To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND
1800x681_concept-car-citroen-revolte

Konceptno vozilo REVOLTE


REVOLTE

GLAMUROZEN, NENAVADEN IN NAVDUŠUJOČ

Konceptno vozilo Revolte je izredno ličen mestni malček, ki se je odločil za razkošje z navdihom drznosti in živahne dinamičnosti ter hkrati tudi za prihodnost, z izbiro hibridnega pogonskega sklopa z možnostjo polnjenja.

TRANSGRESIVNA DEDIŠČINA

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Transgresivna dediščina

Ves modernizem vozila Revolte se izraža prek stilistične provokacije, ki išče navdih pri enem izmed svojih najslavnejših prednikov: spačku (2CV). Po naravi izzivalen Revolte ponovno pretresa vsa pravila, ki so se uveljavila s spačkom in sistematično prevzema prav nasprotje vrednot, ki so botrovale nastanku mita.

DINAMIČNA OBLIKA KAROSERIJE

Energične linije, manjše dimenzije, izklesani boki … Revolte presega ustaljene zapovedi na področju luksuza, ki tičijo v naših predstavah, in razkriva sodobno obliko karoserije, ki je tipična za vozila visokega razreda.
Revolte je veliko več kot uporabno vozilo majhnih dimenzij, saj je naklonjen živahnosti in odzivnosti.
Zdi se, da se je nizki REVOLTE, ki trdno "sedi" na štirih kolesih, odločil otresti vseh neprijetnosti mestne vožnje.

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Dinamična oblika karoserije

DRZNA STILSKA ZASNOVA

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Drzna stilska zasnova

Stilistični pristop, ki zajema tudi zglede, ki so močno oddaljeni od tistih, ki jih trenutno pripisujemo avtomobilskemu svetu.
Naj gre za izrazite blatniške koše, zaobljen pokrov motornega prostora ali izklesane boke, Revolte se ponaša z oblinami, ki izdajajo moč in pripravljenost na akcijo.
Njegova "obleka" v močni in svetleči vijolični barvi prekinja vez s togimi standardi klasičnega luksuza.

LUKSUZNA POTNIŠKA KABINA

Salon s tremi sedeži

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Salon s tremi sedeži

Revolte ima torej povsem novo arhitekturno zgradbo za tovrsten tip vozila in se ponaša z izvirno in drugačno prostornostjo.
Revolte si je prav tako upal odločiti za potniški prostor s tremi sedeži, ki je zasnovan v salonskem stilu in nudi prostornost, ki se približuje udobju notranjega pohištva.

Zofa

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Zofa

Prostor, ki je namenjen potnikom, sestavlja sodobno oblikovana zofa tekočih linij, ki v celoti zavzema prostor zadaj in predel, ki je običajno namenjen sovozniku. Prav na tem mestu lahko eden izmed zadnjih potnikov iztegne noge in se počuti kot v udobnem in luksuznem prostoru.

DRZNE BARVE IN MATERIALI

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Drzne barve in materiali

Vrata z nasprotnim odpiranjem pri vozilu Revolte lajšajo dostop v vozilo in odstirajo pogled v barvito notranjost:

  • črno teksturirano usnje,
  • gost velur živo rdeče barve,
  • svetleč aluminij.

V notranjosti ni prostora za klasične materiale, kot je na primer les, ali za uveljavljene barve. Ureditev notranjosti vozila REVOLTE je izredno drzna, a hkrati razkošna.

INTELIGENTNE TEHNOLOGIJE

Tudi na področju inovativnosti se REVOLTE nagiba k razkošju.

Zaslon na dotik

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Zaslon na dotik

Na dotik občutljiv zaslon vozila Revolte obdaja snop kristalov. Omenjeni kristali močne rdeče barve, ki so pravo draguljarsko delo, zaslon dobesedno projicirajo v potniški prostor in hkrati reciklirajo zrak v vozilu.

Zadnja sedežna klop

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Zadnja sedežna klop

Elegantna in modna zadnja sedežna klop ni samo čudovita stilska izvedba, v njej so namreč nameščeni tudi električni akumulatorji vozila Revolte.

Premična streha

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Premična streha

Premična streha je prekrita s fotonapetostnimi celicami, ki napajajo opremo za zagotavljanje udobja v vozilu tudi pri zaustavljenem vozilu, tako da uporaba elektrike iz električnih akumulatorjev ni potrebna.

Zaobljen profil

Konceptno vozilo Citroën Revolte - Zaobljen profil

Na prednjem delu vozila pozornost pritegne zaobljen profil, ki poudarja razkošne linije okrasne maske. Ta ima osvetljeno prosojno ozadje, ki omogoča izviren poudarek logotipa znamke Citroën.

SODOBEN AKTIVIST

Revolte je sodoben in sofisticiran v vseh pogledih, tudi z vidika motorja, saj izstopa s hibridnim pogonskim sklopom z možnostjo ponovnega polnjenja, ki se ponaša z naslednjimi karakteristikami in elementi:

  • klasični motor z notranjim zgorevanjem majhne gibne prostornine je povezan z elektromotorjem, oba pa sta pogonska,
  • možnost za vožnjo v načinu z nično stopnjo emisije (ZEV - Zero Emission Vehicule), kar pomeni delovanje izključno na električni pogon, torej brez emisij CO2,
  • možnost polnjenja akumulatorskih baterij, ki napajajo elektromotor.
Konceptno vozilo Citroën Revolte - Sodoben aktivist
Top