PREUSMERITEV SEKUND

DS NUMERO 9: NAJBOLJ PRILJUBLJENO KONCEPTNO VOZILO PO IZBORU JAVNOSTI

DS NUMERO 9 izbran za "Najbolj priljubljeno konceptno vozilo po izboru javnosti" na natečaju elegance Chantilly.

Pred dnevi se je znamka DS udeležila dogodka Chantilly Arts & Élégance Richard Mille 2015. Uradni partner, znamka DS, je sodelovala na natečaju za najlepše vozilo na svetu in na natečaju elegance. Za natečaj elegance je znamka predstavila konceptno vozilo NUMÉRO 9 ob manekenki, ki je nosila oblačila modnega oblikovalca Eymerica Françoisa. To ji je prineslo nagrado "Concept-car favori du public", torej najbolj priljubljeno konceptno vozilo po okusu javnosti.

Na drugem dogodku Chantilly Arts & Élégance Richard Mille konceptno vozilo NUMÉRO 9 ni ostalo neopaženo med publiko, ki ga je izbrala za najbolj priljubljeno konceptno vozilo po okusu javnosti. Ta dogodek je bil za znamko DS tudi priložnost za nadaljevanje s prazničnimi dogodki, povezanimi s 60. obletnico prvotnega modela DS. Obiskovalci so si lahko v Domaine de Chantilly, le dva koraka od gradu, ogledali razstavo, v kateri je bila zgodovina tega slavnega francoskega avtomobila povezana s sodobno znamko DS.

Vozilo NUMÉRO 9, ki je nastalo v Parizu, zibelki znamke DS ter mode in prefinjenosti, ima obliko karoserije, ki v avtomobilski zgodovini velja za prestižno, in sicer shooting brake. Njegove usločene linije, dolg pokrov motornega prostora, zelo nizka lega, zadnji spojler, ter 21-palčna platišča poskrbijo za njegovo prepoznavnost. Pripadnost znamki DS se izraža skozi lebdečo streho s kromanimi dodatki, na katerih je viden diskreten logotip DS, ter skozi bočna stekla, ki se povezujejo z zadnjim steklom. Z barvo Whisper in "kalifornijskimi"’ kromanimi dodatki daje NUMÉRO 9 skrivnosten in prefinjen vtis.

Za še večjo opaznost vozila NUMÉRO 9 na predstavitvi za natečaj elegance so se pri znamki DS povezali z modnim kreatorjem Eymericom Françoisom. Ta francoski modni oblikovalec že petnajst let gradi baročno in pravljično znamko, ki se povezuje s sodobno in brezčasno uglajenostjo. Po načinu dela sta si z znamko DS podobna, saj stalno iščeta ravnovesje med tradicijo in sodobnostjo, avantgardo in inovativnostjo, prefinjenostjo in eleganco. 

Top