OBVESTILO ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Preverite informacije

PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN IN TOTAL, 45 LET PARTNERSTVA

Citroën in Total, 45 let partnerstva - Raziskave in razvoj

Od konca šestdesetih let prejšnjega stoletja oziroma od takrat ko je Total izdelal mazivo za vozilo DS, s katerim so se odpravile težave z vžigom in zamašitvijo, skupini skupaj sodelujeta pri razvoju maziv, ki so posebej prilagojena Citroënovim motorjem in jim zagotavljajo vse večjo varčnost pri porabi goriva in spoštljivost do okolja.

Citroën in Total, 45 let partnerstva - Industrijski razvoj

Od sklenitve partnerstva v letu 1968 Total podpira industrijski razvoj znamke Citroën na vseh petih kontinentih z dobavo širokega izbora maziv za avtomobile: motorna olja, masti in tekočina za vzmetenje (LDS).

Citroën in Total, 45 let partnerstva - Poprodaja

Citroën priporoča v svoji distribucijski mreži maziva Total, ki so posebej zasnovana za Citroënove motorje in ustrezajo standardom skupine PSA PEUGEOT CITROËN s področja emisij škodljivih izpušnih plinov.

Citroën in Total, 45 let partnerstva - Avtomobilski šport

Moč partnerstva med družbama Total in Citroën je še toliko bolj očitna na področju avtomobilskega športa. Od relija v letu 1969 do izjemnega svetovnega reli prvenstva v sezoni 2012 je imel Total številne priložnosti za testiranje svojih maziv pod ekstremnimi pogoji in Citroënovim vozilom zagotoviti optimalne zmogljivosti.


MOTORNA OLJA TOTAL

Citroën priporoča za svoje motorje izbor sintetičnih in mineralnih olj Total.

V nadaljevanju si oglejte izbor motornih olj Total:

Tehnološko dovršeno sintetično motorno olje TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30 zagotavlja najvišjo stopnjo zaščite pred obrabo in zamazanostjo motorja.

Omogoča 4,2 % prihranek pri gorivu*, kar je enakovredno 1000 km porabe goriva pri vsaki menjavi olja, ki se jo opravi po prevoženih 25.000 km.

To motorno olje je izdelano po posebni formuli za motorje, ki so opremljeni s sistemom za zmanjšanje onesnaževanja nove generacije in podaljša življenjsko dobo sistemov za naknadno obdelavo izpušnih plinov.

Opomba
Citroën in Total, 45 let partnerstva - TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30

Tehnološko izpopolnjeno sintetično olje Low SAPS** TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 je posebej zasnovano za Citroënove motorje. Visoko izpopolnjena tehnologija hkrati omogoča prihranek pri porabi goriva in optimalno delovanje sistemov za zmanjšanje onesnaževanja.

 • Varuje sklope za naknadno obdelavo izpušnih plinov, ojača delovanje filtra trdnih delcev (FAP) in podaljša njihovo življenjsko dobo.
 • Zniža porabo goriva brez spreminjanja voznih navad.
 • Zmanjša emisije CO2 in izpuste škodljivih izpušnih plinov.
Opomba
Citroën in Total, 45 let partnerstva - TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30

Tehnološko izpopolnjeno sintetično olje TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 je prilagojeno najbolj zahtevnim načinom uporabe in idealno zadosti vsem zahtevam, s katerimi se soočijo maziva.

 • Primerno za vse vrste uporabe, tudi najbolj intenzivne.
 • Ponuja visoko pretočnost v hladnem stanju, da poenostavi hladne vžige.
 • Deluje kot visoko učinkovit detergent in antioksidant, da zagotovi motorju optimalno čistost.
 • Posebej je namenjeno visoko zmogljivim bencinskim in dizelskim motorjem znamke Citroën brez filtra trdnih delcev (FAP).
Citroën in Total, 45 let partnerstva - TOTAL QUARTZ 9000 5W-40

Motorno olje na sintetični osnovi TOTAL QUARTZ 7000 10W-40 je prilagojeno zahtevni uporabi. Ta vrsta motornega olja zagotavlja:

 • večjo čistost motorja,
 • zaščito motorja pred vsem vrstam obrabe,
 • večjo odpornost na učinke spreminjanja temperature.
Citroën in Total, 45 let partnerstva - TOTAL QUARTZ 7000 10W-40

Mineralno motorno olje TOTAL QUARTZ 5000 15W-40 je idealno za standardno uporabo.

 • Varuje motor pred obrabo.
 • Prepreči zamašitev občutljivih delov.
Citroën in Total, 45 let partnerstva - TOTAL QUARTZ 5000 15W-40

Maziva so nujno potrebna za dobro delovanje vozila.

Nekatera tehnološko izpopolnjena sintetična olja nove generacije omogočajo tudi:

 • Zmanjšanje emisij CO2 in porabe goriva.
 • Optimalno delovanje sklopov za zmanjšanje onesnaževanja motorja, kot sta na primer katalizator ali filter trdnih delcev.

Za zagotovitev optimalnih zmogljivosti je v servisni knjižici natančno navedeno olje, ki ga je najbolj primerno uporabiti pri menjavah. Upoštevanje tega priporočila je zagotovilo za dolgo življenjsko dobo vašega vozila.

 • Zmanjšanje trenja.
 • Manjša obraba premičnih delov motorja (ojnice, bati …).
 • Učinkovito hlajenje motorja.
 • Ohranitev čistosti motorja in zaščita pred korozijo.
 • Enostavnejše gibanje premičnih sklopov motorja.
 • Zagotovitev zagona pri vseh temperaturah.

Izberite izključno olja Total, ki ustrezajo posebnim standardom za CITROËN. S tem si boste zagotovili najboljši izkoristek, daljšo življenjsko dobo motorja in filtra trdnih delcev ter varčno porabo goriva.


Novo olje je zagotovilo za brezhibno delovanje.

Redna menjava motornega olja z novim, ki ustreza standardom znamke Citroën, je nujno potrebna. S tem postopkom se odstranijo vse nečistoče, ki so nastale med delovanjem vozila ter zagotovi dolgo življenjsko dobo motorja in izpušnega sistema.

Za izvedbo kontrole nivoja olja mora vozilo stati na ravni podlagi, motor pa mora biti zaustavljen in hladen. Olje preverite na vsakih 2000 km ali pred dolgo potjo.

 1. Odstranite merilno palico.
 2. Očistite jo s krpo. Vstavite jo nazaj v ležišče in počakajte nekaj sekund, preden jo ponovno izvlečete.
 3. Preverite nivo olja s pomočjo oznak "MIN" in "MAX".
 4. Če olje ne sega do nivoja "MAX", ga dolijte.
 5. Olje dolijte počasi.
 6. Ponovno preverite nivo olja in postopek ponavljajte toliko časa, dokler olje ne doseže nivoja "MAX", pri tem pa pazite, da ga ne dolijete prek tega nivoja.
 7. Merilno palico namestite nazaj.

Olje vašega motorja je treba menjati v rednih intervalih; pri vsaki menjavi je treba zamenjati tudi oljni filter. Izrabljeno olje je treba vedno izprazniti v posodo, ki dobro tesni, da ga je možno reciklirati.


Top