PREUSMERITEV SEKUND
Herobanner_CL.006.008_1250X400

Ami One koncept, nova vizija mobilnosti v mestu

BORN CITROËN*

Citroën nosi v sebi 100 let inovativnosti in drznosti v prid svobodi gibanja in nam na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2019 predstavlja Ami One Concept, revolucionarno 100 % električno prevozno sredstvo, ki digitalno tehnologijo postavlja v osrčje najnovejših izkušenj z mobilnostjo v urbanem okolju ter nudi več svobode in brezskrbnosti.

Ami One Concept je kot zvesti predstavnik slogana znamke "Inspired By You prava rešitev za nove potrebe strank in izzive energetskega prehoda v mestu.

To konceptno vozilo ponazarja Citroënovo vizijo o svobodi v mestu, ki se izraža z #LibertyElectriCityMobility:   

  •  

Svoboda uporabe za vse: Ami One Koncept, ki se ga uporablja brez vozniškega dovoljenja
Svoboda gibanja: dostop do mestnih središč z izjemno kompaktno in okretno rešitvijo za mobilnost na 100 % električni pogon
Svoboda izražanja modernosti: samozavestne, drzne in barvite karakterne poteze 

  •  

* Rojen Citroën

  •  

Unique1_CL-18.051.004_747X400

Ami One koncept, se ponaša z oglato zasnovano karoserijo in izjemno kompaktnimi dimenzijami, kot bi bil izklesan iz enega samega trdnega bloka, ki v dolžino meri 2,50 m, v širino 1,50 m in v višino 1,50 m. Daje vtis vzdržljivosti ter obljublja rekordno okretnost in priročnost, poleg tega pa zagotavlja tudi zelo enostavno parkiranje. 

Ključni stilski elementi, ki dajejo vozilu še bolj zaščitniški videz, so zaščite Airbump®, značilne za vozila iz aktualnega Citroënovega izbora in ki vsebujejo barvite dodatke Out of the Blue.

Unique2_CL-18.051.007_747X400

Ami One koncept je moderniziral Citroënovo identiteto, saj je opremljen z novo osvetlitvijo, ki je bolj usločena, grafično dovršena in tehnološko napredna ter se zgleduje neposredno po konceptu CXperience. Prenovljen prednji del je ohranil dva nivoja, ki sta pretanjeno povezana s svetlobnim vodom v obliki črke V, ki daje vozilu Ami One koncept bolj izrazen prednji del s poudarkom na elegantnem stilskem pristopu.

Barva karoserije Orange Mécanique in logotip 2D na sredini lakirane črne površine dinamično povzdigneta njegov pogled

Zahvaljujoč enostavni iz izjemno okolju prijazni izdelavi ima Ami One Koncept vse potrebno, da bi postal "priljubljen" v mestu. Prevozno sredstvo za urbano mobilnost združuje inteligentno in varčno zasnovo ter odpira vrata novim možnostim prek svojih simetričnih sestavnih delov, kot na primer: povsem enaka vrata na levi in desni, ki se odpirajo v različnih smereh (nasprotno na voznikovi strani zaradi lažjega dostopa in klasično na sovoznikovi strani zaradi večje varnosti).

Identična spodnja dela odbijačev (na prednjem delu delno zakrit in nezakrit na zadnjem delu, da je možno pritrditi registrsko tablico), identična blatnika, ki sta tako spredaj kot tudi zadaj diagonalno nameščena na diagonalne ščite, identična pragova na levi in desni, dnevne in zadnje luči z možnostjo medsebojne zamenjave med levo/desno stranjo in štirje deli, iz katerih so sestavljena zunanja ogledala in vratne kljuke z drugačno smerjo montaže. Vsak del karoserije se lahko pohvali z vzdržljivostjo, enostavno montažo in kakovostno sestavo. 

BORN FREE*

Ami One Koncept ponuja svobodo uporabe in je namenjen mestnim uporabnikom, ki imajo ali nimajo vozniškega dovoljenja.

Dostopen naj bi bil vsem, ki so stari 16 let (14 let v Franciji).

Citroën je predstavlja koncept Ami One kot alternativo javnemu prevozu in drugim sredstvom individualnega prevoza (1-sledna vozila ).

 

* Rojen svoboden

SansPermis_CL.19.006.013_747X400

Electric_CL.19.006.009_1500X500

Ami One Koncept je vozilo na 100 % električni pogon, ki je idealno prilagojen na urbano življenje v nenehnem gibanju, saj doseže najvišjo hitrost 45 km/h brez enega samega grama emisij CO2. Ami One Koncept ponuja 100 kilometrov avtonomije, s čimer lahko opravi številne vožnje po mestu, bodisi na enega od nujnih sestankov ali vsakodnevno pot od doma do službe in nazaj. 

 

Litij ionski akumulator, ki je plosko nameščen v podu vozila, se enostavno napolni prek električnega kabla. Po priklopu na javno polnilno postajo ali priključno postajo Wall box, se v celoti napolni v zgolj dveh urah. S pomočjo podaljška je možno Ami One Koncept priklopiti tudi v standardni priključek v vsakem domu.

BORN CLEVER*

Ami One koncept je 100 % povezljivo urbano prevozno sredstvo, ki pametni telefon uporablja kot uporabniški vmesnik in zagotavlja, da je vožnja intuitivna in hkrati brezskrbna. Uporabniki lahko v notranjost vozila Ami One Concept vstopijo s pametnim telefonom. Vrata se odklenejo in zaklenejo po odčitavanju kode QR, ki se nahaja na podnožju vratnih kljuk iz aluminija.

Ko se voznik namesti, mora svoj telefon odložiti na za to predvideno površino pred seboj. Ko je pametni telefon odložen na območje za brezžično indukcijsko polnjenje, se lahko konverzacija med vozilom Ami One Concept in voznikom začne. Glede na vklopljeno aplikacijo se animacija prikaže v obliki mehurčkov in se projicira na odsevno ploščo v voznikovem vidnem polju, podobno kot pri zaslonu v višini oči. 

Uporabniški vmesnik vozila Ami One Concept je bil zamišljen kot osebni asistent za optimalno interakcijo z voznikom, ki vmesnik upravlja z dvema gumboma na volanu: eden za glasovne ukaze, s katerimi prikliče asistenta in drugi za spustni meni za brskanje po aplikacijah.

Na desni strani "drive poda" so na posebnem cilindru nameščeni gumb za zagon, stikalo varnostnih utripalk, izbirnik prestav samodejnega menjalnika in zvočnik Bluetooth z nastavljivo glasnostjo.

.

* Rojen pameten

Digital_CL.19.006.012_747X400

Povezljivo prevozno sredstvo Ami One koncept, zasnovano za večjo svobodo, bo storilo še korak več in ponudilo nove načine potrošništva. 

Citroën želi poenostaviti življenje svojih strank oziroma njihov dostop do mobilnosti, s tem da jim prek digitalnih medijev ponuja več rešitev za skupno rabo ali najem avtomobilov. Njegov namen je ugoditi vsem potrebam strank glede potovanja v najrazličnejših primerih uporabe (občasna ali redna, z družino ali prijatelji, individualno ali skupno), in to v popolni brezskrbnosti. 

To prevozno sredstvo se prilagaja uporabniku in mu ponuja hitro odzivnost. Ponudbe za souporabo in najem avtomobilov se prilagajajo potrebam po mobilnosti vsakega posameznika, ki lahko prevoz izkoristijo za 5 minut, 5 ur ali 5 dni, pa tudi za daljše časovno obdobje prek ponudb za najem, ki so na voljo za 5 mesecev ali kot dolgoročni najem za obdobje 5 let. 

 

Pratique1_CL.18.051.012_747X400

V notranjosti kabine se vrednoti prostornost v vozilu in funkcionalnost. Voznikov sedež (na drsnih vodilih) in sopotnikov sedež (pritrjen) sta razporejena asimetrično, da zagotovita prostor in enostavnost gibanja potnikom. Ami One koncept igra tudi na karto odlagalnih mest, ki so domiselno razporejena po potniškem prostoru. Po zaslugi nove arhitekturne zgradbe je čisto vsak kotiček maksimalno izkoriščen.

Pratique2_CL.19.051.010_747X400

Na sopotnikovi strani ponuja Ami One koncept hrambni prostor, ki lahko sprejme potovalko  ali torbico. V zadnjem delu vozila, se lahko platforma, ki je dostopna preko zložljivega sopotnikovega sedeža, uporablja za občasno prtljago, ki jo je ustarilo podjetje Damien Beal  posebej za koncept Ami One.

 

BUTIČNI IZDLEKI

Promocijski izdelki, ki so bili zasnovani posebej za Ami one koncept nudijo enako obljubo in barve: 

- # RUN: vetrovka, oblikovana s partnerskem sodelovanju s francosko znamko BACK TO ALASKA

- # LISTEN : 5W prenosni zvočnik z Blutooth povezavo

- # DRIVE: Obesek za ključe enake oblike in materiala kot je ročaj vrat

- # PLUG: polnilni kabel, združljiv z iOS in Android

- # CARE: silikonska torbica za pametne telefone, razvita v partnerstvu z blagovno znamko BONE

 - # CHARGE : solarna miniatura v obliki origamija, ustvarjena v partnerstvu s francoskim podjetjem LITOGAMI

- # PLAY: kovinska miniatura v razmerju velikosti 1/43

 

* razpoložljivost izdelkov je odvisna od posameznega tržišča

Top