PREUSMERITEV SEKUND

DIZAJN

SpaceTourer-Heliport

Sanjarite o pustolovščini s celotno družino? Z vozilom Citroën SpaceTourer so vam odprte vse opcije! V svetu, kjer je prevoz več oseb z avtomobilom prava rešitev, vam je na voljo kombi Citroën SpaceTourer, ki bo s svojim močnim značajem poenostavil vaše življenje. Z izčiščenim in neagresivnim dizajnom zbuja spoštovanje zaradi velike mere varnosti in vzdržljivosti.

LEPE OBLINE

L2E

V čem je skrivnost šarma vozila SpaceTourer? Bogate linije, prodoren pogled, idealna razmerja ... Za SpaceTourerja je na voljo devet elegantnih barv karoserije, ki poudarijo njegov videz: črna Onyx, modra Impérial, rjava Rich Oak, siva Platinium, siva Aluminium, Orange Tourmaline, Blue Lagoon, Sable in bela Banquise. Morda vam bodo ljudje zaradi njegovega videza trobili na vsakem vogalu!

 

DNEVNE LUČI NA DIODE LED

747x322_SpaceTourer_optiques.jpg

Vertikalno razporejene LED dnevne luči, ki so nameščene v podaljšku blatniških košev, se idealno prilegajo spodnjemu delu tik nad prednjima meglenkama, kar daje SpaceTourerju videz pravega pustolovca.

 

STEKLENE POVRŠINE IN BOČNA VRATA

747x322_SpaceTourer_PLC.jpg

Ob pogledu na vozilo SpaceTourer z bočne strani pride do izraza prostorna notranjost s širokimi bočnimi drsnimi vrati in velikimi zastekljenimi površinami, ki nakazujejo na prostorno in gostoljubno potniško kabino. Vabimo vas, da vstopite!

 

ZADNJE STEKLO

SpaceTourer-Coffre

Na zadnjem delu, kjer sta združena stilska dovršenost in funkcionalnost, najdemo velika prtljažna vrata, ki vzbudijo željo po potovanjih in odpravijo vse dvome o prostorni notranjosti. Na tej površini mehkih linij je umeščeno dvižno zadnje steklo s poševno prirezanimi vogali.

DOVOLJ PROSTORA ZA VSO DRUŽINO

Citroen_Projet_TRANCHE-6_Famille.jpg

Od kitare vašega najstarejšega do skiroja vaše najmlajše, Citroën SpaceTourer nudi s svojimi odlagalnimi mesti dovolj prostora za čisto vse. Zdaj boste pa res razbremenjeni skrbi, kajne?

NARED ZA SOOČANJE Z VSEMI IZZIVI

SpaceTourer je na voljo v treh dolžinah (XS: 4,60 m, M: 4,95 m, XL: 5,30 m), med katerimi je celo kompaktna izvedenka, ki kot prava inovacija tega segmenta omogoča prevoz do 9 oseb. Kdo pravi, da so najboljši kombiji najkrajši?
SpaceTourer_Tailles_Gif_V2.gif
597x597_Hauteur_SpaceTourer.jpg

1M90 VIŠINE

In ne bo se vam treba sklanjati! Citroëna SpaceTourerja boste lahko zagotovo parkirali v podzemnih garažah. Brez ene same praske na strehi. Optimalne dimenzije tega limuzinskega kombija (D: od 4,60 do 5,30 m, Š: 1,92 m, V: 1,90 m) v kombinaciji z električno-hidravličnim volanom in premerom obračalnega kroga od 11,30 m do 12,40 m, je Citroën SpaceTourer nadvse okretno vozilo, ki ugodi zahtevam celotne družine.

DOBRO POČUTJE

1500x646_V2_BienEtret.jpg

Prostorna notranjost Citroëna SpaceTourerja je bila zamišljena v duhu potovanj, kjer ima vsak potnik na razpolago vrhunsko raven končne obdelave. Dolge poti in popotovanja ali pa celo kratki izleti bodo postali trenutek sprostitve in prijetnega vzdušja.

 

UPORABNIKU PRIJAZNA NOTRANJOST

SpaceTourer-Confort

Sedeži so prekriti z mehkimi in toplimi materiali, ki zagotavljajo vrhunsko udobje sedenja. Potniki v 2. in 3. vrsti imajo na razpolago posamične sedeže z drsnim pomikom, po naklonu nastavljivimi naslonjali, udobnimi vzglavniki in nasloni za roke za optimalno dobro počutje. Idealne razmere, da bodo lahko družinski člani malce zadremali.

ARMATURNA PLOŠČA

SpaceTourer-Tableau-de-bord

Celotna razporeditev armaturne plošče omogoča vozniku, da ima vse na dosegu roke in pogleda, kot na primer instrumentna plošča z grafičnimi in modernimi merilniki, 7-palčni zaslon na dotik, stikala za ogrevanje, odlagalna mesta, stikala za motorizirano odpiranje bočnih drsnih vrat itd.

TAKO KOT DOMA …

1500x646_Confort.jpg

Gostoljubna notranjost, dvignjen položaj za vožnjo, sedeži z drsnim pomikom, zastekljena streha, optimalno udobje med vožnjo in vrhunska zvočna izolacija ...

Med vožnjo se boste počutili ravno tako, kot da bi bili doma.

Dobrodošli v svoj salon na kolesih!

KRALJ TIŠINE

Zaradi zvočne izolacije bo čisto vsako potovanje s SpaceTourerjem povsem umirjena izkušnja ...Seveda, če pri tem odmislimo druščino na zadnjih sedežih! Ključna beseda pri zasnovi notranjega ambienta je bila umirjenost. Blažilni vložki v predelu karoserije in vse naokoli potniškega prostora (streha, odpiralni deli, armaturna plošča, pod …) ter debelejša večplastna stekla omogočajo manj motečih hrupov in vibracij.1500x646_Silence.jpg

IN ŠE PANORAMSKI RAZGLED!

Po zaslugi številnih steklenih površin, bočnih drsnih vrat in strehe s pogledom v nebo vam je na voljo panoramski razgled, zaradi katerega bo vsak izlet prava pustolovščina.
SpaceTourer-Toit-Vitre

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

1500x646_V3_Intelligence.jpg

Poleg vsakodnevno uporabnih funkcij, kot so prostoročni dostop in zagon (ADML) ter bočna drsna vrata s prostoročnim in motoriziranim upravljanjem, Citroën SpaceTourer ponuja tudi tehnologije, ki poenostavijo vožnjo.

SPACETOURER? STALNO POVEZAN

CONNECT NAV

MIRROR SCREEN

PROSOJNI ZASLON ZA PRIKAZ PODATKOV

CITROËN Connect Nav je nov 3D navigacijski sistem, na dotik, ki je povezan v realnem času in se ga lahko upravlja s prepoznavo glasu ali preko 7'' zaslona na dotik. CITROËN Connect Nav je povezanz storitvami, kot so TomTom Traffic, ki vam priskrbi podatke o prometu v realnem času, lokaciji in cene na bencinskih črpalkah in parkirišč ter nudi iskanje lokalnih interesnih točk (POI). Prav tako boste cenili opozarjanje o nevarnih območjih po cesti, o območjih nesreč in nevarnosti.

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

SpaceTourer-ConnectNav
520x293_MirrorScreen_ConnectNav.jpg

Želite poslušati glasbo s svojega pametnega telefona ali najti pravo pot do cilja? S sistemom Mirror Screen je to povsem enostavno in intuitivno! Vaše združljive aplikacije se bodo prikazale na 7-palčnem zaslonu na dotik vozila. Mirror Screen deluje v povezavi s protokoloma Apple CarPlayTM in MirrorLink®. Praktično, kajne?

 

 *Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti.  Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

520x293_SpaceTourer_Affichage_Tete_Haute.jpg

Citroën je razvil projekcijski prikazovalnik, ki projicira na prosojen barvni zaslon v vašem vidnem polju bistvene informacije za vožnjo. Zdaj nimate več nobenih izgovorov, saj boste lahko povsem osredotočeni na cestišče!

ODPIRANJE VRAT S POLNIM NAROČJEM

SpaceTourer-ADML

Imate polne roke ? Ni problema: Stranska drsna vrata se lahko odpirajo s potegom noge pod robom zadnjega odbijača. Prava prednost, ko gre za namestitev otroškega sedeža ali jahača. *

 

*Opcija je odvisna od nivoja opremljenosti vozila.

VSE ZA VAŠO VARNOST

747x322_régulateur_vitesse.jpg

Prilagodljivi tempomat omogoča vozniku, da vozilu prepusti prilagajanje hitrosti glede na hitrost vozila, ki vozi pred njim. Sistem za samodejno nastavitev hitrosti je sposoben znižati hitrost na 20 km/h z delovanjem zgolj na pedal za plin.

747x322_Surveillance_Angle_Mort.jpg

Sistem za nadzor mrtvega kota vas opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu z oranžno svetlečo diodo v kotu vzvratnega ogledala. Sistem, ki ga sestavljajo štiri zaznavala v prednjem in zadnjem odbijaču, deluje pri hitrosti od 12 do 140 km/h.

747x322_limite_vitesse.jpg

Zares inovativen sistem deluje v povezavi s kamero, nameščeno na zgornjem delu vetrobranskega stekla. Vozniku v kateremkoli trenutku posreduje informacijo o aktualni omejitvi hitrosti v prometu. Ko sistem zazna prometni znak omejitve hitrosti, lahko z enim pritiskom na tipko sprejmete priporočeno hitrost.

747x322_active_safety_breaj.jpg

Sistem pomaga zmanjšati telesne poškodbe potnikov z zaviranjem namesto voznika po zaslugi večfunkcijske kamere, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla, v naslednjih primerih:                                                                  

0-30 km/h: prepreči trčenje ob premične ali nepremične ovire ali pešce.


Pri hitrosti nad 30 km/h: zniža hitrost pred trčenjem.

DIMENZIJE SPACETOURERJA

DOLŽINA

4606 mm


UPORABNA DOLŽINA

2063/282 mm

ŠIRINA

1920/2204 mm

VIŠINA

1905 mm


UPORABNA VIŠINA

1334 mm

UPORABNA PROSTORNINA

litrov


NOSILNOST

1050 kg


Max.dovol. skup. masa pod obremenitvijo

2745 kg

VARČNI MOTORJI

133_conso_685x295_SpaceTourer_.jpg

Rezultati testov so potrdili, Citroën SpaceTourer ima najnižjo porabo v svojem segmentu (Best in Class) s 5,1 l/100 km in le 133 g/km emisij CO2 (kombinirana poraba motorja BlueHDi 115 S&S BVM6).

test2_685x295_SpaceTourer_.jpg

Dizelski motorji, s katerimi je opremljen CITROËN SpaceTourer dosegajo naslednje vrednosti kombinirane porabe goriva in emisij CO2 (pri dolžini XS):


- motor BlueHDi 95 BVM: 5,5 l/100 km in 144 g/km CO2
- motor BlueHDi 95 S&S ETG6: 5,2 l/100 km in 135 g/km CO2*
- motor BlueHDi 115 S&S BVM6: 5,1 l/100 km in 133 g/km CO2
- motor BlueHDi 150 S&S BVM6: 5,3 l/100 km in 139 g/km CO2
- motor BlueHDi 180 S&S EAT6: 5,8 l/100 km in 151 g/km CO2TA KOMBI JE IDEALEN TUDI ZA DOPUSTOVANJE S KLAPO

HMMMM, GA NE BI RAJŠI KAR ZAPOLNILI ;) ?
1500x646_FamilleV2.jpg
Top