To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND
1800x681_concept-car-citroen-metropolis

Konceptno vozilo METROPOLIS

METROPOLIS

Konceptno vozilo po meri Kitajske.

Citroën Métropolis je hibridno konceptno vozilo, ki ga je v celoti zasnovala mednarodna oblikovalska ekipa Citroën v Šanghaju. Gre za pravo umetniško stvaritev.

MOČNA IN VITKA OBLIKA KAROSERIJE

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Močna in vitka oblika karoserije

Metropolis združuje gladke površine, napete linije, pa tudi čutne obline razpoznavnih elementov kot je na primer prednji blatnik, ki odločno poudarja močno in vitko obliko karoserije.

ČUTNE OBLINE IN IZKLESANE LINIJE

Spektakularna in izklesana oblika karoserije se zavija v gladko in rafinirano obleko, ki spreminja svojo intenzivnost glede na jakost svetlobe in prikrito govori o razkošnih oblinah in zelo natančno obdelanih detajlih.

Prednji del

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Prednji del

Prednji del vozila prek okrasne maske in skrbno obdelanih optičnih blokov nedvoumno izraža njegovo moč.

Iz profila

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Iz profila

S svojo triprostorsko zgradbo (ki se ji na Kitajskem ni možno izogniti), Metropolis s svojo mogočno postavo izraža vizijo kreativnega in sofisticiranega razkošja.

Zadnji del

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Zadnji del

Širok, a stisnjen zadnji del koncepta je izredno stabilen. Luči v obliki bumeranga zadku vozila Metropolis dajejo izviren videz.

RAZKOŠNA IN IZRAZNA NOTRANJOST

Notranji dizajn vozila Metropolis se navdihuje v svetu pahljač in kitajskih glasbenih strunskih instrumentov, ki so na Kitajskem znak izobraženega in elegantnega človeka.

Celoto sestavljajo prijetne plasti, zložene druga vrh druge, ki predstavljajo razkošno šatuljo, v kateri je bistveno izobilje v izražanju.

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Razkošna in izrazna notranjost

AVANTGARDNE TEHNOLOGIJE

Metropolis je opremljen s hibridnim pogonskim sklopom plug-in, ki mu omogoča premikanje na različne načine v različnih situacijah:

Samo električni pogon

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Samo električni pogon

Po zaslugi elektromotorja s stalno močjo 55 KM (40 kW) in po potrebi z močjo 95 KM (70 kW) motor lahko deluje izključno na električni pogon ob zagonu, v mestu pri nižji hitrosti in pri zmanjševanju hitrosti.

Samo pogon na motor z notranjim zgorevanjem

Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Samo pogon na motor z notranjim zgorevanjem

Samo na motor z notranjim zgorevanjem deluje pri ustaljeni hitrosti na odprti cesti ali avtocesti, ko 2-litrski bencinski motor V6 (272 KM) doseže svoje optimalne zmogljivosti.


FUNKCIJA OVERBOOST

V fazah pospeševanja je možno delovanje obeh motorjev hkrati za doseganje večje moči (funkcija Overboost): do 460 KM v načinu štirih pogonskih koles, ko to zahtevajo pogoji oprijema.

ODGOVORNOST IN UŽITEK V VOŽNJI

Metropolis združuje užitke v vožnji in je hkrati prijazen do okolja, saj je stopnja emisije CO2 veliko manjša. Njegova tehnologija dejansko omogoča petkratno zmanjšanje emisij CO2 po zaslugi:

  • optimizacije bencinskega motorja,
  • 7-stopenjskega robotiziranega ročnega menjalnika z dvojno sklopko,
  • hibridne tehnologije vozila,
  • in vzmetenja Hydractive, ki prispeva k boljši aerodinamiki vozila.
Konceptno vozilo Citroën Métropolis - Odgovornost in užitki v vožnji
Top