PREUSMERITEV SEKUND

OFENZIVA ŠPORTNIH TERENSKIH VOZIL:CITROËN RAZKRIVA C5 AIRCROSS

Citroën bo na avtomobilskem salonu v Šanghaju 2017 premierno na svetu predstavil svoje športno terensko vozilo nove generacije C5 Aircross, zasnovano neposredno po navdihu konceptnega vozila Aircross, ki je bilo predstavljeno v Šanghaju leta 2015.

Njegov vpadljiv dizajn se prepleta s prostorno notranjostjo, ki je odločno usmerjena v dobro počutje vseh potnikov. To športno terensko vozilo se osredotoča na človeka (People Minded SUV). S svojimi mogočnimi površinami in tekočimi linijami novi C5 Aircross samoumevno dokaže svojo drugačnost: edinstvena postava, polna energije in prepričljivosti. Ponuja obilo prostora na vseh sedežnih mestih ter se ponaša z najboljšo tehnologijo za sodoben in vsesplošen pristop do udobja. C5 Aircross bo pomembno zaznamoval eno izmed glavnih etap programa Citroën Advanced Comfort® prek vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi dročniki (Progressive Hydraulic CushionsTM), ki je zanj na voljo premierno na svetu in s katerim ponuja edinstveno lego na cesti, značilno za znamko Citroën. Novi C5 Aircross, ki ga bodo na Kitajskem začeli tržiti v drugem polletju letošnjega leta, v Evropi pa ob koncu leta 2018, je glavni adut mednarodne ofenzive znamke Citroën v letu 2017.

Po konceptnem vozilu C-Aircross Concept, ki je bilo predstavljeno na Ženevskem avtomobilskem salonu 2017 in ki je napovedovalo prihodnje športno terensko vozilo C3 Aircross, katerega trženje bo v Evropi steklo proti koncu leta 2017, Citroën nadaljuje z globalnim naskokom na segment športnih terenskih vozil s svetovno premiero novega športnega terenskega vozila C5 Aircross, ki cilja na mednarodne trge in bo zaznamovalo novo etapo v produktni strategiji znamke. Športna terenska vozila so postala pravi svetovni fenomen in predstavljajo skoraj četrtino svetovne prodaje, saj izpolnjujejo pričakovanja kupcev, ki hrepenijo po pustolovščinah in zanesljivosti. To jim uspe doseči s hitro prepoznavnimi slogovnimi elementi, kot so velika kolesa, mogočen in zaščitniški dizajn ter dominanten položaj na cesti. Citroën se je odločil investirati v to področje v skladu s svojimi slogovnimi smernicami.

 

Znamka Citroën želi ugoditi pričakovanjem kupcev, ki se niso več pripravljeni odpovedati uporabnosti zgolj na račun videza, zato odpira vrata novi generaciji športnih terenskih vozil, ki so klasične zapovedi oblike karoserije nadgradili z značajskimi potezami in udobjem v vožnji za vse potnike. S svojim modelom, za katerega je navdih črpala neposredno iz konceptnega vozila Aircross, ki je bilo predstavljeno pred dvema letoma v Šanghaju, znamka Citroën ponovno dokazuje, da je sposobna uveljaviti svojo edinstveno identiteto in prenoviti zvrst kateregakoli avtomobilskega segmenta: Citroën ponuja nadvse prepoznaven zaščitni znak sveta športnih terenskih vozil.

 c5 aircross 2

 

C5 Aircross je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Šanghaju, njegovo trženje pa bo steklo oktobra 2017 na Kitajskem. Lansiranje v Evropi je predvideno za konec leta 2018.

Top