PREUSMERITEV SEKUND

DS VIRGIN RACING PREDSTAVLJA PODOBO SVOJIH DIRKALNIKOV FORMULE E

Nekaj tednov pred začetkom druge sezone prvenstva FIA v formuli E je ekipa DS Virgin Racing razkrila novo podobo svojih dirkalnikov DSV-01. Sam Bird in Jean-Eric Vergne bosta prenovljene barve ekipe prvič predstavila na zadnjih testiranjih pred sezono, ki bodo na sporedu 24. in 25. avgusta 2015 na dirkališču Donington Park.

V prenovljenem dizajnu, ki združuje identiteti znamk DS in Virgin, se elegantno in dinamično prepletajo stilske zapovedi obeh znamk. Za osnovo sta bili povzeti kromana in rdeča barva iz prve sezone, logotip DS bo odslej nameščen na črni podlagi na obeh straneh vozila, medtem ko bo zaščitni pokrov akumulatorja v enakem vijoličnem odtenku kot v lanski sezoni.

Po zgledu uvodne sezone v formuli E bosta oba dirkalnika, ki ju bosta vozila Sam Bird in Jean-Eric Vergne, poimenovana po Holly in Bellie Branson. Oba bosta odeta tudi v grafiko "flying lady", ki jo podjetje Virgin po tradiciji uporablja za promocijo svojih tehnoloških projektov.

Za proslavitev lansiranja prenovljene podobe je ekipa DS Virgin Racing na dirkališču Donington Park posnela video z britanskim voznikom Samom Birdom, v katerem so predstavljene spremembe podobe glede na lansko sezono.

"Že v pretekli sezoni je bil naš dirkalnik najlepši na prizorišču, zdaj pa imamo na voljo to fantastično prenovljeno podobo za drugo sezono, kar je zares neverjetno," je pojasnil Sam Bird. "Dirkalniki formule E so že v osnovi videti fantastično. Prepričan sem, da smo s temi barvami premagali še eno stopničko. Komaj čakam na dirko v Pekingu, kjer bomo lahko gledalcem na tribunah in pred televizijskimi zasloni razkrili naš nov dizajn!"

"DS ima se ponaša z dolgo zgodovino izdelave zapeljivih in prestižnih vozil. Prenovljena podoba ekipe DS Virgin Racing to pravilo potrjuje," je dodal Jean-Eric Vergne. "Izjemno sem navdušen, da bom lahko v naslednji sezoni sedel za volan tega prekrasnega vozila."

Alex Tai, direktor ekipe DS Virgin Racing, je povedal: "Prvenstvo FIA v formuli E se izjemno hitro razvija, kar velja tudi za ekipo Virgin Racing, ki se je po sklenitvi partnerstva z znamko DS preimenovala v DS Virgin Racing. Naš koncept za drugo sezono izpostavlja rast našega moštva in svetovno znani blagovni znamki, ki ju zastopamo. Zelo mi je všeč dodatna črna barva, ki da vozilu izčiščen in hkrati dinamičen videz, kar ustreza našemu pristopu do avtomobilskega športa. Klasične barve znamke Virgin so še vedno prisotne, vendar smo jih nekoliko posodobili."

Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS je zaključil: "Navdušeni smo, da lahko sodelujemo na prvenstvu FIA v formuli E. Razkritje prenovljene podobe naše ekipe je odličen način za začetek našega partnerstva. Z združitvijo stilističnih elementov znamk DS in Virgin smo zasnovali prečudovito vozilo s prestižnim in prefinjenim dizajnom."

Za vse dodatne informacije o moštvu DS Virgin Racing formule E vas vabimo, da si ogledate naslednjo internetno stran:

http://www.virginracing.com

Top