PREUSMERITEV SEKUND

SUV CITROËN C3 AIRCROSS

Po razkritju vozila C5 Aircross se je Citroën odločil okrepiti svojo mednarodno ofenzivo v segmentu športnih terenskih vozil in predstaviti novega Citroëna C3 Aircross, kompaktno športno terensko vozilo "nove generacije" z vpadljivim značajem.

Edinstvena morfološka zgradba in razkošne površine mu zagotavljajo mogočno postavo in dajejo povsem svež videz. Njegove edinstvene značajske poteze dopolnjuje širok izbor možnosti za individualizacijo podobe s kar 90 kombinacijami zunanjosti in petimi notranjimi ambienti. Športno terensko vozilo je nastalo po navdihu pričakovanj kupcev zato se osredotoča predvsem na človeka (People Minded SUV) ter se ponaša z izjemno prostorno notranjostjo in modularnostjo brez primere, njegov potniški prostor pa je po zaslugi steklene panoramske strehe odprt navzven. C3 Aircross vam kot znanilec programa "Citroën Advanced Comfort®" zagotavlja dobro počutje v notranjosti in še nikoli doživete izkušnje v vožnji. Dobro se znajde tako v mestu kot tudi izven njega, poleg tega pa so njegove zmogljivosti za pustolovska popotovanja odslej še veliko večje po zaslugi sistema Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent). Pridobil je tudi vse najsodobnejše tehnologije s kar dvanajstimi sistemi za pomoč pri vožnji, kot je prosojni zaslon za prikaz podatkov in s štirimi tehnologijami za vzpostavitev povezave, kot na primer za brezžično polnjenje pametnega telefona. Prodaja novega kompaktnega športnega terenskega vozila Citroën C3 Aircross bo v Evropi stekla v drugi polovici leta 2017, zatem pa bo model na voljo tudi na mednarodnih trgih.

 

Za novim športnim terenskim vozilom C5 Aircross iz segmenta C, ki je bil javnosti predstavljen aprila na salonu v Šanghaju, se je Citroënova ofenziva na segment športnih terenskih vozil v letu 2017 razširila do mednarodnih razsežnosti. Znamka nam danes predstavlja novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross, ki se pripravlja na osvojitev avtomobilskega segmenta, katerega prodaja je od leta 2012 do 2016 postala petkrat večja tako v Evropi kot tudi v drugih državah sveta. Športna terenska vozila, ki se osredotočajo na človeka ("people minded SUV"), so nastala po navdihu kupcev. Že od same zasnove vozila dalje so upoštevane kupčeve navade med bivanjem v avtomobilu in njegova želja po avtomobilskem svetu, ki ga ustvarjata optimizem in povezava z družbenimi omrežji. "Nova generacija" športnih terenskih vozil je zaščitni značaj stila zunanjosti nadgradila s privlačno osebnostjo, polno energije in postavlja nova merila na področju udobja, uporabe in bivanja v vozilu. Poleg tega zaobjema celotno strokovno podkovano znanje blagovne znamke z vidika dizajna, prostornosti potniške kabine in dobrega počutja.

 

Novi Citroën C3 Aircross, ki se zgleduje po konceptnem vozilu Aircross, predstavljenem na avtomobilskem salonu v Ženevi 2017, in kot nosilec slogovnih zapovedi znamke Citroën bo v svet kompaktnih športnih terenskih vozil vnesel veter svežine. Po zunanjosti izstopa iz množice zaradi edinstvene morfološke zgradbe in se ponaša s ponudbo za individualizacijo podobe, kakršne še ni bilo na voljo in ki mu daje izrazito eleganten videz. V notranjosti prinaša obilo inovacij z udobjem, tipičnim za znamko Citroën, ki izhaja iz programa Citroën Advanced Comfort®, namenjenega zlasti prostornosti potniške kabine, modularnosti oziroma osvetljenosti. Novi C3 Aircross je predan sodobnemu načinu življenja, tako da ima stalno vzpostavljeno povezavo in ponuja najrazličnejše tehnologije za poenostavitev življenja tako v mestu kot tudi izven njega. Z eno samo besedo, to je športno terensko vozilo, ki privlači kupce naklonjene stilu, dobremu počutju in užitkom ob doživljanju novih izkušenj.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross naznanja svojo drugačnost znotraj segmenta športnih terenskih vozil.

757x426_C3_Aircross-3_news

 

 • ŠPORTNO TERENSKO VOZILO Z ODLOČNIM ZNAČAJEM IN Z MOŽNOSTMI ZA INDIVIDUALIZACIJO PODOBE

Novi Citroën C3 Aircross je kompaktno športno terensko vozilo dolgo 4,15 m, ki od drugih izstopa predvsem zaradi svoje mogočne, izvirne in sodobne postave. Njegova morfološka zgradba je edinstvena in značilna za vse nove Citroënove modele, poleg tega pa se ponaša z vsemi atributi vzdržljivega in varnega športnega terenskega vozila: privzdignjeno podvozje, visok položaj za vožnjo, spodnji ščitniki prednjega in zadnjega odbijača, velika kolesa in podaljški blatnikov. Njegovo silhueto z razkošnimi oblinami poudarjajo prepoznavni grafični elementi, kot so barviti dodatki na nosilnih drogovih strešnega prtljažnika in zadnja vogalna stekla z učinkom naoknic. C3 Aircross od drugih izstopa zlasti zaradi svoje ponudbe za individualizacijo podobe, kakršne še ni bilo na voljo in ki zajema 90 kombinacij zunanjosti, v katere so vključene tudi štiri barve strehe za dvobarvne izvedenke in štirje barvni paketi ter pet povsem različnih notranjih ambientov. Potniški prostor s horizontalno razporejeno oblikovno zasnovo izpostavlja obilo razpoložljivega prostora in priča o učinkoviti zaščiti. Tudi za volanom se C3 Aircross izkaže s svojim značajem športnega terenskega vozila in z izjemnimi voznimi lastnostmi. Zaradi kompaktnosti je zelo okreten v mestu, po zaslugi sistema Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) pa je povsem primeren za pobege v neznano. Za C3 Aircross je na voljo širok izbor varčnih in učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev.

 

 • NAJBOLJ PROSTOREN IN MODULAREN KOMPAKTNI SUV V SEGMENTU

Program Citroën Advanced Comfort®, ki je rezultat posebne pozornosti, posvečene dobremu počutju telesa in duha v notranjosti, prinaša temu kompaktnemu športnemu terenskemu vozilu "nove generacije" praktičen in radodaren značaj. Po zaslugi domiselne arhitekturne zgradbe novo kompaktno športno terensko vozilo C3 Aircross vsakodnevno zagotavlja enostavno bivanje in ne dopušča nobenih kompromisov glede udobja in funkcionalnosti. Uporabnikom nudi široke in udobne sedeže ter izstopa iz množice zaradi neprimerljivega bivalnega udobja (najvišja višina pod stropom, veliko prostora za kolena), modularnost brez primere (drsno pomična sedežna klop z dvema popolnoma ločenima deloma, preklop sedeža prednjega sopotnika v mizico za pridobitev 2,40 metra dolžine za nakladanje) in izjemna prostornina prtljažnika (410 litrov z možnostjo povečanja na 520 litrov). Dobro počutje v notranjosti tudi pomeni, da lahko izkoristimo prednosti izjemno osvetljenega potniškega prostora, ki ga preplavlja svetloba po zaslugi panoramskega strešnega okna velikih dimenzij. C3 Aircross je seveda v trendu s časom zato ponuja domiselna odlagalna mesta, med katerimi je tudi območje za brezžično polnjenje pametnega telefona na sredinski konzoli, in pa tudi celovit izbor sistemov za pomoč pri vožnji, kot so prosojni zaslon za prikaz podatkov, sistem za samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake), samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev in priporočanje hitrosti in ne smemo pozabiti na vsakodnevno uporabne tehnologije, kot sta na primer Park Assist ali CITROËN Connect Nav.

01 - ŠPORTNO TERENSKO VOZILO Z ODLOČNIM ZNAČAJEM IN Z MOŽNOSTMI ZA INDIVIDUALIZACIJO PODOBE

 

Novi Citroën C3 Aircross je kompaktno športno terensko vozilo, ki od drugih izstopa predvsem zaradi svoje mogočne, izvirne in sodobne postave. C3 Aircross ima edinstveno morfološko zgradbo, ki idealno sovpada z najnovejšimi kreacijami znamke Citroën, in se ponaša z vsemi atributi vzdržljivega in varnega športnega terenskega vozila. Obljublja tudi ponudbo za individualizacijo podobe, kakršne še ni bilo. Njegove športno terenske dimenzije in njegov optimizem se izražata prek sistema Grip Control® s funkcijo pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent), ki vabi na vožnjo izven utrjenih poti.

 

EDINSTVENA MORFOLOŠKA ZGRADBA ŠPORTNEGA TERENSKEGA VOZILA

 

Novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je plod navdiha ekip oblikovalcev, ki jih vodi Alexandre Malval, direktor oblikovanja Citroën. Že na prvi pogled C3 Aircross kupce prepriča z edinstveno morfologijo, svežino in zaščitniškim videzom. Njegove kompaktne in visoke mere (dolžina: 4,15 m; širina: 1,76 m; višina: 1,64 m) zavzemajo idealna razmerja ter poudarjajo tekoče in hkrati dinamične linije. Kompaktni SUV znamke Citroën privlačnega videza dominira cestišču. Po zaslugi mišičastih linij pokrova motornega prostora, ki je kratek in hkrati tudi visok, se novi C3 Aircross ponaša s povsem inovativno držo v svojem avtomobilskem segmentu. Daje vtis vzdržljivosti ter z oblikovno prepoznavnimi prednjimi in zadnjimi lučmi pritegne poglede. Zaradi horizontalno uravnovešenih linij in razkošnih oblin pa je njegov videz obenem tudi brez vsakega kančka agresivnosti. C3 Aircross je čvrsto "zasidran" na kolesih velikega premera in ima za 20 mm višje podvozje kot novi C3, po katerem je prevzel platformo. Podaljški blatnikov in zaščitni zaključni elementi prav tako prispevajo k dinamičnemu in zaščitniškemu stilu športnega terenskega vozila. Številni vizualni elementi dodatno poudarjajo videz pravega pustolovca in izpostavijo njegovo edinstveno osebnost.

 

Na prednjem delu je novi C3 Aircross prevzel prepoznavne grafične elemente znamke Citroën, kot so dvonivojski optični bloki. Slednji poudarijo izraz prednjega dela vozila, zlasti z oblikovno prepoznavnimi lučmi, značilnimi za najnovejše modele znamke. Na zgornjem delu so dnevne luči na diode LED povezane z logotipom dvojne puščice prek dvojne kromane letvice in izpostavijo celotno širino vozila. Glavna osvetlitev se nahaja na spodnjem delu. V sklopu žarometov, ki so oglato-zaobljene oblike in poudarjeni z barvito obrobo, so nameščene tudi prednje meglenke. Na sredini se nahaja široka odprtina za dovod zraka, ki nakazuje na moč. Na spodnjem delu pa zaščitni zaključni element poudarja celoto in izpostavi športno terenski značaj vozila C3 Aircross.

 

Na zadnjem delu izraziti boki poudarjajo širino vozila C3 Aircross in mogočen značaj športnega terenskega vozila. Zadnje luči z učinkom 3D dokazujejo, da pripada isti družini, v katero sodita tudi novi C3 in koncept C-Aircross. Sofisticirane luči krasijo vstavki v svetleče črni barvi v predelu prtljažnih vrat, na katerih sta nameščena dvobarvni monogram C3 Aircross in logotip dvojne puščice v svetleče črni barvi. Zaradi te drzne kombinacije sta optična bloka na pogled širša, modelu pa daje občutek še večje širine in hkrati okrepi njegov tehnološki značaj. Impozanten zadnji odbijač, nad katerim se razteza zaščitni zaključni element, spominja na prednji del ter dodatno poudari vzdržljivost in športno terenski značaj vozila.

 

Kot čisto pravo športno terensko vozilo ima tudi novi C3 Aircross na bočnih površinah nameščene podaljške blatnikov v predelu blatniških košev in spodnje dele karoserije v barvi materiala. Ob pogledu na njegovo karoserijo se zares prepričamo o značajskih potezah tega športnega terenskega vozila. Vodoravno ravnovesje in namig na prostorno notranjost opredeljujeta njegov profil, ki ga zaznamujejo inovativni elementi, kot so stilizirani dekorativni dodatki na zadnjih vogalnih steklih, ki so edinstven zaščitni znak vozila. Zadnja vogalna stekla, ki jih je naznanjal že koncept C-Aircross, so izdelana iz polikarbonatov z barvnim filmom na sredini, s čimer ustvarijo močan grafičen kontrast v predelu zadnjega stebrička. Delujejo kot "naoknice", ki poskrbijo za edinstveno značilnost vozila in zakrijejo njegovo notranjost, ne da bi pri tem zastrle svetlobe oziroma ovirale vidljivost.

 

 

ŠPORTNO TERENSKO VOZILO PO MERI: 90 KOMBINACIJ

 

Še en vezni člen dizajna in značajskih potez novega športnega terenskega vozila Citroën C3 Aircross je njegova želja po čim večjem poenotenju z osebnostjo kupcev. Po zgledu novega vozila C3 so se Citroënovi oblikovalci odločili kompaktno športno terensko vozilo C3 Aircross navdati z modernim in drznim videzom, za katerega so na voljo številne možnosti za individualizacijo podobe. Na ta način lahko čisto vsak posameznik izrazi svoj značaj, ne glede na to, ali je popolnoma umirjen ali pa popolnoma živahen. Stranka si lahko izbere streho in paket barvnih dodatkov (pack color), ki poudarijo obliko karoserije. Barviti dodatki, ki razgibajo in popestrijo stil kompaktnega športnega terenskega vozila, so bili preučeni do najmanjše podrobnosti: nosilni drogovi strešnega prtljažnika, zadnja vogalna stekla, ohišja zunanjih ogledal, obrobe prednjih žarometov in osrednji kolesni pokrovčki z obrobo.

 

C3 Aircross od drugih izstopa zaradi bogate palete možnosti za individualizacijo zunanje podobe. Športno terensko vozilo igra na karto nasprotij z 90 različnimi kombinacijami, ki odsevajo značaj in okus vsakega posameznika:

 

 • 8 barv karoserije (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange)
 • 4 barve strehe za dvobarvni učinek (Ink Black, Natural White, Spicy Orange ali Sable, odvisno od tržišča)
 • 4 barvni paketi (oranžen, siv, bel, črn)

 

Po želji lahko kombinirate živahne klasične barve ali se odločite za umirjene kontrastne odtenke. Na voljo vam je tudi pester izbor platišč iz kolekcije stiliziranih 16-palčnih okrasnih pokrovov ter 16- ali 17-palčnih aluminijastih platišč z diamantno obdelavo.

 

Individualizacija podobe se razteza vse to potniškega prostora novega C3 Aircross prek petih različnih notranjih ambientov. Dizajn notranjosti vozila C3 Aircross je nastal po zgledu raznih svetov, kot sta svet pohištva in mode. Ponaša se z izčiščenimi linijami, zaščitniškimi oblikami, dovršeno končno obdelavo in raznimi tekstilnimi oblogami v predelu armaturne plošče. Celoto zaznamujejo harmonične barve in materiali, dekorativni dodatki na oblogah vrat, barvite podrobnosti na volanu in zračnikih pa tudi oblazinjenje sedežev, ki ustvarijo edinstveno atmosfero, značilno za pravi salon. Glede na izbrani odtenek, ki je lahko nevtralen, topel, dinamičen ali visokokakovosten, C3 Aircross nudi vozniku in potnikom zares pravo paleto možnosti za izražanje lastne osebnosti:

 

 • Serijska kombinacija notranjosti, za katero so značilne izčiščene in umirjene linije, združuje dekorativne dodatke na armaturni plošči v teksturirani sivi barvi v kombinaciji z oblazinjenjem sedežev v tkanini Mica Grey, katerega dopolnjujejo bele obrobe zračnikov.
 • Kombinacija notranjosti Metropolitan Grey daje prednost prostorni notranjosti. Igra na karto preglednosti in dobrega počutja v notranjosti prek svetlih tonov in toplih materialov, ki elegantno obdajajo dekorativne dodatke na armaturni plošči. Zračniki so obrobljeni z barvo Orange.
 • Kombinacija notranjosti Urban Red izraža vitalnost in okrepi tehnološki značaj športnega terenskega vozila. Poigrava se s kontrasti med temnimi barvami in barvitimi dodatki v barvi Orange v predelu okrasnih šivov sedežev iz tkanine Quartz Dark Grey in obrob zračnikov. Dekorativni dodatki armaturne plošče so prekriti z materialom TEP.
 • Kombinacija notranjosti Hype Mistral izraža visokorazredno kakovost. Zanj je značilno oblazinjenje v kombinaciji črnega usnja in tkanine z motivom pepita vzorca ter dekorativnih dodatkov armaturne plošče v materialu TEP. Zračnike krasi matirana kromana dekoracija.
 • Kombinacija notranjosti Hype Colorado je prav tako visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali v barvi Colorado, ki jo najdemo na sedežih v kombinaciji usnja in tkanine, dvobarvnem volanu in dekorativnih dodatkih armaturne plošče.

 

 

 

 VOŽNJA S ŠPORTNIM TERENSKIM VOZILOM

 

Tudi za volanom se C3 Aircross izkaže s svojim značajem športnega terenskega vozila in s svojimi voznimi lastnostmi. Novi Citroën C3 Aircross ima po zaslugi privzdignjenega podvozja in velikih koles dominanten položaj na cesti ter se zaradi sistema za izboljšano vlečno moč Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) dobro znajde na vseh vrstah terenov. C3 Aircross lahko zahvaljujoč prilagodljivi pogonski moči povsem brez skrbi zapelje izven mesta in celo izven utrjenih poti, s čimer je primeren tako za privržence nakupovanj in voženj po mestu, kot tudi za ljubitelje športa in prostočasnih aktivnosti ter drugih dejavnosti na prostem.

 

Opremljen je s sistemom Grip Control® za zagotovitev pogonske moči v vseh razmerah in s posebnimi 16- ali 17-palčnimi pnevmatikami Mud & Snow, tako da C3 Aircross nudi vsestranske možnosti za vožnjo in se prilagaja vsem vrstam cestišča ne glede na dane razmere in vrsto podlage. Dodatno zagotovilo za varnost v najrazličnejših razmerah nudi pet načinov delovanja. Sistem Grip Control® lahko deluje samodejno v standardnem načinu, lahko pa izberemo enega od drugih razpoložljivih načinov (pesek, neutrjen teren, sneg ali ESP OFF).

 

V kombinaciji s sistemom Grip Control® pa pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) pomaga vozilu zadržati nižjo hitrost, tudi na zelo strmem klancu. S to tehnologijo vozilo zadrži ustrezno smer vožnje, hkrati pa omeji nevarnost spodrsavanja med spustom po klancu. Nova funkcija za pomoč med spustom dejansko pomaga vozniku popolnoma in varno obvladovati vozilo C3 Aircross. Sistem lahko zadrži vozilo na zelo nizki hitrosti (3 km/h), pri tem pa mu zagotovi nadzor in varnost v vseh zaskrbljujočih situacijah.

 

Pestra paleta varčnih in učinkovitih motorjev najnovejše generacije se ponaša z vrhunsko tehnologijo in vam hkrati obljublja, da vas bo popeljala v neznano. Kot idealen življenjski sopotnik za vsakodnevne vožnje po mestu ali za izlete ob koncu tedna, pa tudi za počitnice v oddaljene kraje, je C3 Aircross opremljen s trivaljnimi motorji PureTech, opremljenimi z najsodobnejšimi tehnologijami, ki zagotavljajo hitro odzivnost ter nadzorovano porabo goriva in emisij škodljivih izpušnih plinov (International Engine of the Year 2015 in 2016). Motorji BlueHDi zagotavljajo potnikom tudi užitke v vožnji, varčno porabo in spoštljiv odnos do okolja.

 • Med bencinskimi motorji: za novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je na voljo tudi najbolj dinamična izvedenka PureTech 130 BVM6. Motor PureTech 110 je na voljo z ročnim menjalnikom (PureTech 110 BVM), pa tudi s samodejnim menjalnikom EAT6, ki zagotavlja maksimalno vozno in bivalno udobje (PureTech 110 EAT6). Za osnovni nivo opreme je na voljo motor PureTech 82 BVM.
 • Med dizelskimi motorji: novo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je na voljo z ročnim menjalnikom, in sicer z motornim sklopom BlueHDi120 BVM6 in BlueHDi 100 BVM.

 

Šestim motorjem, ki bodo na voljo v Evropi, se pridružujeta še dva čisto posebna motorja za veliki izvoz: bencinski motor PureTech 110 EAT6 in dizelski motor HDi 90 BVM.

 

 

02              NAJBOLJ PROSTOREN IN MODULAREN KOMPAKTNI SUV V SEGMENTU

Program Citroën Advanced Comfort®, ki je vključen v vsako posamezno etapo razvoja in rezultat čisto posebne pozornosti, posvečene dobremu počutju telesa in duha v notranjosti, prinaša temu kompaktnemu športnemu terenskemu vozilu, ki se osredotoča na človeka, praktičen in radodaren značaj. C3 Aircross ponuja toplo in gostoljubno notranjost, zasnovano kot čisto poseben življenjski prostor. Zahvaljujoč domiselni arhitekturni zasnovi združuje visoko kompaktno zunanjost in izjemno uporabno prostornino v notranjosti. Novi C3 Aircross vsakodnevno zagotavlja enostavno bivanje in olajša uporabo po zaslugi intuitivnih tehnologij.

 

NAJBOLJ RAZKOŠEN PROSTOR V AVTOMOBILSKEM SEGMENTU

 

Novi C3 Aircross daje poudarek na udobnemu bivanju v vozilu, ki ga zaznamo zaradi prostornosti in občutka dobrega počutja. Z enakim občutkom, ki nas prevzame takoj ob vstopu v vozilu, nas navdata tudi armaturna plošča s horizontalno razporejeno površino za še več prostora ter gostoljubni in udobni sedeži. Prostorno in po želji prilagodljivo kompaktno športno terensko vozilo Citroën C3 Aircross je povsem edinstvena ponudba v svojem segmentu po zaslugi edinstvene notranjosti, ki nudi najbolj razkošen prostor v tej kategoriji. C3 Aircross, katerega zasnova temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, ponuja inovativno zasnovo v prid izjemno prostorni notranjosti, modularnosti in prostornini prtljažnega prostora.

 

 • Bivalno udobje: Visoka arhitekturna zgradba zagotavlja vozilu C3 Aircross najbolj prostorno notranjost v njegovem segmentu in nadstandardno udobje: pet sedežnih mest z veliko prostora za kolena in nad glavami. C3 Aircross je najboljši v svoji kategoriji ("Best in class") z vidika prostora nad glavami potnikom na zadnjih oziroma prednjih sedežih zahvaljujoč najvišji višini pod stropom, ki vsakemu potniku omogoča dobro počutje tako na prednjih kot tudi zadnjih sedežih. Prostor v predelu nog potnikov na zadnjih sedežih je prav tako izjemno velik po zaslugi medosne razdalje, ki znaša 2,60 m.
 • Modularnost: C3 Aircross je najbolj modularen model svoje kategorije po zaslugi zadnje sedežne klopi v razmerju 2/3 - 1/3 s preklopnimi naslonjali in dvema popolnoma ločenima sedalnima deloma z drsnim pomikom po razdalji 150 mm. Pomik je popolnoma enostaven. Ultra modularen sedež prednjega sopotnika lahko preklopimo za potrebe prevoza dolgih predmetov. Z eno samo kretnjo lahko dolžino prtljažnega prostora povečamo na 2,40 m.
 • Prostornina prtljažnika: Potniki nimajo omejitev pri številu potovalk, saj jim C3 Aircross ponuja največji prtljažni prostor v svojem segmentu in enostaven dostop po zaslugi širokih prtljažnih vrat, velike odprtine vrat in nizkega nakladalnega praga. Njegovo izjemno prostornino prtljažnika je možno s 410 litrov povečati na 520 litrov po zaslugi drsno pomične sedežne klopi (v povsem naprej pomaknjenem položaju). Če so zadnji sedeži preklopljeni, se skupna prostornina prtljažnika poveča na 1289 litrov. Praktičen in vsakodnevni rabi prijazen C3 Aircross je opremljen tudi s preklopno polico za prtljago, ki jo lahko za potrebe prevoza dolgih predmetov pospravimo v vertikalen položaj za zadnjo sedežno klop. Še ena domiselna rešitev za pridobitev ravnega poda pri preklopljenih naslonjalih zadnjih sedežev je premični pod prtljažnega prostora z dvema različnima višinama.

 

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Novi C3 Aircross kot pomemben vir dobrega počutja in svežine zagotavlja prijetno vzdušje in osvetljenost v potniškem prostoru. C3 Aircross ponuja zlasti velike bočne steklene površine, ki ponujajo 360-stopinjsko vidljivost in preglednost, po kateri se lahko tekmeci zgolj zgledujejo. Za pomirjajoč občutek v predelu zadnjih vogalnih stekel poskrbijo vgravirane oznake z učinkom "naoknic", ki ustvarijo inovativno igro senc in svetlobe. C3 Aircross nudi tudi izjemen razgled nad okolico po zaslugi zastekljenega strešnega okna, ki ga lahko odpremo in je hkrati panoramskih razsežnosti. To je povsem unikatna ponudba avtomobilskega segmenta B- SUV. Panoramsko strešno okno ima funkcijo za električni sekvenčni pomik ter se ponaša z velikimi merami (skoraj en meter dolga zastekljena površina), s senčnikom in svetlobnimi vodniki na diode LED. Stopnjo osvetljenosti potniškega prostora pa lahko prilagajamo na še en način, to je s senčniki na zadnjih sedežih. C3 Aircross nas navda z izjemnim občutkom svobode, tako z odprto kot tudi zaprto streho in poskrbi, da je vsaka opravljena pot edinstvena izkušnja.

 

DOMISELNA ODLAGALNA MESTA

 

Še en bistveni sestavni del udobja v notranjosti so odlagalna mesta. Izjemno funkcionalen novi C3 Aircross razpolaga z raznimi odlagalnimi površinami. Domiselna in namenska odlagalna mesta ustrezajo raznim vrstam rabe. Sredinska konzola je zasnovana za pametni telefon, ki ga lahko odložimo na posebno polnilno postajo za brezžično polnjenje. V osvetljen in hlajen predal za drobnarije lahko odložimo 1,5-litrsko plastenko, tako kot v predale na voznikovih in sovoznikovih vratih. Na območje za odlaganje v obliki peresnice, ki se nahaja na armaturni plošči na strani prednjega sopotnika, lahko odložimo manjše predmete (ključe, pisala, kovance …). Potnikom na zadnjih sedežih pa so na voljo dodatna odlagalna mesta: na hrbtni strani preklopnega sredinskega naslonjala so nosilci za kozarce, na voljo pa je tudi loputa za smuči, ki omogoča prevoz dolgih predmetov.

 

 

UDOBJE, TIPIČNO ZA ZNAMKO CITROËN

 

Novi C3 Aircross, ki ostaja zvest genom znamke in programu Citroën Advanced Comfort®, je bil deležen tudi celotnega strokovnega znanja znamke Citroën ter vozniku in potnikom ponuja optimalno udobje v vožnji. S tem poskrbi, da se na vsakem potovanju in v družbi drugih počutimo čim bolj prijetno, saj ublaži vse nepravilnosti s cestišča in potniki se počutijo kot v kokonu. O izjemnem udobju vozila C3 Aircross pričajo: 

- udobni sedeži po zaslugi širokih in razkošnih sedal,

- udobno vzmetenje s klasičnimi nastavitvami znamke Citroën za najrazličnejše vozne razmere,

- udobje z vidika izolacije po zaslugi skrbno dodelane zvočne izolacije.

 

 

TEHNOLOGIJE, KI POENOSTAVIJO ŽIVLJENJE

 

 • DVANAJST VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV ZA POMOČ PRI VOŽNJI

Zasnova novega kompaktnega SUV-ja Citroën C3 Aircross, ki temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, je bila zamišljena tudi za enostavno uporabo. V ospredje postavlja intuitivne tehnologije, ki zagotavljajo varnost in brezskrbnost za volanom vozila zahvaljujoč celovitemu izboru tehnologij za pomoč pri vožnji in varnost, s katerimi je vsaka vožnja še bolj enostavna in varna:

 

 • Prostoročni dostop in zagon: za zaklepanje, odklepanje in zagon vozila brez izstavitve ključa iz žepa. Avtomobil prepozna svojega voznika, čim se mu približa.
 • Barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov: na katerem ima voznik vse informacije, potrebne za vožnjo, v svojem vidnem polju. Informacije (hitrost, referenčna vrednost tempomata in omejevalnika hitrosti), ki se v barvah projicirajo na prosojni zaslon so stalno dostopne brez odmika pogleda s cestišča.
 • Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji Top Rear Vision: za razširjeno vidljivost in enostavno izvajanje manevrov. Ob preklopu v vzvratno prestavo kamera prikaže na 7-palčnem zaslonu na dotik sliko območja za vozilom, na kateri so navedene barvne oznake, ki prikazujejo oddaljenost od morebitnih ovir ter rekonstruirano sliko območja za vozilom, prikazano pod kotom 180°.
 • Park Assist: za bolj brezskrbno, enostavno in varno izvajanje manevrov med parkiranjem. To je aktiven sistem za pomoč pri pravokotnem in bočnem parkiranju. Na voznikovo zahtevo samodejno poišče parkirno mesto in upravlja krmilni mehanizem, s čimer poskrbi za varno parkiranje. Vozniku preostane le, da vklopi vzvratno prestavo in nato pospešuje oziroma zavira.
 • Samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake): z zvočnim in vizualnim opozorilnikom zaradi zmanjšanja nevarnosti za trčenje s prednje strani z zaviranjem namesto voznika. Večfunkcijska kamera na zgornjem delu vetrobranskega stekla zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. Od hitrosti 5 km/h do najvišje hitrosti zaznavalo samodejno sproži zaviranje, čim je zaznana nevarnost naleta. Hitrost vozila ne sme preseči 80 km/h, ko je zaznano zaustavljeno vozilo in 60 km/h, kadar gre za pešca.
 • Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu: pomaga premagati zaspanost ali zgolj trenutek nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Sistem zazna nenamerno vožnjo čez neprekinjeno ali prekinjeno belo talno črto brez vklopljenega smernega kazalca na ustrezni strani ter na to opozori voznika z zvokom in grafičnim opozorilom na instrumentni plošči.
 • Sistem za nadzor mrtvega kota: s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu.
 • Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočilo za hitrost vožnje: za posredovanje informacije do voznika prek instrumentne plošče in za shranjevanje hitrosti kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila.
 • Samodejni preklop med dolgimi in zasenčenimi lučmi: vozniku zagotavlja bolj varno nočno vožnjo s samodejnim preklapljanjem iz dolgih na zasenčene luči (in obratno), odvisno od pogojev osvetlitve v okolici in od prometa.
 • Opozorilnik na voznikovo nepozornost: za nadzor voznikovega obnašanja prek večfunkcijske kamere, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Voznika opozori, da mu je padla pozornost. Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.
 • Coffee Break Alert (opozorilnik za premor med vožnjo): opozori voznika, da je čas za premor po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 70 m/h.
 • Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent): za nadzor nad pogonsko močjo in hitrostjo na vseh vrstah cest, celo na strmem klancu.

 

 • ŠTIRI POVEZLJIVE TEHNOLOGIJE ZA NEPREKINJENO POVEZAVO MED STRANKINIM DIGITALNIM SVETOM IN NJENIM VOZILOM

Za še bolj nemotene izkušnje v vožnji in vse bolj intuitivne funkcije novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross stavi na povezljivost v kateremkoli trenutku ter na informacije in razvedrilo po zaslugi 7-palčnega zaslona na dotik, ki ima vlogo osrednje upravljalne enote vozila (klimatska naprava, avtoradio, telefon, navigacijski sistem). Da bo lahko vaše vozilo postalo podaljšek vas samih in da boste imeli stalno vzpostavljeno povezavo, vam C3 Aircross nudi:

 Brezžično polnjenje pametnega telefona s posebnim območjem za odlaganje. Inovativen sistem omogoča indukcijsko polnjenje številnih pametnih telefonov ali naprav, ki so združljive s standardom Qi, po zaslugi obloge za polnjenje, ki je vdelana v za to predviden odlagani prostor na sredinski konzoli. Poleg tega ni več potrebe po fizično motečih in na pogled neestetskih kablih. Brezžični prenos električne energije temelji na načelu magnetne indukcije.

 • S funkcijo Mirror Screen, ki deluje v povezavi s protokoli Android Auto, Apple Car Play in MirrorLink®, lahko povsem varno koristite multimedijske vsebine in aplikacije s svojega pametnega telefona. Vsebine lahko prenesete na 7-palčni zaslon na dotik in jih prek njega tudi upravljate.
 • CITROËN Connect Nav, povezljiv navigacijski sistem 3D s prepoznavanjem govora. Navigacijski sistem nove generacije deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke. Uporabniki bodo navdušeni tudi nad opcijo za prikaz nevarnih odsekov.
 • CITROËN Connect Box s paketom SOS in avtomobilsko asistenco V primeru okvare ali prometne nesreče lahko voznik s pomočjo te storitve (ali klica v sili) vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč.

 

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross se dobro znajde v mestu, hkrati pa nudi odločno terenske zmogljivosti za pobeg v neznano, s čimer zna ustreči zahtevam sodobnega načina življenja. Ta "people minded" SUV, ki je nastavljiv po meri ter usmerjen v resnične potrebe avtomobilistov in njihove nove vrste rabe, se ponaša z značilnostmi, udobjem in prostornostjo brez presedana. Kompaktno športno terensko vozilo "nove generacije" proizvajajo v tovarni v Saragossi v Španiji in bo v Evropi na prodaj v drugi polovici leta 2017 (odvisno od trga). Cene bodo objavljene v drugi polovici leta.

TEHNIČNI PODATKI

Dolžina: 4,15 m

Širina: 1,76 m

Višina: 1,64 m

Medosna razdalja: 2,60 m

Prostornina prtljažnika: 410 do 520 litrov


 

Top