To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND

NOVO POGLAVJE V STOLETNI ZGODOVINI EKIPE CITROËN RACING

CITROËN že skoraj več kot sto let dosega uspehe na dirkalnih stezah in trasah širom celega sveta. Že v petdesetih letih prejšnjega stoletja je začel osvajati prve pomembnejše zmage, v osemdesetih letih pa se je v gene znamke z logotipom dvojne puščice zapisal reli.

30 let in 11 naslovov svetovnega prvaka kasneje se ponovno vračamo na reli prvenstvo s CITROËNOM C3 WRC, najnovejšim modelom ekipe CITROËN Racing.

597x597_avant.jpg

MIŠIČAST DIZAJN

S svojim edinstvenim dizajnom, energičnostjo in svežino CITROËN C3 WRC pritegne pozornost že na prvi pogled.
Aerodinamika je bila še posebej izpopolnjena, da zagotavlja zmogljivost in stabilnost vozila pri visoki hitrosti: prednji sklop se zliva z bočnimi linijami ter silhueti vozila zagotavlja horizontalno ravnovesje in vzdržljivost, medtem ko se logotip dvojne puščice z dvojno kromano letvico in dvonivojske luči raztezajo vse do dnevnih LED luči, ki so prepoznavni znak CITROËN.

Zadnji odbijač odvaja zemljo in sneg na neutrjenem terenu ... Aerodinamične elemente pa nenazadnje dopolnjuje še spojler spektakularne oblike. Sestavljen je iz spodnjega "sloja" in kompleksne zgornje površine, s čimer zagotavlja učinkovitost celotne zasnove in pripomore k vsesplošni zmogljivosti novega CITROËNA C3 WRC.OD MESTNEGA MALČKA
DO VELIKEGA DIRKALNIKA

CITROËN C3 WRC je tekmovalna in dirkaška različica novega CITROËNA C3. Od slednjega je nedvomno prevzel edinstveno morfološko zgradbo, izjemno karizmatičen prednji del, pogled, ukrivljene linije in stabilno lego na cesti ... Poleg tega nesporno dokazuje, da se lahko mestni malček z nekaj več pogona prelevi v pravega dirkača!

Novi Citroën C3 ponuja tudi tehnologije, ki gredo v koraku s časom. Opremljen je s povezljivo kamero visoke ločljivosti (HD) ConnectedCAM Citroën™ (za doplačilo), ki posname celotno dogajanje pred vašim pokrovom motornega prostora.
.240866.jpg

NAJBOLJŠI MOTOR, KI GA JE CITROËN KADARKOLI ZASNOVAL

520x293_2.jpg
"Mislim, da lahko prepričljivo zatrdim, da je Citroën C3 WRC opremljen z najbolj dovršenim motorjem od vseh, ki smo jih do sedaj razvili. Medtem ko smo sodelovali na prvenstvu WTCC, smo uspeli naše izkušnje iz relija preučiti z določene razdalje in to nam je omogočilo, da smo k temu novemu izzivu pristopili na povsem drugačen način. Okviri pravilnika GRE so zelo strogi, vendar pa nam omogočajo dovolj svobode za razvoj novih rešitev. Sprejeti smo morali nekaj prelomnih tehnoloških odločitev, ki pa jih seveda zdajle ne morem podrobno naštevati! Ponosni smo na dosežene rezultate zlasti na področju zmanjšanja trenja. Še bolj pa nas razveseljuje dejstvo, da bodo ti napredki nekega dne vpeljani v serijsko proizvodnjo celotnega izbora vozil znamke Citroën."

Patrice Davesne, vodja razvoja motorja."


TEHNIČNI PODATKI

Sans-titre-1.jpg

-

Top