PREUSMERITEV SEKUND

DS Virgin Racing naznanila svoja voznika za naslednjo sezono formule E

DS Virgin Racing je ta teden naznanila imeni svojih voznikov na prvenstvu formule E za sezono 2015-2016. Ekipo bosta zastopala Sam Bird in Jean-Eric Vergne.

Sam Bird, ki je za ekipo DS Virgin Racing tekmoval že v uvodni sezoni prvenstva formule E, je bil povabljen k sodelovanju tudi v letošnji sezoni. To pa zato, ker je ta 28-letni športnik najbolj zaželeni voznik prve sezone formule E, saj je zmagal na toliko dirkah kot nosilec naslova prvaka - med drugimi tudi na dirki ePrix v Londonu – in dosegel izjemno zmago na dirkališču Putrajaya v Maleziji.
"Lanska sezona je bila zame pomemben preobrat v nabiranju izkušenj in hkrati tudi izjemno pomembna prelomnica. Zato sem presrečen, da bom lahko z ekipo DS Virgin Racing ponovno sodeloval tudi v sezoni 2015/2016. Zdaj je naš cilj, kar se da najbolje izkoristiti lanski uspeh in si zagotoviti tako fantastičen uspeh tudi v drugi sezoni," je pojasnil Sam Bird.

Jean Eric Vergne, ki si je v prvi sezoni formule E trikrat priboril prvi štartni položaj in se trikrat povzpel na zmagovalne stopničke, je zaradi svojih nadvse bogatih izkušenj še en pomemben adut ekipe DS Virgin Racing. Jean-Eric Vergne: "Zelo sem navdušen, da se bom ekipi DS Virgin Racing pridružil v tako razburljivem trenutku. Prepričan sem, da bom s svojimi dosežki in željo po zmagah pomagal ekipi DS Virgin Racing postati ena izmed najbolj uspešnih ekip v formuli E!"

Top