Ogled vsebine
Citroën Ami
 CITROËN AMI ​100% ËLEKTRIČEN
Vizija urbane mobilnosti
Ami predstavlja konkreten odgovor na najnovejša pričakovanja glede mobilnosti na krajših razdaljah: enostavnejši dostop do mestnih središč, vsem prilagojena sredstva za mikro mobilnost, učinkovita alternativa skirojem, kolesom, skuterjem in javnim prevoznim sredstvom.
(Skoraj) brez vozniškega izpita
Od 15. leta dalje z izpitom AM

Kdo lahko vozi Amija ?

  • vsakdo, ki je polnoleten in ima vozniško dovoljenje kategorije B
  • vsakdo, ki je izpolnil 15 let in je imetnik vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije AM

 

V poklicnem kontekstu predstavlja AMI idealno rešitev, na primer za poti med domom in delovnim mestom. AMI, ki je zelo enostaven za upravljanje, ima prednosti popolnoma tekoče vožnje, saj nima prestavne ročice ali sklopke. Izbirnik vožnje ima samo 3 gumbe, D, N in R za naprej, prosti tek in nazaj.

Polnjenje na 220 V
 V 4 urah do polne napolnjenosti
Vse, kar morate storiti, je, da priključite vgrajeni kabel, nameščen v vratih na sovoznikovi strani, v standardno vtičnico, da napolnite AMI v samo  4 urah. Kot  vaš pametni telefon ali računalnik. 
Do 75 km dosega
AMI ima doseg, primeren za kratke dnevne vožnje. V večini primerom so te bistveno krajše od povprečne dnevno prevožene razdalje. Vam pa avtonomija omogoča, da se zapeljete  z njim na sestanek, v službo ali večerno druženje s prijatelji.
7 različic
7 možnosti izbire in personalizacije
Ami bo na voljo v 7 različicah:  osnovni nivo MY AMI AMI,  3 različice z barvnimi paketi t.i. MY AMI COLOR ( s paketom dodatkov v barvah Orange, Blue, Grey),  malo bolj športen MY AMI POP in avanturističen MY AMI TONIC. Za bolj poslovno rabo pa bo na voljo tudi dostavna razlilčica M Y AMI CARGO.
My Ami Tonic
Prepoznaven dodatek k ponudbi

My Ami Tonic je energijsko napolnjena izdaja, ki s svojim vznemirljivim novim videzom, drznimi barvami in opremo povečuje Amijevo ponudbo.

 

Edinstvena za My Ami Tonic, nova črna obroba na sprednjih žarometih – popolnoma posnema tiste na zadnjih lučeh.

 

Zunanjost povzema elemente, kot so pokrovi platišč, okras sprednjega odbijača ter črni sprednji in zadnji odbijač, doda pa tudi odtenke živahne rumene barve, ki  mu daje lastno osebnost.

My Ami Pop
Ni Formula 1 v mestu, je pa Formula 2. 😀

MY AMI POP vključuje vso opremo iz paketa MY AMI ORANGE + drugo opremo, specifično za MY AMI POP.

 

  • 1 črn spojler na zadnjem delu strehe
  • 2 oranžni nalepki na vratih
  • 2 črna obrobe zadnjih luči
  • 1 črna visoka maska ​​za sprednji odbijač
  • črna ojačitev sprednjega odbijača
  • črna ojačitev zadnjega odbijača

 

My Ami Cargo
Kompaktno gospodarsko vozilo

Praktično, kompaktno gospodarsko vozilo z enim sedežem in enim odlagalnim prostorom za lokalni nakup ali dostavo drobnega blaga.

MY AMI CARGO ponuja rešitev brez primere za potrebe profesionalnih uporabnikov. Odgovarja na nove logistične izzive lokalnih storitvenih podjetij, dostavljavcev, trgovcev, obrtnikov, javne uprave ali proizvodnje. MY AMI CARGO je uporabna, električna, ultrakompaktna in ekonomična mobilna rešitev, zasnovana zlasti za logistiko zadnjega kilometra podjetnikov, ki združuje vse prednosti osebnega AMIja ter optimiziran in modularen nakladalni prostor.

 

My AMI CARGO ponuja inovativno notranjo razporeditev z nakladalno prostornino 400 L, pregradno steno med voznikovim in nakladalnim prostorom, modularno zgornjo polico, ki lahko tvori mobilno pisarno, in dvonivojska ravna tla. Ima doseg do 75 km in največjo hitrost 45 km/h.

Ami kmalu tudi v Sloveniji !

Citroën nam ponuja nov izum s področja 100 % električne mobilnosti za širšo množico v obliki vozila Ami, ultra kompaktnega štiricikla, ki je zelo okreten, varen, barvit in dostopen vsem: z vozniško AM kategorije.

Ami je osupljiv odgovor inovativne znamke, ki navdih črpa pri svojih kupcih in ki ima posluh za nove potrošniške navade, zahteve glede gibanja po mestu in okoljevarstvena vprašanja.