PREUSMERITEV SEKUND

.

ODKRIJTE C4 SPACETOURER PREKO VIDEA

 

 

C4 SpaceTourer, v katerega so pri CITROËNU vložili svoje vrhunsko znanje in kreativnost, je sodoben in inovativen enoprostorec, ki je v letu 2016 premagal novo etapo, v letu 2018 pa je pridobil tudi novo ime. Inteligentne tehnologije za pomoč pri vožnji, občutki za volanom, filozofija splošnega udobja (program CITROËN ADVANCED COMFORT®) in učinkovitost: Odkrijte vse njegove novosti v petih video posnetkih!

DIZAJN

Herobanner2019_18K19_1250X400

Kako naj združimo družino in užitek? To je uspelo novemu CITROËNU C4 SpaceTourer! Posodobljeno in dinamično novo vozilo C4 SpaceTourer (5 sedežev) je osnovano na edinstvenem in prepoznavnem dizajnu svojega predhodnika. Stilističnim adutom prvotnega enoprostorca smo dodali nov logotip blagovne znamke na zadku, energičen prednji del z dinamičnim in močnim videzom.

PREDNJI DEL

FaceAV2019_18K19_747X400

C4 SpaceTourer ima prenovljen prednji del, ki je postal bolj dinamičen in visokokakovosten. Ohranil je prednjo osvetlitev v treh etažah, ki je značilni znak današnjih CITROËNOV. Okrasna maska je razdeljena na dva dela, ki ju loči odbijač v barvi karoserije. Izjemno usločena žarometa sta prav tako pridobila novo masko, ki ju razpotegne navzven.


DVOBARVNA KOMBINACIJA

OffreBitonPano_17K32_2018_747X400

Dvobarvna streha poudari značaj in dinamičnost vozila C4 SpaceTourer. Najnovejša možnost za individualizacijo podobe, ki je za doplačilo na voljo pri vseh barvah karoserije, izpostavi obliko karoserije enoprostorskega vozila. Na voljo je skupaj z ohišji zunanjih ogledal v svetleči črni barvi.

ZADNJE LUČI S 3D UČINKOM

Citroen-C4-SpaceTourer-Rear-Lights

.

Čedalje bolj hipnotizerske luči! Nove zadnje luči s 3D učinkom za še večjo prepoznavnost novega C4 SpaceTourerja. Njihova moderna in tehnološka zasnova temelji na učinku globine svetlobnih signalov, ki dajejo vtis ponavljanja v neskončnost.

17-PALČNA PLATIŠČA''

Tranche-3_2.jpg

.

CITROËN C4 SpaceTourer  ima na voljo nova petkraka 17-palčna platišča črne barve z diamantno obdelavo, ki se odlično skladajo z novimi barvami karoserije. Tudi diamantno obdelani predeli platišč so bili prebarvani v črno.

LOGOTIP NA ZADNJEM DELU

Citroen-C4-SpaceTourer-Rear

.

Zadnji del krasi nov logotip znamke v svetleči črni barvi s kromano obrobo, ki poudarja sodobnost tega enoprostorskega vozila in pozicijo znamke v visokem avtomobilskem segmentu. Sedaj še na novo preminovano iz "Picasso" v "SpaceTourer", kar po strategiji znamke od sedaj naprej označuje nove enoprostorce.

1 ENOPROSTOREC, 4 AMBIENTI

SERIJSKA NOTRANJOST

NOTRANJOST MODRA WILD BLUE

NOTRANJOST BEŽ DUNE BEIGE

NOTRANJOST SIVA HYPE GREY

.

Ta uporaben ambient je praktičen in izdelan iz kakovostnih materialov. C4 SpaceTourer ima sivo oblazinjenje iz tkanine Milazzo Grey, ki je odlično usklajena z armaturno ploščo.

AmbianceSerie_580X323
AmbianceWildBlue_580X323

.

Barve, modernost, prostornost: ambient Wild Blue energično izraža športnost po zaslugi modrega oblazinjenja Levanzo Blue, armaturne plošče Délice Nacré s kromanimi dodatki ter modre laserske gravure za dekoracijo vratnih kljuk.

Ta ambient ima tudi masažne sedeže in kromane zračnike na armaturni plošči ter pragove prednjih vrat.

.

Vam dobro počutje in udobje veliko pomenita? Pri ambientu Dune Beige je poudarek na svetlobi in mehkobi v vsakdanjem življenju. Ta notranji ambient vam ponuja izjemno udobje po zaslugi funkcije za razširjeno udobje, prednjih masažnih sedežev, preprog in osvežilca zraka. Ambient je na voljo v kombinaciji z oblazinjenjem v tkanini Yatago Grey.

AmbianceDuneBeige_380X323
AmbianceHypeGrey_580X323

.

Zelo eleganten ambient Hype Grey je kombinacija prefinjenega oblazinjenja v tkanini Finn Black/usnja Grey ter funkcij paketa opreme Lounge in vam omogoča izkoristiti vse ekskluzivne sisteme za udobje vašega vozila C4 SpaceTourer.

DOBRO POČUTJE

Bienetre_18K1_1500X500

Z novim enoprostorskim vozilom C4 SpaceTourer znamka CITROËN potrjuje svojo legitimnost in strokovno znanje na področju udobja. Vabilo na potovanje z družino ali brez nje in edinstvene izkušnje v vožnji, ki jih omogoča njegova okretnost na cesti in tudi številna oprema.

PAKET LOUNGE: VSE UDOBJE LOFTA

747x322_sièges-confort.jpg

V vozilu C4 SpaceTourer vsi potniki potujejo v prvem razredu. S paketom Lounge* se boste počutili kot v zapredku, saj je bilo vse premišljeno oblikovano za vaše udobje.

 

Duh prostornega in toplega lofta utelešajo zlasti: 

 

  • prednja masažna sedeža
  • sedež "Relax", na katerem lahko sovoznik iztegne noge
  • vzglavniki "Relax" v 1. in 2. vrsti, ki zagotavljajo idealno oporo

 

 

 

* Paket Lounge na voljo z usnjeno notranjostjo.

TOPLI MATERIALI

747x322_matières.jpg

V potniškem prostoru vas bodo pričakali na otip mehki in topli materiali. CITROËN C4 SpaceTourer ima vgrajeno armaturno ploščo iz materiala slush (penasta obloga) in posebno obdelavo vratnih plošč, ki so zelo mehke na otip. Temu se pridružuje še bogat izbor tkanin in usnja visoke kakovosti.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CITROËN C4 SpaceTourer popolnoma sledi programu CITROËN ADVANCED COMFORT®. Obilo svetlobe, modularnost, učinek zapredka po zaslugi paketa Lounge, povezljivost in edinstveno udobno vzmetenje: ti dve različici enoprostorcev sta bili izdelani za vaše dobro počutje in sproščeno vožnjo na dolgih in kratkih poteh. Sedite v avtomobil in začutite učinek programa Citroën Advanced Comfort®!
Tranche-5.jpg
Habitabilite2_17K108597X500

MAKSIMALNA PROSTORNOST

Potrebujete velik prtljažni prostor? CITROËN C4 SpaceTourer zadovolji vse vaše potrebe po modularnosti in prostorni notranjosti.

Če zložite sedeže v drugi in tretji vrsti, pridobite čisto raven pod, poleg tega pa lahko tudi sovoznikov sedež zložite v mizico, in s tem pridobite prostor za zelo dolge predmete (več kot 2,5 m). In obratno - če se vaša družina poveča, lahko zgolj razprete sedeže, ki so bili dotlej shranjeni na podu.

PROSTOROČNO ODPIRANJE

Še ena pomembna prednost novega vozila C4 SpaceTourer pa je njegov prtljažni prostor. Že sam dizajn "obdajajočih" prtljažnih vrat nakazuje na velikost in vzdržljivost. Omogoča enostaven dostop ter od 537 do 630 litrov prostornine, ko sta sedeža v drugi vrsti pomaknjena do konca naprej. CITROËN C4 SpaceTourer je poskrbel za inovacijo na področju prtljažnih vrat, ki imajo poleg motoriziranega pomika še prostoročno upravljanje. Tudi kadar imamo polne roke, ta funkcija poskrbi za enostavno odpiranje prtljažnih vrat po zaslugi zaznavala pod zadnjim odbijačem. Za odpiranje ali zapiranje prtljažnih vrat je treba zgolj premakniti nogo.
Hayonmainslibres2_17K57_597X500

SPOZNAJTE GRAND C4 SpaceTourer S 7 SEDEŽI!

Potrebujete dodaten prostor, da bi bili z vso družino?
Grand C4 SpaceTourer s 7 sedeži je ravno za vas!
S 7 sedeži in 645 litri prtljažnega prostora, vam ta različica omogoča, da shranite vse svoje male ali velike reči!

Grand C4 Space Tourer Design 1500X700

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Technologie1_36212_2018_1500X700

Citroën C4 SpaceTourer ima vgrajen nov 7-palčni zaslon na dotik z izboljšanim vmesnikom in kapacitivno tehnologijo zaslona (podobno kot pametni telefoni zadnje generacije). Ta nova izvedenka enoprostorskega vozila ponuja tudi možnost ločenega upravljanja velikega 12-palčnega zaslona in manjšega 7-palčnega zaslona na dotik ter ponuja prenovljen vmesnik za navigacijo Connect Nav.

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

CONNECT NAV

Najnovejši navigacijski sistem 3D na dotik in s povezavo v realnem času, pri katerem je možno z dvema prstoma povečati prikaz na zaslonu (kot pri iPadu), je bil deležen nadgradnje, tako da bo po zaslugi izboljšanih zemljevidov vodenje še bolj enostavno.

Za enostavnejše upravljanje vmesnikov na dotik in zagotovitev večje varnosti med vožnjo je na voljo tudi glasovno prepoznavanje.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

520x293_C4_Picasso_Connect_Nav.jpg

SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S FUNKCIJO STOP

747x322_C4_Picasso_régulateur-vitesse-adaptatif.jpg

Prek radarskega zaznavala naprava zazna vozilo spredaj in samodejno zadrži varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral vse do zaustavitve vozila z delovanjem na zavore in pedal za plin. Nastavitev hitrosti deluje nad 30 km/h vse do 180 km/h.

"COFFEE BREAK" OPOZORILNIK

747x322_C4_Picasso_alerte-attention-conducteur.jpg

Sistem se odzove v dveh fazah: na prvo zanašanje vozila se odzove z opozorilom in vozniku prikaže vizualno sporočilo "Bodite pozorni", ki ga spremlja zvočni signal. Ob četrtem zaznavanju zanašanja se oglasi glasnejši zvočni signal in prikaže se sporočilo "Vzemite si odmor". Sistem ne deluje na upravljanje vozila, voznik ostaja njegov gospodar.

Essence2019_18K47_747X400

Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu vam pomaga premagati zaspanost ali zgolj trenutek nepozornosti za volanom. S pomočjo kamere, ki prepoznava talne označbe, sistem popravi smer vožnje, tako da vas opozori, čim zazna nenamerno vožnjo čez talno razmejitveno črto brez vključenih ustreznih smernih kazalcev.

747x322_SAM.jpg

Sistem sproži vizualno opozorilo v zunanjem ogledalu, kadar v mrtvem kotu zazna prisotnost vozila. Ko je vključen, deluje samodejno že od hitrosti 12 km/h naprej. Če je vozilo opremljeno z opozorilnikom na nenamerno menjavo voznega pasu in če z vklopljenim smernim kazalcem vseeno začnete zavijati v tisto smer, sistem z določeno silo deluje na volan, da vas od tega odvrne in prepreči trčenje.

Tranche-9_5.jpg

To je sistem za nujno zaviranje, ki pomaga preprečiti naletno trčenje. Kamera na zgornjem delu vetrobranskega stekla zaznava ovire, kot na primer vozilo, ki vozi v isto smer ali stoji pred vozilom. Od hitrosti 5 km/h do najvišje hitrosti zaznavalo samodejno sproži zaviranje, čim je zaznana nevarnost naleta (če sistema niste izključili).

Tranche-9_4.jpg

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in vozniku to informacijo prikaže na instrumentni plošči. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje.

Tranche-9_2.jpg

Sistem vas opozarja na nevarnost naleta v vozilo, ki vozi pred vami. Sistem deluje pri hitrosti 30 km/h in več, za svoje delovanje pa uporablja radarski merilnik, ki je vgrajen v sprednjem delu vozila in zaznava izključno vozila, ki vozijo v isti smeri, ne pa tudi nepremičnih tarč. Opozorilnik na nevarnost trka lahko vklopimo ali izklopimo prek zaslona na dotik.

DIZELSKI MOTORJI BlueHDI: BEST IN CLASS!

EAT8_AP308_2017_054_747X400

Zaradi dizelskih motorjev BlueHDi sta novi C4 Picasso in Grand C4 Picasso zelo varčna enoprostorca z vidika porabe in emisij CO2. To dokazuje podatek, da je C4 Picasso "Best in Class" (najboljši v svoji kategoriji) v svojem avtomobilskem segmentu z emisijami CO2 od 94 g/km dalje (poraba: 3,6 l/100 km) z motorjem BlueHDi 120 S&S BVM6.

 

C4 SpaceTourer in Grand C4 SpaceTourer sta popestrila svojo ponudbo z uvedbo dizelskega motorja BlueHDi 160 S&S, ki se vgrajuje z novim samodejnim menjalnikom EAT8. Uporabnik lahko izkoristi višjo raven voznega udobja in večje zmogljivosti, hkrati pa je vozilo tudi bolj varčno. Vozilo z omenjenim menjalnikom bo v Sloveniji na voljo v mesecu maju.

BENCINSKI MOTORJI PureTech

Essence2019_18K47_747X400

V letu 2016 je pestro ponudbo obogatil še nov motor PureTech 130 S&S EAT6. C4 SpaceTourer združuje odličen bencinski motor PureTech130 S&S z učinkovitim samodejnim menjalnikom EAT6, da zagotovi brezskrbno mobilnost.

DIMENZIJE C4 SPACETOURER

DOLŽINA

4438 mm

ŠIRINA

1826/2117 mm

VIŠINA

1610/1625 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

537 / 630 litrov

Top