PREUSMERITEV SEKUND

NAJBOLJ UDOBEN IN NAJBOLJ MODULAREN SUV Z EDINSTVENIM KARAKTERJEM

predstavitev vozila konec leta 2018

CITROËN predstavlja javnosti novo športno terensko vozilo C5 Aircross, ki je po svoji morfološki zgradbi 100 % pravi SUV z velikimi kolesi, mogočnim in zaščitniškim dizajnom ter s privzdignjenim podvozjem, po svojih značajskih lastnostih, grafičnih elementih in široki ponudbi za individualizacijo podobe pa tudi zares 100 % član družine Citroën. Novi SUV C5 Aircoss je najbolj udobno in modularno športno terensko vozilo svojega segmenta, ki poleg tega ponuja še največjo prostornino prtljažnika v svoji kategoriji (od 580 do 720 litrov, odvisno od tega, ali so sedeži pomaknjeni naprej ali ne). Kot ambasador programa Citroën Advanced Comfort ponuja pomembne inovacije, kot so vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom (R), sedeži Advanced Comfort in trije posamični, drsno pomični, zložljivi in po naklonu nastavljivi zadnji sedeži. To je športno terensko vozilo nove generacije (SUV Next-Generation SUV) z dvajsetimi tehnologijami za pomoč pri vožnji in šestimi tehnologijami za vzpostavitev povezave.

ODKRIJTE GA V VIDEU

ODKRIJTE GA V VIDEU

Design2_CL.18.023.002_597X500

DIZAJN

Izrazna in drzna identiteta

Vozilo, ki v dolžino meri 4,50 m, izstopa zaradi obilice zmogljivosti in dinamične drže brez enega samega kančka agresivnosti. V avtomobilski segment SUV bo vnesel veter svežine s širokim in impozantnim prednjim delom, visokim pokrovom motornega prostora, tekočimi linijami, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump® z dekorativnim vstavkom, pa tudi z velikimi kolesi s premerom 720 mm, 230 mm visokim podvozjem, zaščitami spodnjega dela karoserije in blatniških košev ter s stiliziranimi in dvobarvnimi strešnimi prtljažnimi drogovi.

Novi SUV C5 Aircross je opremljen s panoramsko stekleno streho z možnostjo odpiranja. Z bočnega profila opazimo lebdečo streho in neprekinjene steklene površine, ki jih poudarja kroman dodatek v obliki črke "C", ki priča o prostorni notranjosti.

Širok zadnji del s čokatimi in vertikalno razporejenimi linijami nakazuje na prostoren prtljažni prostor (od 580 do 720 litrov). Optična bloka reliefne strukture sta opremljena s štirimi podolgovatimi moduli 3D na diode LED na vsaki strani vozila.

VZMETENJE S PROGRESIVNIMI HIDRAVLIČNIMI OMEJEVALNIKI

Na podlagi svojih izkušenj in strokovnega znanja inženirjev je znamka razvila novo vzmetenje, da bi izboljšala kakovost blaženja, tipično za Citroën, ki je kupcem tako zelo pri data-srcu.
Vendar pa so lahko inženirji po zaslugi teh prilagodlnjivih hidravličnih omejevalnikov zagotovili vozilu C5 Aircross bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na "leteči preprogi" in se zdi, kot da preletava deformacije na cestišču.

 

Potniška kabina za zaščito in dobro počutje

Potniški prostor novega SUV-ja C5 Aircross je prostoren in impozanten. Po njem se prepletajo razkošne in tekoče površine, ki niti najmanj ne zanemarjajo funkcionalnosti. Po celotni širini robustno zasnovane in horizontalno umeščene armaturne plošče se razteza obloga iz toplotno obdelanega materiala

Na voznikovi strani najdemo instrumentno ploščo z 12,3-palčnim digitalnim zaslonom TFT, ki izbrane informacije za vožnjo prikazuje v voznikovem vidnem polju.

Široka in visoka sredinska konzola, ergonomsko oblikovani sedeži z nastavljivo višino, ki nudijo občutek nadvlade nad cesto, ter barve in materiali dodatno poskrbijo za občutek zaščite in razkošja v notranjosti.
Habitacle_CL.18.024.021_597X500

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Po zaslugi panoramskega strešnega okna se boste lahko v Citroënu C5 Aircross vozili na svežem zraku že ob prvih lepih dnevih! Panoramska steklena streha nudi izjemno velike dimenzije, skozi katere nenehno prepušča v potniški prostor filtrirano in prijetno svetlobo. Zaradi nenehno prisotne svetlobe se bodo potniki še bolje počutili v notranjosti. Brž ko bodo vremenske razmere ugodne, odprite streho vašega Citroëna C5 Aircross in si privoščite razgled nad okolico. Široko stekleno ploščo lahko drsno pomikate in priprete, njihov pomik pa pospremijo svetlobni vodniki.

 

597x326_Toit_Pano

PANORAMSKO STREŠNO OKNO

Po zaslugi panoramskega strešnega okna se boste lahko v Citroënu C5 Aircross vozili na svežem zraku že ob prvih lepih dnevih! Panoramska steklena streha nudi izjemno velike dimenzije, skozi katere nenehno prepušča v potniški prostor filtrirano in prijetno svetlobo. Zaradi nenehno prisotne svetlobe se bodo potniki še bolje počutili v notranjosti.

Brž ko bodo vremenske razmere ugodne, odprite streho vašega Citroëna C5 Aircross in si privoščite razgled nad okolico. Široko stekleno ploščo lahko drsno pomikate in priprete, njihov pomik pa pospremijo svetlobni vodniki.

30 KOMBINACIJ ZUNANJOSTI, 5 KOMBINACIJ NOTRANJOSTI

Odkrijte možnosti barvnih kombinacij notranjosti in zunanjosti v videu!

 

Novi SUV C5 nudi široko paleto možnosti za individualizacijo podobe. Izbirati je možno med 30 kombinacijami za zunanjost v povezavi s sedmimi barvami karoserije (bela Banquise, črna Perla Nera, siva Platinium, siva Acier, rdeča Volcano, modra Tijuca, bela Nacré) in tremi barvnimi paketi (Silver, White in Red); barve karoserije je možno kombinirati s streho v črni Perla Nera.

CITROËN ADVANCE COMFORT

C5 Aircross bo pomembno zaznamoval eno izmed glavnih etap programa Citroën Advanced Comfort® prek vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki je zanj na voljo premierno na svetu in s katerim ponuja edinstveno lego na cesti, značilno za znamko Citroën. Vsako potovanje je zares pravo povabilo na potovanje. Ponuja obilo prostora na vseh sedežnih mestih ter se ponaša z najboljšo tehnologijo za vse bolj enostavno vožnjo ter sodoben in vsesplošen pristop do udobja.
1500x646_CAC

UDOBJE

Vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom

Suspensions_CL.18.023.014_747X400

Novi SUV C5 Aircross je opremljen z vzmetenjem s progresivnim hidravličnim omejevalnikom (Progressive Hydraulic Cushions®), Citroënovo inovacijo, ki je vrhunec strokovno podkovanega znanja znamke s področja podvozja. Tehnologija, ki je plod strokovnega znanja znamke Citroën iz avtomobilskega športa, omogoča bolj učinkovito absorbiranje energije ob udarcih, zlasti ob pristanku po skoku in to brez nobenega dodatnega odskoka. Vozilu zagotovi bolj neoviran hod vzmetenja, kar daje občutek lebdenja na leteči preprogi in se zdi, kot da vozilo preletava deformacije na cestišču.

Sedeži Advanced Comfort

Sieges2_18P4_747X400

Široki in udobni sedeži novega SUV-ja C5 Aircross dajejo potnikom občutek, da sedijo na naslanjaču v salonu na kolesih. 15 mm debela penasta obloga zagotavlja mehkobo in vzdržljivost. Prednja sedeža vsebujeta penasto gumo visoke gostote, ki preprečuje ugrezanje po dolgih urah vožnje, poleg tega pa sta nastavljiva po višini in opremljena s po višini in globini nastavljivim vzglavnikom ter s sistemom za večtočkovno masažo.

Najbolj modularen SUV v svojem segmentu

Modularite_CL.18.023.028_747X400

Po zaslugi posamičnih, drsno pomičnih in po naklonu nastavljivih zadnjih sedežev je novi SUV C5 Aircross najbolj modularno vozilo svojega segmenta. Sedeži so enako široki, nastavljivi po dolžini, s čimer lahko izbiramo med prostorom za bivanje ali prostorom za nakladanje v prtljažniku, saj so nastavljivi po naklonu v pet položajev, lahko pa se v celoti preklopijo, s čimer pridobimo raven pod v kombinaciji z dvonivojskim podom prtljažnega prostora. Novi SUV C5 Aircross ima tudi številna odlagalna mesta, zlasti sredinski naslon na roke, v katerem se nahaja hlajen odlagalni prostor velikih dimenzij.

20 TEHNOLOGIJ ZA POMOČ PRI VOŽNJI

Za še večjo varnost med vožnjo

ADASSecuriteFLOU_CL.18.023.020_747X400

Te tehnologije predstavljajo prvi korak proti avtonomni vožnji: samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake), sistem za preprečevanje nadaljnjih posledic po trku (Post-collision Safety Brake), aktivni sistem za nadzor mrtvega kota, aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop&Go, opozorilnik na nevarnost trka, opozorilnik na premor med vožnjo (Coffee Break Alert), opozorilnik na voznikovo nepozornost, razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti, sistem za pomoč vozniku na avtocesti (Highway Driver Assist), samodejni preklop dolgih luči.

Za še več udobja v potniškem prostoru

ADASConfort_CL.18.023.001_747X400

Novi SUV C5 Aircross nudi tudi zelo širok izbor tehnologij, ki poskrbijo za še več udobja v notranjosti: prostoročni dostop in zagon, električna parkirna zavora, Park Assist, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s funkcijo Top Rear Vision, Vision 360.

Za enostavno vsakodnevno vožnjo

ADASConduite_CL.18.023.017_747X400

Spodnje tehnologije poenostavijo vožnjo ne glede na dane razmere: Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent (izboljšana vlečna moč ne glede na vrsto podlage), pomoč pri speljevanju v klanec, žarometi za osvetlitev ovinka, sistem za nadzor stabilnosti vlečne kljuke.

Design2_CL.18.023.002_597X500

6 TEHNOLOGIJ ZA VZPOSTAVITEV POVEZAVE

Za neprekinjeno povezavo med digitalnim svetom in vašim vozilom

Novi SUV C5 Aircross nudi svojim potnikom intuitivne sisteme vrhunske tehnologije, s katerimi bodo lahko imeli neprekinjeno vzpostavljeno povezavo med digitalnim svetom in vozilom.

I8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo, prek katerega izbirate nastavitve za svoje vozilo, dostopite do multimedijskega sistema, telefona, klimatske naprave, navigacije in tudi do funkcij Mirror Screen, Citroën Connect Nav, Citroën Connect Box s paketom SOS in asistenco, brezžičnega polnjenja pametnega telefona in kamere ConnectedCAM Citroën™.

TEHNOLOGIJE

GRIP CONTROL & HILL ASSIST

VISION 360

PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

BREZŽIČNO POLNJENJE TELEFONA

PRTLJAŽNA VRATA S PROSTOROČNIM UPRAVLJAN

Po zaslugi sistema za izboljšano vlečno moč (Grip Control) z nadzorom hitrosti med spustom se lahko to športno terensko vozilo poda na vse vrste cest. Za to tehnologijo je na voljo pet načinov delovanja (standardni, pesek, sneg, neutrjen teren in ESP OFF), dopolnjuje pa jo še inovativna funkcija, ki zagotavlja večji nadzor in varnost: pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent Control). Na strmih klancih ta funkcija ohranja zelo nizko hitrost vozila C5 Aircross in nadzoruje njegovo smer vožnje.

 

 

Vision 360 rekonstruira sliko neposredne okolice vozila C5 Aircross na zaslonu na dotik … vendar s ptičje perspektive! S tega novega zornega kota ima voznik boljši pregled nad bližnjimi ovirami in lahko natančneje oceni razdaljo. Funkcija je zelo priročna v vseh delikatnih situacijah, kot je izvajanje manevrov na ozkih ulicah ali v prometu.

 

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop je sistem za pomoč pri vožnji, ki zazna pred seboj vozeče vozilo ter s poseganjem v zavore in pedal za plin samodejno ohranja varnostno razdaljo, ki jo je voznik predhodno izbral, vse do zaustavitve vozila.

Citroën C5 Aircross vam ponuja intuitivne možnosti za povezavo. Na posebnem odlagalnem mestu na sredinski konzoli lahko brezžično oziroma indukcijsko napolnite svoj pametni telefon. Do aplikacij na vašem pametnem telefonu lahko dostopate na 7-palčnem zaslonu na dotik po zaslugi funkcije Mirror Screen prek protokolov Apple CarPlay in Android Auto (*Android Auto še ni na voljo v Sloveniji).

 

 

C5 Aircross je opremljen s prtljažnimi vrati s prostoročnim upravljanjem, ki vam nudi nadvse dragoceno pomoč, kadar do vozila pristopite s polnimi rokami. Ta funkcija poskrbi za enostavno odpiranje prtljažnih vrat po zaslugi zaznavala pod zadnjim odbijačem. Za odpiranje ali zapiranje prtljažnih vrat je treba zgolj premakniti nogo.

MOTORJI

Zmogljivi in učinkoviti motorji

MotorisationsFLOU_CL.18.023.016_1500X500

Novi SUV C5 Aircross ponuja paleto učinkovitih in zmogljivih motorjev Euro 6.2, ki se vgrajujejo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom BVM6 ali z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

  • Dva bencinska motorja: PureTech 130 S&S BVM6 in Pure Tech 180 S&S EAT8
  • Trije dizelski motorji: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 in BlueHDi 180 S&S EAT8.


Zanj je na voljo 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 "Efficient Automatic Transmission" najnovejše generacije z upravljanjem Shift and Park by wire, ki ponuja še več učinkovitosti in voznega udobja:

  • Po zaslugi dveh dodatnih prestav zagotavlja do 7 % nižjo porabo goriva v primerjavi z menjalnikom EAT6.
  • Za bolj živahno prestavljanje pa poskrbita dve dodatni prestavi, ki omejita poskoke vrtljajev motorja pri vsakem prestavljanju.

Top