PREUSMERITEV SEKUND

Novi Citroën C3 Aircross

Z BOLJ IZRAZNO STILSKO ZASNOVO, IZBOLJŠANIM UDOBJEM IN PRIZNANO MODULARNOSTJO JE NOVI CITROËN C3 AIRCROSS NAJBOLJ IDEALEN SUV ZA VOŽNJO PO MESTU IN PROSTOČASNE DEJAVNOSTI.

  • Novi Citroën C3 Aircross je zdaj še bolj dozorel. Ohranil je vse svoje edinstvene lastnosti in poleg tega pridobil še bogatejšo opremo, bolj izrazne karakterne poteze, ki se kažejo v prenovljenem videzu prednjega dela, novih dekorativnih dodatkih in še bolj udobni notranjosti.
  • SUV z izraznimi karakternimi potezami: ohranil je svojo dosedanjo silhueto, visok položaj na cesti in zaščitne elemente, pridobil pa je nove značajske poteze, saj je prednji del povsem prenovljen, da je videti bolj statusen in izraža mogočnejši karakter.
  • Še vedno tako vsestranski SUV: njegove sposobnosti za vožnjo po neutrjenih terenih ostajajo enake, saj je opremljen s funkcijama Grip Control® in Hill Descent Assist.
  • Udoben SUV za aktiven življenjski slog: zadržal je svojo modularnost, prostorno notranjost in vzorno osvetljenost, ponuja pa še več udobja v notranjosti, saj je opremljen s sedeži Advanced Comfort, ki so bili premierno na voljo za vozili C4 Cactus in C5 Aircross.
  • SUV za enostavno vsakodnevno uporabo. Z novim vozilom C3 Aircross je vsakodnevno življenje precej bolj enostavno, varno in brezskrbno, saj ponuja novi 9-palčni zaslon na dotik, nova odlagalna mesta, ki so integrirana v novo sredinsko konzolo, pet tehnologij za vzpostavitev povezave in 12 tehnologij za pomoč pri vožnji, kot na primer barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov ali kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision.
  • Novi C3 Aircross bo v prodajne salone zapeljal predvidoma v drugi polovici leta 2021.

 

 

«C3 Aircross še vedno izraža vso svojo modernost in izvirnost zavoljo zares prave SUV drže, prostorne notranjosti in neprimerljive modularnosti ter tehnologij, ki olajšajo vsakodnevno življenje. Njegove prednostne lastnosti smo hoteli izkoristiti sebi v prid, da bi njegovo oblikovno zasnovo naredili bolj zrelo in mu zagotovili več udobja v potniškem prostoru. Rezultat je več kot zgolj opazen! Njegov izraz se je radikalno spremenil, saj je pridobil veliko bolj oglat in izrazen prednji del, novo oblazinjenje sedežev pa zagotavlja še več dobrega počutja v vozilu. Novi C3 Aircross izpolnjuje vse zahteve SUV-ja «by Citroën» in se ponaša s čisto vsemi aduti za nadaljevanje tržnega uspeha."
Vincent Cobée  -  generalni direktor Citroën

Od lansiranja vozila C3 Aircross proti koncu leta 2017 do danes je bilo prodanih že skoraj 330.000 primerkov, od tega v Sloveniji 1100  vozil, zdaj pa model nadaljuje z napadalnim naskokom na zelo konkurenčen avtomobilski segment. Kupci so nemudoma pohvalili njegovo izrazno in privlačno oblikovno zasnovo, ki jo je možno prirejati po meri, njegovo prostorno notranjost in neprimerljivo modularnost. Pretežno se odločajo za najbogatejše nivoje opreme (62 % izvedenk Shine) kar nedvomno dokazuje njegovo privlačnost. S svojimi kompaktnimi gabaritnimi merami zunanjosti ponuja nadvse vsestranske možnosti uporabe in zelo prostorno notranjost, zato je idealen vozilo za aktivne ljudi, ki stremijo za udobjem in modularnostjo, pri tem pa se med vsakodnevno rabo ne želijo odpovedati priročnemu upravljanju in okretnosti. SUV C3 Aircross je po prestani oblikovni prenovi pridobil še bolj edinstvene karakterne poteze, tako da je videti bolj statusen in moderen, hkrati pa nudi več udobja v notranjosti, bolj brezskrbno vožnjo in vsestranske možnosti uporabe.

01. BOLJ IZRAZNA STILSKA ZASNOVA, VEČ MOŽNOSTI ZA INDIVIDUALIZACIJO PODOBE

Medtem ko nekatere karoserijske različice postajajo vse nižje in bolj podobne petvratnim limuzinam, pa C3 Aircross odločno zagovarja svoj značaj SUV-ja, saj se ponaša z razkošno karoserijo, v kateri se skriva prostorna notranjost, po zaslugi privzdignjenega podvozja in velikih koles pa na cesti zavzema dominanten položaj. Na svojo drugačnost opozarja z zaščitnimi elementi na spodnjem delu karoserije, blatniškimi koši, prednjim in zadnjim spojlerjem ter nosilnimi drogovi strešnega prtljažnika, ki grafično poudarjajo polne in razkošne obline. Medtem ko je C3 Aircross ob prvem lansiranju stranke nagovarjal z dobrohotno in svežo oblikovno zasnovo ter možnostmi za individualizacijo podobe, pa novi C3 Aircross zdaj vstopa v svoja zrela leta. Uspel je ohraniti vso svojo izvirnost in miselno naravnanost, njegov igrivi značaj pa je zdaj dozorel, saj je pridobil bogatejšo opremo in bolj izrazen, zrel in visokokakovosten videz, s katerimi bo potešil pričakovanja svojega trga.

 

 BOLJ IZRAZEN PREDNJI DEL

Novi C3 Aircross se ponaša z elegantno oblikovno zasnovo, ki zajema prenovljen prednji del, ki je videti še bolj karakteren in statusen. Predstavlja nam nov slogan znamke Citroën za leto 2021, ki je nastal po navdihu konceptnega vozila CXPERIENCE in je bil prvič vpeljan z novim vozilom C3 leta 2020: izrazna, zaznamovana in edinstvena identiteta.

 

Nov prednji del opazimo na prvi pogled, zlasti po zaslugi novih oblikovno prepoznavnih prednjih luči. Kromani logotip dvojne puščice se je razširil v smeri prednjih žarometov na diode LED po zgledu novega C3 ali novega C4, vendar je njegova podoba že bolj atletska. Žarometa na diode LED omogočata boljšo preglednost in večjo varnost, tako da vozniku zagotavljata občutek varnosti. C3 Aircross je opremljen s prenovljeno okrasno rešetko s povsem novim geometrijskim motivom in novim zaključnim elementom srebrno sive barve z barvitimi vstavki, ki poudari njegovo vzdržljivost.

Prenovljen prednji del ima bolj impozantno zgradbo, ki daje vtis, da je pokrov motornega prostor pridobil na višini. Zaradi modernejšega videza C3 Aircross deluje bolj izrazen in vzdržljiv.

 

Novi C3 Aircross je čvrsto je zasidran na kolesih, pridobil je visok in vodoraven pokrov motornega prostora, razkošne površine in neprekinjene steklene površine naokoli karoserije. Zaradi njegovega izraznega videza ga nemudoma ločimo od vseh ostalih vozil segmenta B-SUV.

 

POSODOBLJENA INDIVIDUALIZACIJA PODOBE

Novi C3 Aircross je spremenil svoj program za individualizacijo podobe, da bi zadovoljil pričakovanja strank in jim pomagal sestaviti edinstveni SUV po njihovi podobi, ki je prepoznavna in hkrati elegantna.

 

Možnosti za individualizacijo podobe zunanjih površin so se povečale, tako da je zdaj na voljo 70 različnih kombinacij, ki temeljijo na:

-           7 barvah karoserije, med katerimi so tri nove: siva Kaki, modra Voltaic in bela Banquise.

-           4 barvnih paketih med katerimi sta dve novi barvi, ki se poigravata s teksturiranimi učinki za bolj visokorazredni videz: Anodised Orange in Anodised Dark Blue. Barvni paketi zajemajo izvirne in zelo grafične barvite vstavke, ki se nahajajo na skrajnih bočnih delih spodnjega ščitnika prednjega odbijača, na ohišju zunanjih ogledal in na zadnjem vogalnem steklu. Slednje se ponaša s povsem novim bočnim podpisom: legendarne barvite naoknice dopolnjuje novi grafični kockasti učinek, odvisno od izbranega barvnega paketa: učinek naoknic s kromanim zrcalnim videzom (kromana dekoracija zadnje vogalne stene) pri barvnih paketih Shiny Black in Anodised Dark Blue, kockasti učinek bele barve pri barvnem paketu Polar White in kockasti učinek oranžne barve pri barvnem paketu Anodised Orange.

-           2 barvah strehe po izbiri: bela ali črna.

 

C3 Aircross ima v ponudbi nova platišča s še bolj grafično dodelano in dinamično oblikovno zasnovo. Na voljo so 16- in 17-palčna platišča z diamantno ali povsem črno (full black) končno obdelavo, tako da lahko stranke izbirajo med bolj prefinjenim in bolj živahnim videzom.

 

Tudi za notranjost je odslej na voljo več možnosti za individualizacijo podobe, saj lahko stranke izbirajo med štirimi različnimi notranjimi ambienti, od katerih ima vsak svojo identiteto, da zadovolji pričakovanja in želje vsakega posameznika:

-           Serijsko je na voljo izčiščena in umirjena kombinacija notranjosti, za katero je na voljo oblazinjenje sedežev v sivi barvi in dekorativni dodatki na armaturni plošči v teksturirano sivi barvi.

-           V kombinaciji notranjosti Urban Blue, ki je modernega videza in zagotavlja dobro počutje v notranjosti, se pretanjeno prepletajo tkanina modre barve in tkanina z učinkom usnja modre barve, okrasni trak na zgornjem delu naslonjal, ki ga krasi motiv dvojne puščice in okrasna letev armaturne plošče iz tkanine z učinkom usnja modre barve.

-           Razkošna in trendovska kombinacija notranjosti Metropolitan Graphite združuje tkanino z učinkom grafitnega usnja in tkanino patinasto sive barve, katerima se pridružita še okrasni trak na zgornjem delu naslonjal v videzu svetlega teksturiranega lesa in okrasna letev armaturne plošče iz tekstila patinasto sive barve.

-           Elegantna kombinacija notranjosti ponuja oblazinjenje, ki združuje usnje sivo zelene barve in tkanino z učinkom črnega usnja, okrasno letev armaturne plošče v usnju sive barve in okrasne trakove na zgornjem delu naslonjal, na katerih je povzet motiv dvojne puščice.

Elegantni kombinaciji notranjosti Metropolitan Graphite in Hype Grey krasijo novi okrasni šivi znamke Citroën, ki so edinstveni na trgu in prikazujejo zaporedje stiliziranih dvojnih puščic. Ti okrasni šivi so bili prvič na voljo skupaj z novim C4.

 

02. AKTIVNO IN POVSEM BREZSKRBNO ŽIVLJENJE

 

SEDEŽI ADVANCED COMFORT ZA DOBRO POČUTJE

V novem vozilu C3 Aircross se stranke za volanom počutijo "kot doma". Za to je zaslužen zlasti njegov program Citroën Advanced Comfort®, ki zagotavlja še več dobrega počutja v notranjosti.

Poleg nastavljivega vzmetenja, ki omogoča neprimerljivo mehkobo vožnje za ta avtomobilski segment, C3 Aircross ponuja tudi obilo udobja v vožnji po zaslugi novih sedežev Advanced Comfort, ki so bili vpeljani z modeloma C4 Cactus in C5 Aircross. Sedeži Advanced Comfort so na voljo pri kombinacijah notranjosti Urban Blue, Metropolitan Graphite in Hype Grey zagotavljajo udobno sedenje z naslednjih štirih vidikov udobja: vizualno udobje, udobje ob dotiku, udobje telesa in udobje med vožnjo.

-           Vizualno udobje se izraža prek edinstvenega oblazinjenja, ki je značilen za znamko Citroën in na prvi pogled nemudoma namigne na mehko in prijetno oporo.

-           Udobje ob dotiku zagotavlja debelejša penasta guma, ki v debelino meri 15 mm in jo potniki občutijo, takoj ko sedejo, saj je podobna mehkemu ležišču.

-           Za udobje telesa skrbi ojačana opora sedežev, ki so po obliki široki in razkošni.

-           Udobje v vožnji pa potnikom omogoča, da se podajo na dolge in udobne vožnje zahvaljujoč ploskvi iz penaste gume visoke gostote v notranjosti sedeža in strukturirani peni večje debeline.

 

 PROSTORNA NOTRANJOST, MODULARNOST IN OSVETLJENOST ZA VZOR V TEM SEGMENTU

 

Novi C3 Aircross je ohranil vso svojo vzorno modularnost, prostornost in osvetljenost, da bo lahko ponujal še več dobrega počutja in možnosti za vsestransko rabo. Po zaslugi kompaktnih zunanjih dimenzij s 4,16 metra dolžine, ki mu zagotavljajo enostavno krmiljenje in okretnost, C3 Aircross ponuja za svoj segment tudi povsem edinstveno prostoren bivalni prostor.

 

Ponuja namreč izjemno prostorno notranjost, ogromno prostora v predelu kolen na zadnjih sedežih in veliko prostora nad glavami potnikov, zaradi česar v svojem segmentu izstopa. Novi C3 Aircross ponuja neprimerljivo modularnost s sedežno klopjo, ki ima dva popolnoma ločena dela in jo je možno drsno pomikati po hodu 150 mm, sedež prednjega sopotnika pa je možno preklopiti v mizico, s čimer pridobimo kar 2,40 metra dolgo površino na nakladanje, ki nam omogoča brezskrben prevoz zelo dolgih predmetov (pohištveni elementi, športni pripomočki itd.). Njegovo prostornino prtljažnika je možno s 410 litrov povečati na 520 litrov, ko je zadnja sedežna klop pomaknjena do konca naprej, če pa sedežno klop preklopimo, prostornina naraste na 1289 litrov.

 

Še en pomemben adut njegovega potniškega prostora je izjemna osvetljenost, za kar imajo zasluge velike steklene površine in panoramska steklena streha z možnostjo odpiranja, skozi katero svetloba kar preplavi notranjost.

 

C3 Aircross je ohranil tudi vso svojo funkcionalnost po zaslugi dovršene sredinske konzole. Na zadnjem delu konzole se namreč nahaja veliko odlagalno mesto, do katerega lahko dostopita tako potnika na prednjih sedežih kot tudi potniki, ki sedijo zadaj, zapreti pa ga je možno z drsnim rolojem. Vsi potniki imajo na voljo dovolj odlagalnih mest za svoje potrebe: manjši predal v obliki peresnice pred sovoznikom, nosilec za kozarec na preklopnem sredinskem naslonjalu zadnje sedežne klopi, žepi na hrbtišču prednjih sedežev in številna mesta za odlaganje na spodnjem delu sredinske čelne plošče.

 

TEHNOLOGIJE ZA LAŽJE IZVAJANJE VSAKODNEVNIH OPRAVIL IN UŽIVANJU V POBEGIH

Novi C3 Aircross ponuja vse potrebne tehnologije, s katerimi vam za volanom zagotavlja še več brezskrbnosti in varnosti. Opremljen je zlasti z novim večjim 9-palčnim zaslonom na dotik, ki pri uporabi zagotavlja več ergonomije, boljšo čitljivost in več praktičnosti. Na tem najnovejšem kakovostnem zaslonu je možno prikazati navigacijo Citroën Connect Nav ali funkcijo Mirror Screen, ki je združljiva s tehnologijama Android Auto in Apple CarPlay. V ponudbi sta tudi brezžično polnjenje pametnega telefona in Citroën Connect Assist.

 

Novi C3 Aircross je opremljen z 12 intuitivnimi tehnologijami za pomoč pri vožnji, ki poenostavijo vsakodnevno bivanje v vozilu in poskrbijo, da je vsaka vožnja bolj enostavna in varna. Tehnologije za varnost, kot na primer barvni prosojni zaslon za prikaz podatkov, po zaslugi katerega se vse koristne informacije prikazujejo v voznikovem vidnem polju, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost, sistem Active Safety Brake ali samodejni preklop luči. Oprema, ki poenostavi vsakodnevno rabo, kot na primer prostoročni dostop in zagon, Park Assist ali kamera za pomoč pri vzvratni vožnji Top Rear Vision, ki na zaslonu na dotik rekonstruira sliko okolice za vozilom.

 

Da lahko izrazi karakterne poteze športno terenskega vozila in se brez težav premaga večino terenov, nam novi C3 Aircross ponuja Grip Control® s funkcijo Hill Assist Descent, s pomočjo katerega se lahko vozilo reši iz še posebej težkih situacij ne glede na zunanje razmere. S tem sistemom lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

Top