OBVESTILO ZA STRANKE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Preverite informacije

PREUSMERITEV SEKUND
nc3airnextg

NOVA GENERACIJA SUV

NOVA GENERACIJA SUV

Citroën C3 AIRCROSS naznanja svojo drugačnost znotraj razreda športnih terenskih vozil s svojo mogočno,
izvirno in sodobno postavo.

Njegov stil je robusten in hkrati zaščitniški po zaslugi visokega pokrova motornega prostora, ki ga poudarja kroman logotip dvojne puščice, v katerem je integrirana osvetlitev na diode LED.

Zadnja vogalna stekla, ki jih je naznanjal že koncept C-Aircross, so izdelana iz polikarbonatov
z barvnim filmom na sredini, s čimer ustvarijo močan grafičen kontrast
v predelu zadnjega stebrička.

V notranjosti tega športnega terenskega vozila nove generacije lahko izkoristite prednosti visokega položaja za vožnjo.

ODKRIJTE GA PREKO VIDEA

Novi Citroën C3 AIRCROSS, ki se zgleduje po konceptnem vozilu Aircross, predstavljenem v začetku leta 2017, je del znamkine ofenzive na segment športnih terenskih vozil. Model samoumevno dokazuje svojo drugačnost z edinstveno a hkrati tudi vzdržljivo in izvirno stilsko zasnovo, ki je usklajena z geni znamke Citroën in s temeljnimi zapovedmi športnih terenskih vozil. Oglejte si ga na video posnetku.


 

 

 

 

 


 

BREZ TEŽAV PO VSEH TERENIH : GRIP CONTROL IN SISTEM ZA SPUST PO KLANCU

747x322_Grip_Control_C3_Aircross-flou

S tem športnim terenskim vozilom boste imeli nadvlado nad cesto! Po zaslugi privzdignjenega podvozja, velikih koles in sistema za izboljšano vlečno moč (Grip Control) s pomočjo pri speljevanju v klanec (Hill Assist Descent) si boste upali zapeljati na vse vrste cest.

 

Citroën C3 AIRCROSS lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

OKRETEN V MESTU PO ZASLUGI SISTEMA PARK ASSIST IN NAČINA TOP REAR VISION

c3airagile

Citroën C3 AIRCROSS se dobro znajde tako v mestu kot tudi izven njega, zato bo poenostavil vaš vsakdanjik. V mestu vas bo njegova tehnologija Park Assist spremljala pri izvajanju manevrov med parkiranjem.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji z načinom Top Rear Vision vam bo na 7-palčnem zaslonu na dotik prikazovala sliko območja za vozilom pod kotom 180°.

 

 

VZDRŽLJIV & ROBUSTEN DIZAJN

c3airrobuste

Po zaslugi mišičastih linij pokrova motornega prostora, ki je kratek in hkrati tudi visok, se novi C3 AIRCROSS ponaša s povsem inovativno držo v svojem avtomobilskem segmentu.

Daje vtis vzdržljivosti in z oblikovno prepoznavnimi prednjimi in zadnjimi lučmi pritegne poglede.

Zaradi horizontalno uravnovešenih linij in razkošnih oblin pa je njegov videz obenem tudi brez vsakega kančka agresivnosti .

Športno terensko vozilo je prevzelo prepoznavne grafične elemente znamke Citroën, kot so dvonivojski optični bloki. Slednji poudarijo izraz prednjega dela vozila, zlasti z oblikovno prepoznavnimi lučmi, značilnimi za najnovejše kreacije znamke.

Na zadnjem delu pa izraziti boki poudarjajo širino vozila C3 AIRCROSS in  mogočen značaj športnega terenskega vozila.

Zadnje luči z učinkom 3D pa dokazujejo, da pripada isti družini, v katero sodita tudi novi C3 in koncept C-Aircross.

Kot čisto pravo športno terensko vozilo ima tudi novi C3 AIRCROSS na bočnih površinah nameščene podaljške blatnikov v predelu blatniških košev in spodnje dele karoserije v barvi materiala, ki ga varujejo pred manj silovitimi udarci.

 

85 KOMBINACIJ : DRZNOST V BARVAH !

Iz osmih barv karoserije, treh barv strehe in štirih barvnih paketov lahko sestavite Citroëna C3 AIRCROSS po svojem okusu. Skupaj vam je na voljo kar 85 kombinacij.

Čisto nič ni prepuščeno naključju, niti individualizacija podobe, ki je premišljena do najmanjših podrobnosti: zadnja vogalna stekla z učinkom žaluzije in nosilni drogovi strešnega prtljažnika se pridružujejo barvitim dodatkom na ohišju zunanjih ogledal, okrasnim profilom žarometov in srednjim kolesnim okrasom.
Individualizacija podobe je v igri tudi v potniškem prostoru, kjer lahko izbirate med petimi popolnoma različnimi kombinacijami notranjosti.
V serijski opremi so na voljo naslednje kombinacije notranjosti: Metropolitan Grey, Urban Red, Hype Mistral in Hype Colorado. Vsaka od njih ponuja zelo raznolik notranji ambient, ki skoraj spominja na svet mode oziroma pohištva.
Po želji lahko kombinirate živahne klasične barve ali se odločite za umirjene kontrastne odtenke. Na voljo vam je tudi pester izbor platišč iz kolekcije stiliziranih 16-palčnih okrasnih pokrovov ter 16- ali 17-palčnih aluminijastih platišč z diamantno obdelavo.

PROSTOREN & ULTRA MODULAREN

Visoka in domiselna arhitekturna zgradba zagotavlja Citroënu C3 AIRCROSS najbolj prostorno notranjost v njegovem razredu in nadstandardno udobje: pet sedežnih mest z veliko prostora za kolena in nad glavami.

Prtljažnik se ponaša s 410 litri prostornine, ki jo je moč povečati vse do 520 litrov zahvaljujoč sedežni klopi, deljivi v razmerju 2/3-1/3.

Za zares celovito modularnost pa lahko sedež prednjega sopotnika preklopimo in pridobimo kar 2,40 m dolg prostor za nakladanje.
1500x646_Habitabilité_C3_Aircross_flou
597x400_coffre_C3_Aircross

DO 520 LITROV
PRTLJAŽNEGA PROSTORA

Ne boste omejeni s prtljago, saj ima C3 Aircross največji prtljažni prostor v svojem
segmentu, z hitrim in enostavnim dostopom preko velikih in širokih prtljažnih vrat
in nizkim pragom vrat.

Prtljažnik se ponaša s 410 litri prostornine, ki jo je moč povečati vse do 520 litrov zahvaljujoč sedežni klopi, deljivi v razmerju 2/3-1/3.

Kapaciteta prtljažnega prostora pri poklopljenih zadnjih sedežev doseže 1289 litrov.

Praktičen za vsakdanjo rabo, je C3 Aircross opremljen tudi z zložljivo zadnjo polico prtljažnega prostora, ki jo je mogoče pospraviti pokončno za zadnjimi sedeži
idealno za prevoz visokih predmetov.

Druga prednost pa je tudi, da se z preklopom naslonov zadnjih sedežev pridobi ravno površino: prtljažni prostor z dvojno globino.

5 NOTRANJIH AMBIENTOV

HYPE COLORADO

747x322_ambiance_Hype_Colorado_C3_Aircross

Notranjost Hype Colorado nas ponese v visokokakovostni trendovski svet, saj ga odlikujejo na otip mehki materiali in posebna konfekcijska paleta oranžne barve Colorado, tako na sedežih v kombinaciji z usnjem, dvobarvnem volanu in dekorju na armaturni plošči.

HYPE MISTRAL

747x322_ambiance_hype_mistral_C3_Aircross

Notranjost Hype Mistral odraža

visoka kakovost. Oblazinjenje v kombinaciji črnega usnja in tkanine z motivom pepita vzorca. Obrobe zračnikov v barvi Chrome Satin.

METROPOLITAN GREY

747x322_ambiance_urban_red_C3_Aircross

Ambient Metropolitan Grey daje prednost prostorni notranjosti. Svetli toni in topli materiali, ki elegantno obdajajo dekorativne dodatke na armaturni plošči. Zračniki z obrobami v barvi Orange.

NOTRANJOST URBAN RED

747x322_ambiance_urban_red_C3_Aircross-v2

Izraža vitalnost in okrepi tehnološki značaj SUV vozila.

Kontrast med temnimi barvami in barvitimi dodatki v barvi Orange na sedežih v tkanini Quartz Grey z okrasnimi šivi v barvi Orange.

Prav tako so obrobe zračinkov v oranžni barvi in dekoratvini dodatki na armaturni plošči.

SERIJSKA NOTRANJOST

747x322_ambiance_serie_C3_Aircross

Izčiščena in nevpadljiva

armaturna plošča v teksturirani sivi barvi, oblazinjenje sedežev v tkanini Mica Grey z belimi obrobami zračnikov.

*Vse slike so simbolične narave in niso zavezujoče.

STREŠNO PANORAMSKO OKNO Z MOŽNOSTJO ODPIRANJA

Izredno velika, skoraj 1 meter dolga zastekljena površina z možnostjo odpiranja, nudi izjemno osvetljenost in občutek prostornosti, dobrega počutja in svobode. Tako zaprta kot tudi odprta.


Vsako potovanje tako postane čisto posebna izkušnja.

Uporabnik mora zgolj pritisniti na enega od dveh intuitivnih električnih stikal, kadar želi odpreti strešno okno ali spremeniti položaj senčnika, da nastavi stopnjo osvetljenosti v potniškem prostoru.

 

TEHNOLOGIJA

BARVNI PROSOJNI ZASLON ZA PRIKAZ PODATKOV

747x322_Affichage_Tete_Haute_C3_Aircross-flou

Po zaslugi prosojnega zaslona za prikaz podatkov so vozniku nenehno na voljo bistvene informacije za vožnjo brez odmika pogleda s cestišča: informacije se v barvah projicirajo na prosojni zaslon v vašem vidnem polju.

BREZŽIČNO POLNJENJE PAMETNEGA TELEFONA

747x322_Recharge_Sans_Fil_C3_Aircross-flou

Citroën C3 AIRCROSS vam ponuja intuitivne možnosti za povezavo. Na posebnem odlagalnem mestu na sredinski konzoli lahko brezžično oziroma indukcijsko napolnite svoj pametni telefon. Do aplikacij na vašem pametnem telefonu lahko dostopate na 7-palčnem zaslonu na dotik po zaslugi funkcije Mirror Screen prek protokolov Apple CarPlay in Android Auto (*Android Auto še ni na voljo v Sloveniji).  
 

12 SISTEMOV POMOČI PRI VOŽNJI

SUVERENOST IN VARNOST

PARK ASSIST

SAMODEJNI PREKLOP LUČI

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

ACTIVE SAFETY BRAKE

1500x500_ADAS-flou

Novi C3 Aircross odlikujejo uporabne in intuitivne tehnologije, ki s preprostim uporavljanjem na zaslonu na dotik, zagotavljajo suverenost v vožnji in varnost.

Citroën C3 AIRCROSS se dobro znajde tako v mestu kot tudi izven njega, tako da je nadvse priročen za vsakodnevne potrebe in pa tudi enostaven za parkiranje po zaslugi kamere in radarjev za vzvratno vožnjo. Tehnologija Park  Assist poenostavi in spremlja vaše manevre pri bočnem parkiranju, najsibodi pravokotno ali poševno.

 

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila. Vožnja ponoči bo tako veliko bolj varna, saj se boste lahko osredotočili predvsem na vožnjo.

 

Funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vozilu pomaga prilagoditi vožnjo glede na informacije, ki jih je posnela kamera. Nenehno prikazuje trenutno veljavno vrednost omejitve hitrosti. Hkrati pa lahko tudi uporabnik preko tempomata in omejevalnika hitrosti sprejme priporočilo hitrosti in jo tempomat tudi shrani.

 

1500x500_C3_Aircross_Active_Safety_Brake-flou

Kamera nameščena na vrhu vetrobranskega stekla, zazna ovire, kot je naprimer pred vami vozeče vozilo ali stoječe vozilo.  Od hitrosti vožnje 5 km/h do 85km/h,

 

sistem samodejno sproži zaviranje, takoj ko se pojavi možnost naleta ali trka.

POVEZLJIVOST IN INTUITIVNOST

MIRROR SCREEN

747x322_Mirror_Screen_C3_Aircross-flou

S funkcijo Mirror Screen, ki deluje v povezavi s protokoli Android Auto (*Android Auto še ni na voljo v Sloveniji), Apple Car Play™ in MirrorLink®, lahko povsem varno koristite multimedijske vsebine in aplikacije s svojega pametnega telefona. Vsebine lahko prenesete na 7-palčni zaslon na dotik in jih prek njega tudi upravljate.

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Razpoložljivost in delovanje opreme sta odvisna od države. Nekatere funkcionalnosti in delovanje aplikacije niso na voljo v Sloveniji

CONNECT NAV

747x322_Connect_Nav_C3_Aircross-flou

Navigacijski sistem nove generacije deluje v povezavi s povezljivimi storitvami, kot je TomTom Traffic, ki posreduje prometne informacije v realnem času, lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke.

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

CITROËN CONNECT BOX

747x322_Connect_Box_C3_Aircross-flou

V primeru okvare ali prometne nesreče lahko voznik s pomočjo te storitve (ali klica v sili) vzpostavi povezavo s specializirano službo za pomoč (Asistenca ali SOS).

*Navedena oprema za doplačilo oziroma odvisna od nivoja opremljenosti. Delovanje sistema in funcionalnost je odvisna od posamezne države (v Sloveniji sistem deluje z omejenimi zmožnostmi)

5 UČINKOVITIH MOTORJEV

Pestra paleta varčnih in učinkovitih motorjev najnovejše generacije se ponaša z vrhunsko tehnologijo in vam hkrati obljublja, da vas bo popeljala v neznano. Za to športno terensko vozilo so na voljo bencinski motorji PureTech (82, 110 in 130) in dizelski motorji BlueHDi (100 in 120).

Skupaj z bencinskim motorjem PureTech 110 je na voljo samodejni menjalnik EAT6 v povezavi s sistemom Stop & Start, z bencinskima motorjema PureTech 130 in BlueHDi 120 pa se vgrajuje 6-stropenjski ročni menjalnik.
c3airmotor

DIMENZIJE SUV C3 AIRCROSS

DOLŽINA

4154 mm

ŠIRINA

1756/1976 mm

VIŠINA

1597/1637 mm

PROSTORNINA PRTLJAŽNIKA

410 / 1289 litrov

Top