhari iz leta 1968, iz njegove praktične zasnove in panoge obmorskega letovanja, ki je obkrožala ta legendarni model. Tako so razni njegovi stilski elementi, kot na primer kljuke vrat v obliki pasov ali osrednji brisalnik stekla z eno samo metlico, zagotavljali maksimalno praktično in enostavno rabo. Vzglavniki so s svojo obliko, podobno odbojnikom za zaščito barke, namigovali na svet navtike, ki ima veliko sorodnega z vozili za aktivnosti na prostem.

3.  BREZ TEŽAV PO VSEH TERENIH

Koncept CACTUS M je bil zamišljen kot idealna rešitev za ljubitelje prostranih poti in sanjski partner za pustolovska doživetja. Po zaslugi tehnološke opreme in inovacij podre vse prepreke pri raziskovanju, ki bi lahko nastale zaradi vremenskih razmer, logistike ali poškodovanih terenov.

CITROËN CACTUS M ima poleg pnevmatik Tall & Narrow tudi sistem Grip Control; vozilo je po njegovi zaslugi bolj okretno ter omogoča vožnjo po neutrjenem terenu in najbolj strmih vzpetinah. Sistem za krmiljenje spodrsavanja koles se prilagaja danim situacijam, da zagotovi optimalno vlečno moč v najrazličnejših razmerah.

Koncept CACTUS M je bil zasnovan kot vozilo za aktivnosti na prostem, vendar pa se lahko zahvaljujoč inovativni platneni strehi prilagodi najrazličnejšim vremenskim razmeram. Platneno streho, ki se nahaja v dvojnem podu prtljažnika, je možno z roko namestiti nad vozilo in pritrditi s pomočjo inovativnega sistema za napihovanje. S kompresorjem, ki je nameščen v zadnjem delu vozila, vzpostavimo pretok zraka in napihnemo tri loke, ki streho zadržijo v optimalnem položaju.

Zahvaljujoč modularni notranjosti in inovativni platneni strehi se nam pri CITROËNU CACTUS M ni treba več ukvarjati z logistiko, tako da imamo več časa za improvizacijo in svobodo. CACTUS M lahko tako predelamo v pravi bivak za dve osebi in si privoščimo še več pustolovskih dogodivščin. Po zaslugi domiselnega sistema za preklop zadnje sedežne klopi je možno prtljažni prostor podaljšati, njegova vrata pa odpreti na spodnjem delu, s čimer pridobimo ležišče za dve osebi. Uporabniki lahko po želji spijo na prostem pod zvezdami ali z zaščito nad seboj: platneno streho je možno podaljšati v samonosni šotor s pomočjo istega sistema za napihovanje. Šotor je možno razpreti na zadnjem delu vozila in omogoča dvema osebama visokima 1,80 m stati pokonci za vozilom. Odslej ni več zares nobenih ovir za raziskovanje.

Za izdelavo materiala za platneno streho in šotorsko platno je CITROËN sklenil sodelovanje z dvema priznanima podjetjema iz tega sektorja. Za zasnovo zgradbe in varnost šotora se je CITROËN obrnil na podjetje ATIC, specialista za napihljive strukture za ekstremne vremenske razmere, in na podjetje Jonathan & Fletcher, specializiranega proizvajalca tehnoloških tekstilnih materialov za ekstremne športe.

CITROËN CACTUS M se ponaša z mnogimi inovacijami, predvsem pa je to zelo prijetno vozilo za vsakodnevno rabo, saj ponuja vse potrebno za udobno vožnjo in tehnologije, ki so vgrajene v serijski model C4 Cactus. Eno leto po lansiranju serijskega modela nam to konceptno vozilo prikazuje neizmeren potencial za zasnovo različic vozila C4 Cactus. Seveda pa tudi izjemne možnost za uveljavitev pozicije blagovne znamke na trgih raznih karoserijskih različic.

TEHNIČNI PODATKI

Mere

Dolžina: 4,16 m

Širina: 1,77  m

Višina: 1,48  m (za potrditev po končani sestavi)

Medosna razdalja:   2,60 m

Bencinski pogonski sklop s samodejnim menjalnikom zadnje generacije:

PureTech 110 S&S EAT6 

Poraba goriva in zmogljivosti

Poraba goriva: 4,8 l/100 km   

Emisije CO2: 110 g/km

Podvozje

Pnevmatike Bridgestone Tall & Narrow 19’’

Želite preizkusiti točno določen model?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, ki ga želite preizkusiti. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri
Želite prejeti dokumentacijo o modelu iz prodajnega programa znamke Citroën ?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti katalog. Na spodnjih zavihkih lahko najdete tudi cenik in tehnične podatke o željenem vozilu.

Zapri
Želite, da vam Citroën pošlje ponudbo?

Izpolnite spodnji obrazec in izberite vozilo, za katero želite prejeti ponudbo. Vašo prošnjo bomo posredovali prodajnemu mestu po vašem izboru.

Zapri
Top