PREUSMERITEV SEKUND

Ste kdaj resnično potovali v svojem Citroënu? Ali pa se odpravite na podobne poti vedno znova? Če želite odkriti veselje do vožnje in izkusiti nekaj novih znamenitosti, potem skočite v avto, pripravite svoj seznam predvajanja glasbe in povečajte svoj užitek do vožnje v avtomobilu.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Potovanje z avtom pomeni preživeti veliko časa v avtomobilu, zato si želite čimbolj udobne vožnje. Veliko modelov Citroën je izpopolnjeno s programom udobja Citroën Advanced Comfort®, tako da lahko že vnaprej veste, da se boste z vozilo Citroën podali na mirno, sproščeno in udobno pot. S sedeži, ki dajejo občutek sedenja v domačem kavču, veliko prostora za shranjevanje in z vsem na dosegu roke; je skoraj tako kot da bi potovali v svojem lastnem domu.
597x400_2.jpg

NAVDIH ZA ODDIH

S Citroënom po Sloveniji

Nihče ne pozna zanimivih prigod in anekdot bolje kot avto, ki vas spremlja na vseh pustolovščinah. Dovolj prostoren in pametno opremljen, da vas spodbudi k vedno novim potem, obenem pa tehnološko zasnovan za večje udobje in varnost na poti. 

Dolga pot do končnega cilja? Pravi užitek.


Želimo vam prijetno pot in veliko užitkov v iskanju novih poti!

PRIMORSKA

GORENJSKA

ŠTAJERSKA

DOLENJSKA

OSREDNJA SLOVENIJA

Za to pot priporočamo

Citroën Berlingo

Citroën Berlingo je prava legenda med vozili za prosti čas, saj že leta navdihuje družine, športne navdušence in ljubitelje aktivnega življenja. Kampiranje v naravi? Nikoli bolj domače. Če je njegov pustolovki značaj tudi vas navdušil za raziskovanje zelenih, vznemirljivih in prijetnih kotičkov Slovenije, vam predlagamo kar nekaj krajev, ki so zanimivi sami po sebi, obenem pa so odlično izhodišče za nadaljevanje izleta. Upamo, da med njimi najdete navdih za izlet in raziskovanje novih krajev ter se ob tem zabavate in kujete ideje za nove poti.
650x500-New-Berlingo-ludospace-famille.jpg

IZ BOVCA DO PIRANA

Čas potovanja cca 2:50

soca_757x426

Bovec

Odmerek adrenalina

Dolina Soče ponuja slikovito naravo, osvežitev in številne vodne aktivnosti na smaragdni reki Soči ter utrip adrenalina na vsakem koraku. Če se tja pripeljete po odmerek adrenalina in osvežitve, lahko aktivnosti razporedite čez več dni ter prespite v enem izmed kampov v Bovcu:Polovnik, Liza ali Vodenca.

Kanal ob Soči

Tradicionalni skoki z mostu

Kanal je prisrčno mestece v Soški dolini, ki vam je zagotovo znano s slovenskih razglednic zaradi mostu zgodovinskega pomena in značilne smaragdne barve reke Soče. Staro mestno jedro se razprostira na levem bregu reke in je zanimivo zaradi svoje zgodovine, ki jo ponosno kaže na ogled. Poleg tradicionalnih skokov z mostu je tam veliko kulturnih in glasbenih prireditev, poleti pa osvežitev nudi peščena plaža, s katere lahko most občudujete z druge perspektive. Še ena od atrakcij je Cerkev Marijinega vnebovzetja z lepo sončno uro.
KANAL
gosikabrda

Goriška Brda

Za razvajanje brbončic

Z vinogradi posejani grički so že sami po sebi fotogenični, najboljši položaj za razglednico z Goriškega pa je na 23 metrov visokem razglednem stolpu Gonjače v Goriških brdih. Gurmani boste na tem izletu razvajali svoje brbončice, saj domačij, kmečkega turizma in vinskih kleti ne manjka! Če se zapeljete do srca Goriških brd, vas bo pričakala vasica Šmartno, kulturni in zgodovinski biser s srednjeveško utrdbo in ozkimi ulicami. Za enega izmed naravnih biserov v Goriških brdih pa velja naravni most Koričnik s koriti.

Piran

Mesto soli

Čudovito obmorsko mestece je super izletniško izhodišče za vse, ki vam ležanje na plaži ne diši predolgo. Ko se naužijete fotogeničnega Pirana, se na slikovito pot skozi Portorož in Lucijo do Seče lahko odpravite tudi na kolesu in v Seči mimogrede obiščete še opevani vrt kaktusov, kjer si lahko oči spočijete na več kot 1500 vrstah kaktusov z vseh koncev sveta. S tradicionalno pridelavo soli se lahko spoznate v krajinskem parku Sečoveljske soline, v edinstvenem naravnem okolju pa se razvajate v Thalasso Spaju Lepa Vida.
piran_757x426
EssaiBis_CL.18.023.021_597X400

Za to pot priporočamo

SUV C5 AIRCROSS

Vas zanima kako se ob.uti udobje serijsko? Za to boste morali sesti za volan SUV Citroëna C5 Aircross, za začetek pa je dovolj, da pripnete pasove in se pripravite na potovanje v razredu SUV. Najbolj modularno in udobno športno vozilo svojega segmenta je namreč opremljeno z vzmetenjem s progresivnim hidravličnim omejevalnikom in s sedeži Advanced Comfort. Občutek varnosti in prostornosti potniškega prostora dopolnjuje 20 tehnologij za pomoč pri vožnji, s katerimi bo vsako potovanje še bolj brezskrbno. Se vam še vedno zdi, da bi sklepali kompromise med udobjem in lepim dizajnom? V Citroënu C5 Aircross jih lahko odmislite in se prepustite prvorazrednemu udobju.

OD BOVCA DO BOHINJA

ČAS POTI CC 2:30H

planica_757x426

Kranjska Gora

Gorsko športno središče

Polna doživetij je Kranjska Gora v vseh letnih časih. Pozimi se lahko tja odpravite na smučanje, tek na smučeh, drsanje, najbolj zavzeti pa na turno smučanje. Nordijski center Planica ponuja pester nabor aktivnosti, ne glede na vreme ali letni čas: zunanje tekaške proge poleti zamenja notranji tekaški poligon, najmlajši se lahko zabavajo v otroškem adrenalinskem parku, občutek svobodnega letenja dobite v vetrovniku, pogled s ptičje perspektive pa ob spustu po jeklenici v centru Planica Zipline. Piknik se bo prilegel pri jezeru Jasna, pot pa lahko nadaljujete do naravnega rezervata Zelenci, ki jemljejo dih s svojo smaragdno barvo. Če želite izlet podaljšati, ste lahko brez skrbi, saj kampov v bližini ne manjka.
bled_757x426

Bled

Biser Slovenije

Bled je podoba raja. Turistični biser svetovnih razsežnosti na robu Triglavskega narodnega parka je bil med nominiranci za sedem novih čudes sveta. Alpsko jezero z edinim slovenskim otokom je že stoletja svetovljanski kraj, ki navduši z lepotami narave, zgodbami preteklosti in posebnimi močmi za obnovo dobrega počutja. Poglejte na jezero z gradu na pečini in pojdite na otok s tradicionalnim čolnom – pletno. Za sladokusce, ne zapustite Bleda, ne da bi prej preizkusili kulinarično poslastico, iz listnatega testa, jajčne kreme in smetane; blejsko rezino (»kremšnito«). Za poletno ohladitev, sicer ne gre brez gneče, pa se podajte v sotesko Vintgar, naravni spomenik v Triglavskem narodnem parku, s strmini stenami, tolmuni in 13-metrskim slapom Šum.
bohinj_757x426

Bohinjsko jezero

Oaza miru

Bohinjsko jezero je največje slovensko naravno jezero ledeniškega izvora, nad katerim se dvigujejo nedotaknjene planine in gorski vrhovi. Bohinjsko jezero je za ljubitelje vodnih aktivnosti primerno v vseh letnih časih. V toplejših mesecih lahko v njem plavate, se vozite s čolnom, kajakom ali kanujem, lovite ribe in se potapljate. Ko pa ste že ravno na tem koncu Gorenjske, pa se odpravite še do slapa Savice, ki izvira ob izrazitem prelomu v strmi steni Komarče in je izvir Save Bohinjke (do izliva v Bohinjsko jezero se imenuje Savica). Spada med točke, ki jih morate obvezno obiskati, če ste prvič v Bohinju. Prav mogoče pa je, da se boste pridružili tistim, ki se do slapa Savice povzpnejo prav vsakokrat, ko obiščejo Bohinj.
Top