To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND

NOVA SEZONA JE ODPRTA !

Odkrijte ekipo Citroën Racing s Krisom Meekom! Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT s C3 WRC se vrača v tekmovalno sezono z novim pogonom in elanom. Prva preizkušnja: Rally Monte-Carlo

Ali ste pripravljeni na vznemirljivo sezono?
background2.JPG

TEKMOVALNA SEZONA V POLNEM ZAGONU!

Odkrijte ekipo Citroën Racing s Krisom Meekom! Ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT s C3 WRC se vrača v tekmovalno sezono z novim pogonom in elanom. Prva preizkušnja: Rally Monte-Carlo Ali ste pripravljeni na vznemirljivo sezono?
RACING 2018

-

SPOZNAJTE EKIPO RACING

V sezoni 2017 je ekipa Citroën Total Abu Dhabi WRT nastopila z dvema do štirimi dirkalniki C3 WRC s posadkami:

Kris Meeke / Paul Nagle

Craig Breen / Scott Martin

Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau

Khalid Al Qassimi / C.Patterson

Kris-&-Paul.jpg

USPEH PO ANGLEŠKO

Kris Meeke je po končani diplomi strojnega inženirja nastopil na prvem reliju leta 2000, Kris je osvojil naslov mladinskega prvaka Velike Britanije v svoji drugi celotni sezoni. Osvojeni naslov mu je odprl vrata prvenstva JWRC, na katerem je v sezonah 2003 in 2004 nastopil z Oplom.br>
Krisa je s Citroën Sport sklenil pogodbo o udeležbi na prvenstvu JWRC v sezoni 2005. Za volanom dirkalnika C2 Super 1600 je sezono začel z zmago na reliju Monte-Carlo (3. Mesto v skupni razvrstitivi). V sezoni 2009 je Krisa izbrala ekipa Team Peugeot UK za nastopanje na prvenstvu IRC. Za volanom dirkalnika 207 S2000 je osvojil štiri zmage in si priboril naslov prvaka. Ker se je izkazal z izjemno hitrostjo, so mu ponudili mesto za volanom ekipe Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team za sezono 2014. V svoji prvi celotni sezoni na najvišji svetovni ravni se mu je uspelo štirikrat povzpeti na zmagovalni oder.

Ko je ekipa Citroën Racing najavila povratek na prvenstvo WRC v sezoni 2017, je bil kot prvi njihov uradni voznik imenovan Kris Meeke. V sezoni 2016 je bil zadolžen za večino razvojnih testiranj Citroëna C3 WRC, poleg tega pa je še sedemkrat nastopil za ekipo Abu Dhabi Total WRT. Kris se je kot zmagovalec relija na Portugalskem in Finskem dokazal za hitrega voznika na vseh vrstah terenov, ki se bo v naslednji sezoni resno potegoval za naslov svetovnega prvaka.


• Prvi reli WRC: Velika Britanija 2002
• Število udeležb na prvenstvu WRC: 73
• Najboljši rezultat na prvenstvu WRC: 1. mesto (Argentina 2015, Portugalska in Finska 2016)
Craig-&-Scott.jpg

IREC V EKIPI

Craig Breen je začel dirkati leta 2008 na cestah Irske in Velike Britanije, velik preobrat v njegovi karieri pa se je zgodil leta 2011. Kot udeleženec prvenstva WRC Academy je uspel naslov prvaka osvojiti na zadnji hitrostni preizkušnji relija Wales Rally po Veliki Britaniji.

Sezono je začel 2012 z zmago na prvenstvu S-WRC v okviru relija Monte-Carlo. La saison 2012 débute par une victoire en S-WRC au Rallye Monte-Carlo. Na prvenstvu S-WRC si je uspel priboriti tri nove zmage in ob koncu sezone naslov prvaka s sovoznikom Paulom Naglom.

V sezoni 2014 je začel tudi sodelovati s Scottom Martinom. Po štirih celotnih sezonah prvenstva WRC z Matthewom Wilsonom in po enem letu dirkanja ob boku Khalida Al Qassimija. Zaradi dobrih rezultatov in njegove vztrajnosti ga je ekipa Abu Dhabi Total WRT povabila k sodelovanju na šestih relijih sezone 2016. Na Švedskem je osvojil osmo mesto, na Poljskem sedmo, na Finskem pa se mu je uspelo povzpeti na zmagovalni oder. S temi rezultati si je priboril mesto za volanom uradnega dirkalnika ekipe Citroën Total Abu Dhabi WRT v sezoni 2017.

• Prvi reli WRC: Portugalska 2009
• Število udeležb na prvenstvu WRC: 37
• Najboljši rezultat na prvenstvu WRC: 3. mesto (Finska 2016)

MALI FRANCOZ OJAČA EKIPO


Stéphane Lefebvre si je svoje zobe brusil na promocijskih dirkah reli prvenstva Francije. V sezoni 2012 je osvojil naziv najboljšega mladinca pokala Volant 207, leto kasneje pa je prvič začel tekmovati na mednarodnih relijih evropskega prvenstva. Sezono 2013 je zaključil na petem mestu skupne razvrstitve kategorije "Dvokolesni pogon" prvenstva ERC in ponovno zmagal v mladinski kategoriji pokala 208 Rally Cup. Stéphane je nase dodobra opozoril v sezoni 2014, ko je hkrati osvojil naslove FIA Junior WRC, WRC3 in ERC Junior!

Tako je Stéphane nastopil na trinajstih dirkah svetovnega prvenstva sezone 2015. V okviru relija Monte-Carlo je zmagal na prvenstvu WRC2, na preostalih dirkah sezone pa je imel zelo veliko izzivov, vendar je še naprej pridobival znanje o reliju z dirkalnikom DS 3 R5 in nato še z DS 3 RRC. Zadnjih pet relijev je tekmoval za volanom vozila DS 3 WRC. Na čisto prvi dirki v Nemčiji je osvojil točke, sezono pa je zaključil z osmim mestom v Veliki Britaniji.

V sezoni 2016 so Stéphana izbrali za voznika ekipe Abu Dhabi Total WRT. Takrat je začel sodelovati z Gabinom Moreaujem, ki je dve sezoni tekmoval na prvenstvu ERC kot sovoznik Chrisa Ingrama. V Monte-Carlu je sezono začel z lepim petim mestom. Stéphane je dokazal svoj napredek tudi na Portugalskem in Poljskem, vendar pa se je zanj sezona naglo končala v Nemčiji.

Stéphane si je uspel opomoči do konca sezone in nastopiti v Veliki Britaniji, kjer je končal na devetem mestu. Gabin se mu je uspel pridružiti na reliju Rallye du Var, kjer sta opravila veliko testnih voženj, preden se bosta v sezoni 2017 pridružila ekipi Citroën Total Abu Dhabi WRT.

• Prvi reli WRC: Francija 2013 • Število udeležb na prvenstvu WRC: 26 • Najboljši rezultat na prvenstvu WRC: 5. mesto (Monte-Carlo 2016)
Stephane-&-Gabin.jpg
Khalid-&-Chris.jpg

KRALJI PUŠČAVE WRC

Šejk Khalid Al Qassimi si je prve izkušnje v avtomobilskem športu nabral za volanom štirikolesnih vozil na relijih, ki jih organizirajo v puščavi Združenih arabskih emiratov. Njegova kariera reli voznika pa se je v resnici pričela leta 2002, ko je prvič nastopil na vseh preizkušnjah prvenstva Bližnjega vzhoda FIA (ang. MERC - Middle East Rally Championship). Leta 2004 se je po težki poškodbi vrnil k tekmovanjem in osvojil naslov prvaka na prvenstvu MERC za volanom dirkalnika Subaru Impreza WRX ter si priboril dve zmagi, v Bahrajnu in Siriji. Med leti 2004 in 2006 je šejk Khalid nadaljeval svojo kariero na prvenstvu MERC (drugo mesto v sezoni 2005 in tretje mesto v sezoni 2006) in se udeleževal tudi prvenstva P-WRC . V drugem delu sezone 2007 je začel dirkati na najvišji svetovni ravni s Fordom Abu Dhabi WRT. Njegov najboljši rezultat je peto mesto na reliju po Avstraliji leta 2011.

Po premoru v sezoni 2012 si je začel močno prizadevati za vzpostavitev partnerskega sodelovanja med ekipami Abu Dhabi, Abu Dhabi Racing in Citroën Racing. V sezonah 2013, 2014 in 2015 je nastopil na številnih dirkah prvenstev WRC in MERC. Že tretjič je postal podprvak prvenstva Bližnjega vzhoda .

Od leta 2014 šejk Khalid sodeluje z voznikom Chrisom Pattersonom.

Po zmagi na reliju po Dubaju leta 2015 se je šejk Khalid odločil za premor na prvenstvu MERC. V sezoni 2016 je sodeloval na štirih preizkušnjah prvenstva WRC in hkrati z budnim očesom spremljal rezultate Krisa Meekeja, Craiga Breena in Stéphana Lefebvreja v ekipi Abu Dhabi Total WRT.

Nastopa tudi na vzdržljivostnih oziroma Cross-country relijih zato ga bomo videli na startu relija Dakar 2017 za volanom dirkalnika 2008 DKR. Šejk Khalid bo nastopil na nekaterih izbranih dirkah prvenstva WRC za volanom Citroëna C3 WRC.

• Prvi reli WRC: Akropola 2004
• Število udeležb na prvenstvu WRC: 65
• Najboljši rezultat na prvenstvu WRC: 5. mesto (Avstralija 2011)

"ZMAGE V SEZONI 2017 IN NATO OSVOJITEV NASLOVOV PRVAKA V SEZONI 2018"

Yves-Matton.jpg

"Zaključili smo triletno obdobje tekmovanja v WTCC, ko se je blagovna znamka pripravljalja na lansiranje strateškega izdelek: Novi C3. Ob istem času, je bila FIA v vzpostavljanju novih predpisov za WRC. C3 se popolnoma ujema s to opredelitvijo, vse se je idealno uskladilo. Ta sočasnost dogodkov je omogočilo Citroënu, da v celoti izkoristi svojo zavezanost motošportu."                                                               Yves Matton, Direktor CITROËN Racing

CITROËN RACING JE KONCENTRAT STROKOVNO PODKOVANEGA ZNANJA IN IZKUŠENJ SVETOVNO PREPOZNAVNIH PARTNERJEV.

IZJEMEN TEHNOLOŠKI LABORATORIJ

total.jpg

Partnersko sodelovanje med znamkama Total in Citroën, ki traja že celih 48 let, je zasnovano na štirih trdnih in komplementarnih temeljih: raziskave in razvoj, proizvodnja, trženje in šport. Neuničljivo zvezo dveh blagovnih znamk povzema slavni slogan "Citroën priporoča Total", ki se razteza od proizvodnih obratov do specializiranih delavnic ekipe Citroën Racing!

ABU DHABI, PRESTOLNICA ZDRUŽENIH ARABSKIH EMIRATOV

426fd5186b9870d171206f5959fa8f6c.jpg

Abu Dhabi, ki v arabščini pomeni "dežela antilope", je bil ustanovljen na kraju, kamor je mlada antilopa pripeljala nomadsko pleme do sveže vode. Otok, na katerem je sprva stalo komaj tristo kolib iz palmovih vej, nekaj zgradb in utrdba vladarja se je od tistih časov do danes razvil v moderno in svetovljansko mesto Abu Dhabi, današnjo prestolnico Združenih arabskih emiratov.

CITROËN IN MICHELIN: NAJBOLJŠE PARTNERSTVO V RELIJU

michelin.jpg

Citroën in Michelin si delita dolgo industrijsko in tekmovalno zgodovino. Znamki sta skupaj osvojili pet naslovov svetovnega prvaka na svetovnem reli prvenstvu organizacije FIA in pet zmag na svetovnem pokalu organizacije FIA v kategoriji Cross-Country Rally.

ŠVICARSKA KAKOVOST S PRAVIM TEKMOVALNIH DUHOM OD LETA 1888

certina.jpg

 

Certina je znamka zapestnih ur, ki se ponaša z bogato linijo športnih modelov. Njeni športni modeli ur niso poznani zgolj zaradi popolnega estetskega videza temveč slovijo tudi po brezhibni kakovosti.

KLJUČNE ŠTEVILKE EKIPE CITROËN RACING

 

Cross-country rally (1990-1997)


 

 • 36 zmag na 42 preizkušnjah, od tega 4 zmage na Dakarju
 • 25 zmag je dosegel Pierre Lartigue, 10 zmag si je priboril Ari Vatanen in 1 zmago je osvojil Timo Salonen.
 • 5 naslovov prvaka med konstruktorji na svetovnem prvenstvu FIA Cross-country rally (od 1993 do 1997)
 • 5 naslovov prvaka med vozniki: Pierre Lartigue od 1993 do 1996 in Ari Vatanen leta 1997

 

WRC (1999-2016) • 96 zmag, od tega 11 zmag v Nemčiji, 10 v Argentini, 9 v Španiji in 7 v Monte-Carlu
 • 238 uvrstitev na zmagovalne stopničke
 • 1484 zmag na hitrostnih preizkušnjah
 • 78 zmag Sébastien Loeb, 7 zmag Sébastien Ogier, 3 zmage Kris Meeke, 2 zmagi Carlos Sainz in Philippe Bugalski, 1 zmaga Dani Sordo, Mikko Hirvonen, François Duval in Jesus Puras.
 • 36 zmag za C4 WRC, 32 zmag za Xsaro WRC, 26 zmag za DS 3 WRC, 2 zmagi za Xsaro Kit-Car
 • Rekordi: zmage proizvajalca (96) in zaporedne uvrstitve na zmagovalne stopničke (38 od Mehike leta 2008 do Velike Britanije 2010)
 • 8 naslovov prvaka med konstruktorji na svetovnem reli prvenstvu organizacije FIA (od 2003 do 2005 in od 2008 do 2012)
 • 9 naslovov prvaka med vozniki in sovozniki: Sébastien Loeb in Daniel Elena (od 2004 do 2012)

 

WTCC (2014-2016)

 

 • 31 najboljših štartnih položajev na 35 kvalifikacijah
 • 50 zmag, 45 najhitrejših krogov na dirki in 119 uvrstitev na zmagovalne stopniške na 69 dirkah
 • 28 zmag José María López, 11 zmag Yvan Muller, 6 zmag Sébastien Loeb, 2 zmagi Ma Qing Hua, 1 zmaga Mehdi Bennani in Tom Chilton
 • 3 naslovi prvaka med konstruktorji na svetovnem prvenstvu turnih avtomobilov FIA WTCC (od 2014 do 2016)
 • 3 naslovi prvaka med vozniki na svetovnem prvenstvu FIA WTCC, ki jih je osvojil José María López (od 2014 do 2016)
Top