To spletno mesto uporablja piškotke. Z nadaljevanjem navigacije po tem spletnem mestu nam dovoljujete, da uporabljamo piškotke.

Preberite več o piškotkih

PREUSMERITEV SEKUND

Odkrijte novi Citroën Berlingo Van preko videa

Legendarni Citroën Berlingo, ki je bil lansiran leta 1996 in proizveden v več kot 1,5 milijonov primerkih, nam razkriva tretjo generacijo, ki je bila poimenovana Berlingo Van. Novi Berlingo Van bo izvedel velik generacijski preskok z vidika stilske zasnove, opreme in modularnosti. To je idealen partner vseh poklicnih uporabnikov.
Prodaja se bo začela ob koncu leta 2018.

Citroën, partner obrtnikov že 100 let

Zgodovina malih furgonov znamke Citroën se je začela na sredini 20. stoletja. Berlingo je izšel iz dolgoletnega prodajnega programa, katerega začetki segajo v leto 1928 s furgonom C4 . Leta 1950 je bil predstavljen slavni mali furgon 2 CV, to je bila 100 % gospodarska različica kultnega modela 2CV, ki danes velja za zares pravo legendo.

Leta 1978 je model Acadiane nasledil malega furgona 2 CV.

Pravi preobrat pa se je zgodil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja z novo ponudbo: V 22 letih je bilo proizvedenih 1,18 milijonov modelov Citroën C15. Druga velika revolucija, ki se je zgodila ob koncu 20. stoletja, se imenuje Berlingo! Prva generacija, ki je bila lansirana julija 1996, je znova postavila na glavo uveljavljene zapovedi segmenta, saj je ponujala več elegance in udobja. Berlingo je bil prava inovacija s posebno obliko karoserije in z integriranim tovornim prostorom, ki je bil izključno njegova skrivnost. Njegovo ime je skozi čas postalo sinonim za vzornika avtomobilskega segmenta.

DIZAJN

1430x430-New-Berlingo-Van-Worker-Style.jpg

Vzdržljivi in zaščitniški novi Berlingo Van je pridobil moderno in energično stilsko zasnovo zunanjosti z izčiščenimi linijami brez kančka agresivnosti.

 

 • Prednji del je usklajen s podobo znamke Citroën in njegovim velikim bratom Citroënom Jumpy: visok in kratek pokrov motornega prostora, široka optična bloka.
 • S profila se razkrijejo tekoče linije in dodelane bočne stranice. To je zagotovilo za priročnost in prostorno notranjost.

TAKO KOT VI, NAREDI VSE!

Udobje po meri

Novi Citroën Berlingo Van bo kot idealen partner za vsakodnevna opravila zadostil vsem zahtevam poklicnih uporabnikov, saj ponuja ravno pravšnjo rešitev za vsako dejavnost/rabo: različne velikosti, kabine, razporeditve. Zdaj je s svojo izboljšano ponudbo storil še korak dlje: v svojem prodajnem programu namreč nudi dve povsem inovativni izvedenki: Worker (Delavec) in Driver (Voznik).
715x350-New-Berlingo-Van-Version-Worker

Izvedenka poimenovana "Worker" je namenjena poklicnim uporabnikom, ki prevažajo material in zaposlene na najrazličnejših vrstah gradbišč in delovišč.

 • Kabina Extenso(R): trije prednji sedeži, pisarna na kolesih in nakladanje dolgih predmetov za večjo modularnost.
 • Grip Control s pomočjo sistema za spust po strmini (Hill Assist Descent), privzdignjeno podvozje (+30 mm), velika kolesa (690 mm) s pnevmatikami Mud & Snow za boljšo vlečno moč.
 • Povečana dovoljena obremenitev, ki dosega 1000 kg, zmogljivejša osvetlitev, pritrdilni obročki na sredini višine za večjo priročnost.
715x350-New-Berlingo-Van-Version-Driver

Izvedenka "Driver" pa je posebej zasnovana za podjetja in njihove zaposlene, ki morajo opraviti dolge poti oziroma številne dostave v mestnih središčih.

 

 • Udobna vožnja
 • Akustični paket
 • Številni sistemi za pomoč pri vožnji s tehnologijo Surround Rear Vision
 • 8-palčni zaslon na dotik s povezljivim avtoradiom
 • Dobro počutje in priročnost za vsakodnevno učinkovitost.

Zasnovan za vse vrste uporabe

500x250-New-Berlingo-Van-Worker-charge

 

Novi Citroën Berlingo Van zadovolji izjemno raznolike potrebe. Kot gospodarsko vozilo po meri posameznika ponuja modularnost in vsestransko uporabnost prek:

 • 2 dolžini: izvedba M: 4,40 m in izvedba XL: 4,75 m
 • 2 konfiguraciji kabine: kabina Extenso(R) in podaljšana kabina
 • 2 bočnih drsnih vrat / odpiranje zadnjih vrat pod kotom 180°
 • zgledna nakladalna prostornina: najmanj 3,3 m3 in 4,4 m3 pri izvedbi XL in do 1000 kg dovoljene obremenitve
 • številna odlagalna mesta in domiselne rešitve: 113 litrov odlagalnih površin, med drugimi tudi Top Box na sovoznikovi strani, priključek 220 V, ...

 

OPREMA IN UPORABNA TEHNOLOGIJA

1430x350-New-Berlingo-Van-TdB.jpg

Novi Citroën Berlingo Van je pravi koncentrat vsakodnevno uporabnih tehnologij.
Novi Citroën Berlingo Van je funkcionalen in praktičen pa tudi zanesljiv. Model hodi v trendu s svojim časom in si prizadeva ponuditi vse bolj varno in brezskrbno vožnjo. V svojem segmentu bo povzročil pravi preobrat, saj je opremljen:

 

 • s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave, med drugimi zlasti s sistemoma Citroën Connect Nav in Mirror Screen (Apple Car Play / Android Auto*) oziroma z brezžičnim polnjenjem pametnega telefona;
 • 20 tehnologij za pomoč pri vožnji.

 

 

*Android Auto ni na voljo v Sloveniji

SURROUND REAR VISION


Citroën Berlingo Van ponuja še nikoli videno inovacijo med gospodarskimi vozili: tehnologijo Surround Rear Vision za neprimerljivo vidljivost.

Na 5-palčnem barvnem zaslonu, ki je nameščen na mestu notranjega vzvratnega ogledala se prikaže slika z dveh kamer (ena v podnožju zunanjega ogledala na sovoznikovi strani, druga pa na zgornjem delu zadnjih krilnih vrat). Na zaslonu se lahko prikažejo tri različne slike:

 • nadzor nad okolico za vozilom: na zaslonu se prikaže slika okolice za vozilom v osi vozila, da je lahko voznik v raznih situacijah vožnje dobro seznanjen z dogajanjem v okolici;
 • nadzor nad bočnimi površinami: na zaslonu se prikaže slika bočnih površin na sovoznikovi strani vozila, da omeji mrtve kote;
 • vizualna pomoč pri vzvratni vožnji - kamera za pomoč pri vzvratni vožnji - na zaslonu se prikaže slika neposredne okolice za vozilom, da poenostavi izvajanje manevrov v vzvratni prestavi.
500x250-New-Berlingo-Van-SRV

Motorji zadnje generacije

625x250-New-Berlingo-Van-Driver-White


Nova lahka konstrukcijska osnova in učinkoviti motorji za dinamično lego na cesti, obilo udobja v vožnji in optimalne stroške uporabe.

 • 1 bencinski motor PureTech 110 S&S BVM6 
 • 4 dizelski motorji: BlueHDi 75 BVM, BlueHDi 100 BVM, BlueHDi 100 S&S BVM, BlueHDi 130 S&S BVM6 in EAT8

Samodejni 8-stopenjski menjalnik EAT8 "Efficient Automatic Transmission" zadnje generacije z obvolanskima prestavnima ročicama ponuja obilo voznega udobja na dolgih razdaljah in tudi med številnimi vsakodnevnimi potmi.

Top