Ogled vsebine
Tehnične lastnosti C5 Aircross Hybrid

CITROËN C5 AIRCROSS HYBRID

ULTIMATIVNO DOŽIVETJE UDOBJA

Priključni hibridni motor  Citroëna C5 Aircross izboljša dobro počutje v vozilu zavoljo prednosti, ki jih nudi vožnja z električnim pogonom na vsakodnevnih poteh, ki niso daljše od 63 kilometrov (cikel WLTP), in na dolgih poteh hkrati ponuja neomejen doseg z bencinskim motorjem.
NIČ EMISIJ IN NIČ HRUPA
 • V električnem načinu vam Citroën C5 Aircross Hybrid omogoča okolju prijazno vožnjo brez hrupa, tresljajev in emisij CO2 (0 g/km). 
 • Z njim lahko zapeljete v tiste predele mest, ki so zaprti za vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem.  
 • Garancija na baterijo s 13,2 kW velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov za 70 % kapacitete polnjenja.
 
100 % UČINKOVITA VOŽNJA
 • Citroën C5 Aircross Hybrid je opremljen z motorjem PureTech s 180 konjskimi močmi in samodejnim menjalnikom EAT8 ter z električnim motorjem z 81,2 kW (110 konjskih moči), ki skupaj razvijeta 225 konjskih moči.
 • Ponuja 360 Nm nemudoma razpoložljivega navora, ki stalno omogoča udobno rabo zavoljo dinamičnih pospeškov, ki so na voljo v kateremkoli trenutku.
 
VSAKODNEVNO IN ENOSTAVNO POLNJENJE
 •  Za polnjenje  Citroëna C5 Aircross Hybrid so na voljo številne enostavne in praktične rešitve.
 • Najhitrejša je Wallbox. S kablom načina 3, ki je na voljo med opcijami, se baterija napolni od 0 do 100 % v manj kot 2 urah z opcijskim vgrajenim polnilnikom 7,4 kW.
 • Za optimalno uporabo je priporočljivo, da Citroën C5 Aircross Hybrid polnite vsak dan.
 

DOSEG VOZILA C5 AIRCROSS HYBRID

Ë-UDOBJE PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

Citroën C5 Aircross Hybrid je primeren za vse vrste rabe, saj združuje vse prednosti 100% električnega pogona za vsakodnevne poti do 63 kilometrov (cikel WLTP) po zaslugi motorja z močjo 81,2 kW in dosega, ki ga nudi bencinski motor PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 za daljša potovanja.

Elektrificirani 8-stopenjski samodejni menjalnik ë-EAT8 zagotavlja optimalno izbiro prestav, s čimer zagotavlja bolj tekočo vožnjo in več voznega udobja.

Zajema dva načina za regenerativno zaviranje: Drive (položaj D) in Brake (položaj B). Dinamičnejši način Brake omogoča bolj zmogljivo rekuperacijo energije, ki je na razpolago med fazami zaviranja in upočasnjevanja.

 

GLAVNIK DEJAVNIKI, KI VPLIVAJO NA DOSEG VAŠEGA VOZILA

HITROST
Pri hitrosti 130 km/h je doseg Citroëna C5 Aircross Hybrid za polovico manjši od homologiranega dosega po preizkusnem postopku WLTP. 
TEMPERATURA
Na doseg baterije vplivajo vremenske razmere in njihove posledice, kot na primer segrevanje ali ohlajanje potniškega prostora vozila. 
STIL VOŽNJE
Z mehko vožnjo brez sunkovitega pospeševanja lahko optimalno povečate doseg baterije vašega  Citroën C5 Aircross Hybrid. 
PREVAŽANI TOVOR
Na porabo goriva vašega  Citroëna C5 Aircross Hybrid vpliva prtljaga na strehi oziroma velika masa tovora. 

SIMULACIJA DOSEGA CITROËNA C5 AIRCROSS HYBRID

Ocenite doseg vašega novega Citroëna C5 Aircross glede na hitrost, temperaturo in stil vožnje.

3 NAČINI VOŽNJE

IDEALNO UMEŠČEN IZBIRNIK NA SREDINSKI KONZOLI

Na sredinski konzoli  Citroëna C5 Aircross Hybrid se nahaja izbirno stikalo načinov vožnje. Izbirate lahko med naslednjimi načini: 

 • Electric: Vozilo deluje v 100% električnem načinu do hitrosti 135 km/h, tako da lahko uživate v popolni tišini in nesunkoviti tekoči vožnji. V tem načinu je na voljo do 63 kilometrov dosega (cikel WLTP).
 • Hybrid: Krmiljenje električnega motorja in motorja z notranjim zgorevanjem poteka samodejno, s čimer je zagotovljena optimalna učinkovitost.
 • Sport: Vozilo zagotavlja optimalne zmogljivosti s pomočjo električnega motorja, ki poveča moč motorja z notranjim zgorevanjem, tako da skupno razvijeta 225 konjskih moči in 360 Nm skupnega navora.

POLNJENJE C5 AIRCROSS HYBRID

NAČIN POLNJENJA

ENOSTAVNO IN PRAKTIČNO

Citroën C5 Aircross Hybrid izstopa zaradi izjemno enostavnega polnjenja:

Na loputi polnilnega priključka, ki se nahaja na zadnjem levem delu vozila, se nahaja svetlobna dioda, s pomočjo katere lahko uporabnik spremlja postopek polnjenja, ki ga je sicer možno pregledati tudi daljinsko v aplikaciji My Citroën*.

Na zaslonu na dotik ali v aplikaciji My Citroën lahko začetek polnjenja časovno zamaknete*, in tako na primer koristite ugodnosti cenejših tarif.

Kabli za polnjenje so spravljeni v posebnem prostoru v podu prtljažnika.

REŠITVE ZA POLNJENJE

ENOSTAVNO VSAKODNEVNO POLNJENJE

Za polnjenje vašega Citroëna C5 Aircross Hybrid imate na voljo več rešitev:

 • Na standardni gospodinjski vtičnici se baterija povsem napolni v 7 urah ali v 4 urah (vtičnica tipa Green’Up™).
 • Na postaji Wallbox 32 A z opcijskim polnilnikom s 7,4 kW pa polnjenje traja manj kot 2 uri. Wallbox je sicer na voljo na javnih mestih in nekaterih parkiriščih, lahko pa si ga namestite tudi pri sebi doma.

Polnilne postaje s 100 kW niso primerne za Citroëna C5 Aircross Hybrid.

 

Citroën je sklenil partnersko sodelovanje s podjetjem, ki vam lahko ponudi najbolj ustrezno rešitev za montažo vaše polnilne postaje: GIA Servis.

Ë-STORITVE ZA C5 AIRCROSS HYBRID

INTUITIVNI VMESNIKI 

PO MERI NASTAVLJIVA DIGITALNA INSTRUMENTNA PLOŠČA IN NOVI ZASLON NA DOTIK

Citroën C5 Aircross Hybrid je opremljen s posebnima zaslonoma za vožnjo v električnem načinu:

 •  Na digitalni instrumentni plošči je možno prikazati stanje napolnjenosti oziroma doseg baterije ter dostopiti do indikatorja moči in pretokov energije.
 • Na 10-palčnem zaslonu na dotik se prikazujejo stanje delovanja sistema, nastavitve časovno zamaknjenega polnjenja baterije in vnaprejšnjega klimatiziranja potniškega prostora oziroma tudi konfiguracija funkcije e-save, ki shrani določeno količino energije za 100-odstotno električno vožnjo.

APLIKACIJIA MY CITROËN

V aplikaciji My Citroën na pametnem telefonu lahko pregledate stanje napolnjenosti in preostali doseg vašega Citroën C5 Aircross Hybrid in nastavite vsakodnevno polnjenje in vnaprejšnje klimatiziranje potniškega prostora.

MNENJA STRANK O C5 AIRCROSS HYBRID 

0 SKUPNA OCENA
POVPREČNA OCENA
-/5
0 Stranke so ocenile z {5] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {4] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {3] zvezdic
0 Stranke so ocenile z {2] zvezdic
0 (1) zvezdica

Citroën
Advisor

SPLOŠNI POGOJI SPLETNEGA MESTA CITROËN ADVISOR

BODITE PRVI IN ODDAJTE OCENO

OGLED VSEH OCEN
OCENE KUPCEV

0 od 0 mnenj