PREUSMERITEV SEKUND

DS VIRGIN RACING NARED ZA ZAČETEK DRUGE SEZONE FORMULE E

Ekipa DS Virgin Racing se bo na ulice Pekinga prihodnji teden podala z novim voznikom, novimi partnerji, novim pogonskim agregatom in obilo energije.

Druga sezona prvenstva FIA v formuli E se bo začela 24. oktobra na ulicah Pekinga. Cilj ekipe DS Virgin Racing je nadaljevati tam, kjer je končala junija lani.

Za zaključek prve sezone se je Sam Bird odlično odrezal na svojem terenu na finalni tekmi v Londonu. Britanec želi še napredovati na temeljih obetavne prve sezone, ki jo je okronala zmaga v Maleziji. Njegov sovoznik bo novi član ekipe, Francoz Jean-Éric Vergne.

 

S prihodom znamke DS se je dirkalnik za prihajajočo drugo sezono odel v nove barve. Razkošen nov dizajn simbolizira sodelovanje znamke DS in vsebuje značilne barve znamke Virgin. Dirkalnik je obdržal rdečo barvo in krom, na bokih pa se na črni podlagi ponosno bohoti logotip DS. Tudi Hewlett Packard Enterprise ima svoje mesto na bokih, na pokrovu akumulatorja pa ostaja vijolična barva iz prve sezone tekmovanja.

 

Spremembe pa niso omejene le na zunanjo podobo. Spremembe tehničnih predpisov so ekipam – tudi ekipi DS Virgin Racing – za drugo sezono dovolile razvoj lastnih električnih motorjev. V oddelku DS Performance so tako zasnovali povsem nov pogonski agregat, s katerim so želeli izboljšati učinkovitost avtomobila in izkoristiti dovoljeno povečanje moči, ki je v drugi sezoni namesto dosedanjih 150 kW povečano na 170 kW. Ta nov sestav se je na poletnih testiranjih izkazal za zelo učinkovitega, čeprav bo za preizkus zmogljivosti treba počakati na prve obrate v realnih pogojih po pekinških ulicah.

 

Hkrati je bilo preoblikovano tudi glasovanje Fanboost in oboževalci bodo lahko za Sama in Jean-Érica glasovali do šeste minute dirke in jima s tem omogočili 100 kJ dodatne energije.

Za več informacij o ekipi DS Virgin Racing Formula E obiščite spletno mesto: http://www.dsvirginracing.com

Top