PREUSMERITEV SEKUND

C3 WRC 2019

Najnovejše vozilo Citroën Racing v barvah stoletnice

 

C3-WRC-tout-terrain-1_625x350

MIŠIČAST DIZAJN

uravnoteženost, robustnost, identiteta

S svojim edinstvenim dizajnom, energičnostjo in svežino CITROËN C3 WRC pritegne pozornost že na prvi pogled.
Aerodinamika je bila še posebej izpopolnjena, da zagotavlja zmogljivost in stabilnost vozila pri visoki hitrosti:
prednji sklop se zliva z bočnimi linijami ter silhueti vozila zagotavlja horizontalno ravnovesje in vzdržljivost, medtem ko se logotip dvojne puščice z dvojno kromano letvico in dvonivojske luči raztezajo vse do dnevnih LED luči, ki so prepoznavni znak CITROËN.

UČINKOVITOST NA VSEH TERENIH

Aerodinamika

Zadnji odbijač je skrbno zasnovan, da hitreje odriva gramoz in sneg na proste površine.
Izjemen zadnji spojler dopolnjuje aerodinamični sistem. Sestavljen je iz nižje "lopate" in bolj kompleksnega zgornjega dela, kar povečuje učinkovitost in izboljšuje celotno zmogljivost Citroën C3 WRC.
C3-WRC-Monte-Carlo_625x350

TEHNOLOŠKI DOSEŽEK

520x293_2.jpg

...

 

NAJBOLJŠI MOTOR, KI GA JE CITROËN KADARKOLI ZASNOVAL

"Mislim, da lahko prepričljivo zatrdim, da je Citroën C3 WRC opremljen z najbolj dovršenim motorjem od vseh, ki smo jih do sedaj razvili. Medtem ko smo sodelovali na prvenstvu WTCC, smo uspeli naše izkušnje iz relija preučiti z določene razdalje in to nam je omogočilo, da smo k temu novemu izzivu pristopili na povsem drugačen način. Okviri pravilnika GRE so zelo strogi, vendar pa nam omogočajo dovolj svobode za razvoj novih rešitev. Sprejeti smo morali nekaj prelomnih tehnoloških odločitev, ki pa jih seveda zdajle ne morem podrobno naštevati! Ponosni smo na dosežene rezultate zlasti na področju zmanjšanja trenja. Še bolj pa nas razveseljuje dejstvo, da bodo ti napredki nekega dne vpeljani v serijsko proizvodnjo celotnega izbora vozil znamke Citroën."

Patrice Davesne, vodja razvoja motorja.

OD MESTNEGA MALČKA DO VELIKEGA DIRKALNIKA

Visuel-C3_C3-WRC_1250x400

CITROËN C3 WRC je tekmovalna in dirkaška različica novega CITROËNA C3. Od slednjega je nedvomno prevzel edinstveno morfološko zgradbo, izjemno karizmatičen prednji del, pogled, ukrivljene linije in stabilno lego na cesti ... Poleg tega nesporno dokazuje, da se lahko mestni malček z nekaj več pogona prelevi v pravega dirkača!

Top