PREUSMERITEV SEKUND

Novi Citroën C3, limuzina z navdihujočim videzom, se odlikuje po svojem edinstvenem dizajnu. S svojimi 97. kombinacijami za individualizacijo podobe zunanjosti ni podoben nobenemu drugemu vozilu. Kar se tiče udobja, je novi Citroën C3 pridobil nove sedeže Advanced Comfort in napredno vzmetenje, s katerimi se v svoji kategoriji uvršča na prvo mesto. Moderno in povezljivo vozilo je opremljeno tudi z 12 sistemi za pomoč pri vožnji, ki vsakodnevno poenostavijo bivanje v vozilu.

Novi C3 bo v prodajne salone zapeljal  poleti 2020 (predvidoma julija)

SPOZNAJTE NOVI CITROËN C3 V VIDEU

NOV
PREDNJI
DEL
NOV
PREDNJI
DEL

Prednji del novega Citroëna C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën.

97
BARVNIH
KOMBINACIJ
97
BARVNIH
KOMBINACIJ

Novi Citroën C3 se ponaša z izjemno energičnim značajem in ni podoben nobenemu drugemu vozilu svojega segmenta. Svojo drugačnost izkorišča sebi v prid, zlasti svoj potencial za individualizacijo podobe: 97 kombinacij zunanjosti, 3 dekoracije za streho, 3 kombinacije notranjosti in nova platišča.

CITROËN
ADVANCED
COMFORT®
CITROËN
ADVANCED
COMFORT®

Novi Citroën C3 je bil zasnovan z namenom, da bi se vsaka vožnja prelevila v trenutke dobrega počutja. Občutek ugodja v notranjosti je okrepljen zaradi novih sedežev Citroën Advanced Comfort, s katerimi so izkušnje v notranjosti še toliko bolj prijetne. 

12
SISTEMOV POMOČI
PRI VOŽNJI
12
SISTEMOV POMOČI
PRI VOŽNJI

Novi Citroën C3 je opremljen z 12 sistemi za pomoč pri vožnji, ki v vsakodnevnem življenju dajejo občutek varnosti in brezskrbnosti, omogočajo lažje izvajanje manevrov, spremljajo vožnjo in opozarjajo na nevarnost prometne nesreče. 

DIZAJN

Nov dizajn za še večjo raznolikost: novi Citroën C3 bo zaradi izrazne stilske zasnove in edinstvene morfologije spreobrnil uveljavljene zapovedi svojega stereotipnega avtomobilskega segmenta. Drznim stilskim potezam prenovljenega prednjega dela, ki premierno predstavlja nov podpis znamke po navdihu konceptnega vozila CXPERIENCE, se pridružujejo novi žarometi na diode LED, nova 16- in 17-palčna lita platišča in nove zaščitne obloge Airbump®, ki mu dajejo še bolj robusten videz.

Superposition_Design_DSK_1500x600
Face-Avant_625x400

IZRAZEN VIDEZ

Novi Citroën C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën. Bolj izrazen in dinamičnejši prednji del svoj navdih črpa iz konceptnega vozila CXPERIENCE.

DO 97 BARVNIH KOMBINACIJ ZUNANJOSTI

SESTAVITE INDIVIDUALNO PODOBO VAŠEGA NOVEGA CITROËNA C3

7 BARV KAROSERIJE

Do sedaj razpoložljivim barvam karoserije (črna Perla Nera, siva Acier, siva Platinium, peščena Sable in bela Banquise) se bosta pridružili dve novi svetli barvi, rdeča Elixir in modra Spring.


Teintes-carosserie2_625x400

4 BARVNI PAKETI

Pack-Color_1500x400

Barvni paket je skupek barvitih dodatkov. Vsebuje okrasne vstavke za prednja žarometa in obrobe zaščitnih oblog Airbump®. Za novega Citroëna C3 je barvni paket na voljo v modro smaragdni barvi Émeraude, ki se bo kot nova barva pridružila črni, beli in rdeči. 

4 BARVE STREHE

Novi Citroën C3 je na voljo z novo trendovsko smaragdno modro barvo Émeraude (poleg bele Opale, črne Onyx in rdeče Aden). Barve strehe se ujemajo z barvo zunanjih ogledal in nalepko za zadnjo vogalno steno.


Teintes-toit-C3_625x400

3 DEKORATIVNI DODATKI STREHE

Decor-toit-4_1500x400

Rdeča, Émeraude ali Techwood. Odločite se individualno podobo strehe in za svojega novega Citroëna C3 izberite enega izmed treh grafičnih motivov iz ponudbe. 

3 NOVE KOMBINACIJE NOTRANJOSTI

Trois-Ambiance-Interieure-2_1500x400

Poleg serijske kombinacije notranjosti z izčiščenim videzom sta proti doplačilu za novega Citroëna C3 na voljo še dve kombinaciji notranjosti, ki zajemata posebno oblazinjenje sedežev in barvite dodatke: 

 

 • Kombinacija notranjosti Emeraude: bolj dinamična kombinacija notranjosti se poigrava s kontrasti temnih barv in barvnimi detajli Emeraude. 

 • Kombinacija notranjosti Techwood: kombinacija notranjosti visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali, ki so izdelani po čisto posebnem postopku.

CITROËN
ADVANCED COMFORT®

Za zagotovitev neprimerljivega splošnega udobja je bil novi Citroën C3 zasnovan po programu Citroën Advanced Comfort®. Novi Citroën C3 lahko kot čisto pravi bivalni prostor sprejme pet potnikov in odslej ponuja še več dobrega počutja v notranjosti. 

Citroen-Advanced-Comfort_DSK_1500x600
Sieges-Advanced-Comfort_625x400

NOVI SEDEŽI
CITROËN ADVANCED COMFORT

Novi Citroën C3 je podedoval dizajn sedežev Advanced Comfort: to je 100-odstotno Citroënova inovacija.
Razkošni sedeži nudijo več udobja, bodisi vizualnega kot tudi telesnega, zahvaljujoč oblazinjenju z grafičnim učinkom, čvrstejši opori in podpori v ledvenem delu.

PRTLJAŽNI PROSTOR 300L

IN ŠTEVILNA ODLAGALNA MESTA

Coffre-Rangement_1500x400

Novi Citroën C3 vam vsakodnevno zagotavlja enostavno bivanje. Sredinsko odlagalno mesto sprosti maksimalno razpoložljiv prostor v prednjem delu vozila. Poleg njega je na voljo tudi velik predal za drobnarije (6,25 l). V prednjih vratih novega Citroëna C3 pa se nahajajo prostorna odlagalna mesta. In nenazadnje, ne bo se vam treba odreči nobeni prtljagi, saj novi Citroën C3 ponuja velikodušen prtljažnik s 300 litri prostornine. 

TEHNOLOGIJE

Novi C3 Citroën je nastal po navdihu svojih uporabnikov in njihovega načina življenja, tako da bo s svojo zbirko opreme za udobje in varnost poenostavil njihova vsakodnevna opravila. 

WIP_Technologies-Superposition_DSK_1500x600

12 VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV

ZA POMOČ PRI VOŽNJI

NOVOST: POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU

NOVOST: POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU

Sistem za bolj enostavno vožnjo po mestu zajema šest zaznaval za pomoč pri čelnem parkiranju, ki po potrebi sprožijo zvočno opozorilo. 

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

S tem sistemom lahko voznik zaklene/odklene in zažene vozilo, ne da bi ključ vzel iz žepa. Vozilo prepozna svojega voznika, takoj ko se približa.

ACTIVE SAFETY BREAK

ACTIVE SAFETY BREAK

To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naletnega trčenja vozil. Deluje od hitrosti 5 km/h dalje, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

POMOČ PRI SPELJEVANJU V KLANEC

Ta sistem za pomoč olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

OPOZORILNIK NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

TEMPOMAT Z UPOŠTEVANJEM OMEJITVE HITROSTI KOT REFERENČNE VREDNOSTI

TEMPOMAT Z UPOŠTEVANJEM OMEJITVE HITROSTI KOT REFERENČNE VREDNOSTI

Funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vam predlaga, da si zaznano hitrost nastavite za novo referenčno vrednost tempomata-omejevalnika hitrosti vozila.

KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI

KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI

Kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti od morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.

COFFEE BREAK ALERT

COFFEE BREAK ALERT

(opozorilnik za premor med vožnjo): Sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi glede na to, ali v prometu zazna druga vozila.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata/omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

S prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

Connectivite_625x400

POVEZLJIVE STORITVE *

NOVA PONUDBA

Za novega Citroëna C3 je prvič na voljo bolj enostavna in pregledna ponudba povezljivih storitev:
 • Connect Assist (varnost in pomoč),
 • Connect Nav (navigacija),
 • Connect Play (informacije).

 • Ponudba je nastala v sklopu programa Citroën Advanced Comfort® z namenom, da bi zagotovila bolj enostaven in intuitiven dostop do povezljivih storitev, ter hkrati s tem omogočila optimalno varnost, enostavno navigacijo in izboljšane izkušnje pri vzpostavljeni povezavi. (*delovanje navedenih sistemov odvisno od posamezne države)

  MOTORJI ZADNJE GENERACIJE

  IN SAMODEJNI MENJALNIK EAT6

  Motorisation_1500x400

  Novi Citroën C3 je opremljen z zmogljivimi in učinkovitimi motorji zadnje generacije, ki imajo pridobljeno homologacijo po emisijskem standardu Euro 6:

  • trivaljni bencinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) in 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

  • ali dizelski motor BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S BVM5).

   

  Za še bolj prožno vožnjo in večjo brezskrbnost za volanom pa za novega C3 na voljo tudi samodejni menjalnik EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

   

  Top