PREUSMERITEV SEKUND

9 POUČNIH O CITROËN C3

Citroën C3 ima veliko tehnoloških novosti, vendar kako te delujejo?  Oglejte si poučne video posnetke, tako da novi mestni malček ne bo ostal popolna skrivnost za vas. V video posnetkih so obravnavane tehnološke novosti vozila.

Za ogled, vas prosimo, da kliknete na majhen gumb s simbolom seznama, v zgornjem levem kotu video predvajalnika, da boste dostopali še do preostalih tematskih videoposnetkov.

 

DIZAJN

Kako izbrati pravo barvno kombinacijo?

Za Citroën C3 so na voljo številne možnosti za individualizacijo podobe. Dvobarvna ali enobarvna karoserija? Z zaščitami Airbump® ali brez? Bolj prijeten ali bolj izčiščen notranji ambient? Izmed vseh razpoložljivih kombinacij si izberi svojo!

Airbump©

Zaščite Airbump®, ki so bile uvedene skupaj z vozilom C4 Cactus, kot pravi prepoznaven grafični elementi varujejo karoserijo, a hkrati poudarijo stil vozila. Pod njihovo protidrsno oblogo je ujet zrak, ki deluje kot odbijač.

VARNOST NA CESTI

Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži.

Active Safety Break

Kako deluje? Kamera nameščena na vrhu vetrobranskega stekla, zazna ovire, kot je naprimer pred vami vozeče vozilo ali stoječe vozilo. Od hitrosti vožnje 5 km/h do 85km/h, sistem samodejno sproži zaviranje, takoj ko se pojavi možnost naleta ali trka.

Prepoznavanje prometnih znakov

Funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vozilu pomaga prilagoditi vožnjo glede na informacije, ki jih je posnela kamera. Nenehno prikazuje trenutno veljavno vrednost omejitve hitrosti.

Nadzor mrtvega kota

Sistem za nadzor mrtvega kota s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

POVEZLJIVOST

Citroën Connect Box

V primeru okvare ali prometne nesreče lahko voznik s pomočjo te storitve (ali klica v sili) vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč (Asistenca ali SOS).

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

 

 

Connect Nav

Navigacijski sistem nove generacije deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke

* Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

Kako deluje Mirror Screen na C3?

Želite uživati v glasbi, ki jo imate na svojem pametnem telefonu ali poiskati pot neposredno do cilja? Zahvaljujoč funkciji Mirror Screen se bodo združljive aplikacije z vašega telefona prikazale na 7-palčnem zaslonu na dotik vašega vozila.

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji

a

NAVODILA ZA UPORABO CITROËN C3

DOC C3

Uporabniški priročnik je zasnovan tako, da lahko varno v celoti uživate v svojem vozilu Citroën v vseh življenjskih situacijah.

V priročniku boste našli pojasnilo delovanja različne opreme, ki je razpoložljiva na C3. V vašem vozilu je, glede na nivo opreme, specifikacijo vozila in pa tudi glede na vaš osebni izbor, vgrajena opisana oprema.

Vzemite si čas, natančno ga preberite, da se seznanite z vašim vozilom.

Top