PREUSMERITEV SEKUND

Novi petvratni limuzini CITROËN C3 modernega in vzdržljivega videza ni podobno nobeno drugo vozilo njenega segmenta. Od drugih se loči po energičnem značaju in neprimerljivem udobju. S še več možnostmi za individualizacijo podobe, prek 97 različnih kombinacij zunanjosti. Z vidika udobja, je po zaslugi novih sedežev Advanced Comfort novi Citroën C3 dosegel povsem novo stopnjo udobja v vožnji. Moderen in povezljiv, ima na voljo do 12 tehnologij za pomoč pri vožnji, ki vam olajšajo vašo vsakodnevno vožnjo. Novi Citroën C3 bo v prodajnih salonih na voljo predvidoma v juniju 2020.

SPOZNAJTE NOVI CITROËN C3 V VIDEU

NOV
PREDNJI
DEL
NOV
PREDNJI
DEL

Prenovljeni prednji del novega vozila Citroën C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën.

97
BARVNIH
KOMBINACIJ
97
BARVNIH
KOMBINACIJ

Petvratna limuzina vzdržljivega videza je povečala svoj potencial za individualizacijo podobe, saj namesto 36 ponuja kar 97 različnih kombinacij. Novi petvratni limuzini C3 ni podobno nobeno drugo vozilo njenega segmenta.

CITROËN
ADVANCED
COMFORT®
CITROËN
ADVANCED
COMFORT®

Novi Citroën C3 je zasnovan tako, da vam vsako potovanje predstavlja čas, v katerem se počutite dobro. Občutek dobrega počutja na vozilu je okrepljen z novimi sedeži Citroën Advanced Comfort, ki nudijo neprimerljivo udobje in doživetje vožnje.

12
POMOČI
PRI VOŽNJI
12
POMOČI
PRI VOŽNJI

Novi C3 je svojo drugačnost še dodatno okrepil z do 12 tehnologij za pomoč pri vožnji in številnih povezljivih storitev*: Connect Assist za asistenco/SOS, Connect Nav s 7-palčnim zaslonom na dotik in Connect Play za podvojitev vsebine s pametnega zaslona. Oprema, ki je povsem v trendu današnjega časa, bo poenostavila vsakodnevna opravila. 

DIZAJN

Nov dizajn za še večjo raznolikost: novi Citroën C3 bo zaradi izrazne stilske zasnove in edinstvene morfologije spreobrnil uveljavljene zapovedi svojega stereotipnega avtomobilskega segmenta. Drznim stilskim potezam prenovljenega prednjega dela, ki premierno predstavlja nov podpis znamke po navdihu konceptnega vozila CXPERIENCE, se pridružujejo novi žarometi na diode LED, nova 16- in 17-palčna lita platišča in nove zaščitne obloge Airbump®, ki mu dajejo še bolj robusten videz.

Superposition_Design_DSK_1500x600
Face-Avant_625x400

IZRAZEN VIDEZ

Na zelo stereotipnem trgu novi Citroën C3 izstopa s svojim edinstvenim videzom, svojstvenimi grafičnimi elementi in zares unikatno morfologijo.

DO 97 BARVNIH KOMBINACIJ ZUNANJOSTI

Individualizacija podobe vašega novega Citroën C3

7 BARV KAROSERIJE

Dva nova barvna odtenka rdeča Rouge Elixir in modra Spring Blue dopolnjujeta že znane (črna Perla Nera, siva Aluminium, siva Platinum, peščena Sable in bela Banquise).


Teintes-carosserie2_625x400

4 BARVNI PAKETI

Pack-Color_1500x400

Barvni paket zajem komplet barvnih vstavkov in detjalov na vozilu. Kot so obrobe meglenk in prvega obročka na Airbump. Na novem Citroënu C3 bodo barvni paketi na voljo v barvah: smaragdno modra Émeraude Anodisé, ki bo dopolnila že do sedaj poznane pakete v črni, beli in rdeči barvi.

4 BARVE STREHE

Na novem Citroënu C3 bodo barvni paketi na voljo v barvah: smaragdno modra Émeraude Anodisé, (poleg bele Opal, črne Onyx in rdeče Aden). Barve strehe pa bodo dopolnjevale barve ohišij vzvratnih ogledal in stebrička na zadnjih vratih.


Teintes-toit-C3_625x400

3 DEKORATIVNI DODATKI STREHE

Decor-toit-4_1500x400

Rdeča, Techwood, Emeraude v obliki nalepk v predelu kapsul na strehi in dekorativnih dodatkov za zadnjo vogalno steno.

3 NOVE KOMBINACIJE NOTRANJOSTI

Trois-Ambiance-Interieure-2_1500x400

Poleg serijske kombinacije notranjosti, pri kateri je v ospredju izčiščen videz, sta za novega C3 proti doplačilu na voljo še dve novi kombinaciji notranjosti, ena s toplimi in elegantnimi odtenki in druga nekoliko bolj dinamična:

 • Kombinacija notranjosti Emeraude: bolj dinamična kombinacija notranjosti se poigrava s kontrasti temnih barv in barvnimi detajli Emeraude. 

 • Kombinacija notranjosti Techwood: kombinacija notranjosti visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali, ki so izdelani po čisto posebnem postopku.

CITROËN
ADVANCED COMFORT®

Da bi njihov najbolje prodajani model postal še bolj zapeljiv in da bi se stranke za volanom počutile "kot doma", so se razvojni oblikovalci novega vozila C3 odločili, da pri udobju v notranjosti ne bodo sklepali nobenih kompromisov, zato so se odločili za program Citroën Advanced Comfort®. Novi C3, ki je zasnovan kot pravi bivalni prostor za pet potnikov, odslej ponuja še več dobrega počutja v notranjosti in stavi na svoje adute.

Citroen-Advanced-Comfort_DSK_1500x600
Sieges-Advanced-Comfort_625x400

NOVI SEDEŽI
CITROËN ADVANCED COMFORT

Od modelov SUV C5 Aircross in C4 Cactus je novi C3 podedoval dizajn sedežev Advanced Comfort, to je 100-odstotno Citroënova inovacija.
Razkošni sedeži, ki skoraj dajejo občutek sedenja "v naslanjaču dnevne sobe", nudijo več udobja, bodisi vizualnega kot tudi telesnega, zahvaljujoč oblazinjenju z grafičnim učinkom in ledveno oporo.

PRTLJAŽNI PROSTOR 300L

IN ŠTEVILNA ODLAGALNA MESTA

Coffre-Rangement_1500x400

Novi C3 je zasnovan tako, da se počutimo "kot doma", zato nam zagotavlja enostavno vsakodnevno uporabo.  Novi C3 ponuja domiselno sredinsko odlagalno mesto, s katerim se je v prednjem delu vozila sprostil maksimalno razpoložljiv prostor, temu pa se pridružuje še velik predal za drobnarije (6,25 l). Tudi pri prostornini prtljažnega prostora vozila C3 nismo sklepali nobenih kompromisov, tako da razpolaga z razkošnimi 300 litri prostornine za prtljago.

TEHNOLOGIJE

Novi C3 je nastal po navdihu uporabnikov in njihovega načina življenja, tako da bo s svojo zbirko opreme za udobje in varnost poenostavil njihova vsakodnevna opravila.

WIP_Technologies-Superposition_DSK_1500x600

12 VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV

ZA POMOČ PRI VOŽNJI

NOVOST: POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU

NOVOST: POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU

Sistem, ki poenostavi vožnjo po mestu, zajema šest zaznaval za pomoč pri čelnem parkiranju, ki po potrebi sprožijo zvočno opozorilo.

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON

S tem sistemom lahko voznik zaklene/odklene in zažene vozilo, ne da bi ključ vzel iz žepa. Vozilo prepozna svojega voznika, takoj ko se približa.

ACTIVE SAFETY BREAK

ACTIVE SAFETY BREAK

To je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naletnega trčenja vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC

SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC

Sistem za pomoč, ki olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST

Sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

OPOZORILNIK NENAMERNE SPREMEMBE VOZNEGA PASU

OPOZORILNIK NENAMERNE SPREMEMBE VOZNEGA PASU

Ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

TEMPOMAT / OMEJEVALNIK HITROSTI

TEMPOMAT / OMEJEVALNIK HITROSTI

Funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vam predlaga, da si zaznano hitrost nastavite za novo referenčno vrednost tempomata-omejevalnika hitrosti vozila.

 

KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI

KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI

Z zaznavali za pomoč pri parkiranju: kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu v vozilu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.

COFFEE BREAK ALERT

COFFEE BREAK ALERT

(opozorilnik za premor med vožnjo): sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI

Ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi, takoj ko v prometu zazna drugo vozilo.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI

Sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

S prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

Connectivite_625x400

POVEZLJIVOST*

NOVE OPCIJE

Novi C3 stavi na karto modernih sistemov in nemotene rabe s ponudbo povezljivih storitev, ki zajemajo:
 • Connect Assist (varnost in pomoč),
 • Connect Nav (navigacija),
 • Connect Play (informacije).

 • Ta paket storitev je nastal v sklopu programa Citroën Advanced Comfort®, in to z enim samim ciljem, da bi stranki omogočili hiter in intuitiven dostop do povezljivih storitev. (*delovanje navedenih sistemov odvisno od posamezne države)

  MOTORJI ZADNJE GENERACIJE

  IN SAMODEJNI MENJALNIK EAT6

  Motorisation_1500x400

  Novi Citroën C3 opremljen je z zmogljivimi, učinkovitimi in varčnimi motorji zadnje generacije s pridobljeno homologacijo po emisijskem standardu Euro 6:

  • trivaljni bencinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) in 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

  • ali dizelski motor BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S BVM5).

   

  Za še bolj prožno vožnjo in večjo brezskrbnost za volanom pa za novega C3 na voljo tudi samodejni menjalnik EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

   

  Top