PREUSMERITEV SEKUND

1955–2015: DS PRAZNUJE SVOJO 60. OBLETNICO NA SALONU RÉTROMOBILE

Znamka DS se bo v prvem letu od lansiranja, to je leta 2015, pridružila 40. izdaji salona Rétromobile v Parizu (Francija), kjer bo proslavila 60. obletnico modela DS iz leta 1955. Med 4. in 8. februarjem 2015 si bodo lahko ljubitelji avtomobilizma na razstavišču Porte de Versailles ogledali bogato stojnico DS in se potopili v zgodovino tega legendarnega vozila. Na razstavi, ki je organizirana pod pokroviteljstvom združenja Amicales CITROËN* ter klubov DS in SM**, bo predstavljenih pet modelov in ena izmed zadnjih kreacij znamke, to je DS 3 CABRIO v izvedenki Ultra Prestige.

Rétromobile je kot mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil, obvezno stičišče znamke DS in širše javnosti. DS bo tako prvič kot samostojna znamka razstavila zbirko legendarnih modelov vozila DS, ki je bilo prvič predstavljeno pred 60. leti na avtomobilskem salonu v Parizu. Stojnica DS bo gostila tudi dve vozili SM in vozilo, ki je trenutno v prodaji, DS 3 CABRIO.

Zahvaljujoč trudu zbirateljev smo uspeli združiti pet izjemnih modelov. Širša javnost bo tako lahko dobila vpogled v izjemno dediščino, iz katere danes znamka DS črpa navdih, da lahko svojim kupcem ponudi vozila, ki združujejo dizajn in tehnologijo, udobje in užitke v vožnji, plemenite materiale in skrbno izdelane podrobnosti. Na salonu si bomo lahko ogledali naslednje zvezdniške modele:

  • DS 19 letnik 1959, ki bo predstavljen v originalni konfiguraciji. Obdajata ga sivo-rožnata barva karoserije in streha v barvi jajčevca, notranjost pa krasi kraljevsko modra barva. Model je bil namenjen izvozu v Nemčijo, tako da ima na instrumentni plošči nameščen termometer za vodo motorja, opremljen pa je tudi z radiom FM/LW. Vozilo je opremljeno s 3-ležajnim motorjem, njegov menjalnik pa ima 4 hidravlično krmiljene prestave za vožnjo naprej;
  • DS 21 kabriolet letnik 1968, opremljen s hidravlično krmiljenim menjalnikom. Precizno dovršeni končni obdelavi tega vozila z izčiščenimi linijami se pridružuje usnjeno oblazinjenje v rdeči barvi, ki ustvarja kontrast z belo barvo Carrare karoserije in črno barvo platnene strehe;
  • DS 20 Pallas letnik 1973, luksuzni in slavni model z usnjenimi oblogami v barvi tobaka, karoserijo v bež barvi Tholonet, zatemnjenimi stekli in celo s strešnim oknom. Opremljen je s hidravlično krmiljenim menjalnikom s štirimi sinhroniziranimi prestavami za vožnjo naprej in motorjem s prostornino 1985 cm3;
  • SM v različici kupe letnik 1971, ki je bil v lasti njegovega veličanstva Hassana II., kralja Maroka. Vozilo kovinsko peščene barve se od drugih loči po posebnih registrskih tablicah, oblazinjenju iz naravnega usnja, klimatski napravi, avtoradiu Hi-Fi Continental Edison, ki je bil na voljo samo za ta model, zatemnjenih steklih in prednjih meglenkah. Njegov motor je V6 Maserati;
  • SM v različici kupe letnik 1972 prvega lastnika. Obdaja ga karoserija rjave barve Scarabée, notranjost pa krasi usnjeno oblazinjenje oranžno rumene barve. Hidravlično vzmetenje z napravo za uravnavanje višine podvozja je podobno kot pri modelu DS, poleg tega pa se ponaša še z inovativnim servovolanom s prilagojenim povratnim krmiljenjem (DIRAVI), ki vozilu zagotavlja izjemno vozno udobje.

Poleg teh legendarnih vozil pa bo razstavljen tudi DS 3 CABRIO ULTRA PRESTIGE, ki v sebi nosi gene starodobnega modela DS in vozila SM, od avantgarde do modernosti.

Rétromobile bo svoja vrata odprl za širšo javnost v sredo, 4. februarja 2015. Razstavni prostor DS se nahaja v hali 1. Gala sprejem za novinarje bo v torek, 3. februarja ob 19. uri.  Medijem bodo za intervjuje na razpolago uradni govorci tržne znamke:

  • Arnaud Ribault, direktor marketinga in prodaje DS
  • Philippe Claverol, direktor strategije in izkušenj znamke DS
  • Marc-André Biehler, vodja oddelka Héritage CITROËN & DS

*Organizacija Amicales CITROËN, ki združuje klube Amicale des Clubs CITROËN France in Amicale Citroën Internationale, je združenje, katerega naloga je usklajevanje dejavnosti klubov z znamkama CITROËN in DS.

**Na salonu Rétromobile 2015 se bodo predstavili naslednji klubi: DS ID Club de France ; Idéale DS France; DS Club Révolution 55; Le Monde de la DS; SM Club de France; Euro SM Club. 

Top