PREUSMERITEV SEKUND

2015 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR za CITROËN C4 CACTUS

CITROËN C4 CACTUS je v četrtek, 2. aprila na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku prejel nagrado «2015 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR». Žirija tekmovanja «World Car Of The Year» podeli to nagrado vozilu, ki je tekom leta najbolj izstopalo zaradi svojega dizajna, ki prevrača uveljavljene stilske zapovedi ter pooseblja drzen in inovativen stil. Največ glasov je uspel zbrati C4 Cactus zahvaljujoč smelim oblikovalskim odločitvam in optimističnemu dizajnu, ki je estetsko dovršen in hkrati funkcionalen. S tem mednarodnim priznanjem sta bili prepoznani kreativnost in drznost CITROËNOVEGA dizajna.

Svetovno nagrado za avtomobilski dizajn «2015 WORLD CAR DESIGN OF THE YEAR», podeljeno vozilu C4 CACTUS, je na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku slavnostno prevzel Alexandre Malval, direktor oblikovanja znamke CITROËN. Vsako leto žirija tekmovanja za svetovni avto leta «World Car Of The Year» podeli to nagrado novemu vozilu, ki se ponaša z najbolj inovativnim dizajnom in ki je spreobrnilo ustaljene stilske zapovedi. C4 Cactus je "cool", optimistično in izvirno vozilo z edinstvenimi značajskimi lastnostmi, ki nudi pravo alternativo v primerjavi s klasičnimi limuzinami. Pri zasnovi vozila C4 Cactus so oblikovalci želeli doseči idealno ravnovesje med uporabnostjo in estetiko. Njegovo oblikovalsko zasnovo tvorijo izčiščene in gladke linije, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so na primer zaščite Airbump® ali svetlobni podpis.

CITROËN C4 Cactus se je tako umestil na seznam slavnih dobitnikov te nagrade, kamor se je v zadnjih letih uspelo uvrstiti vozilom BMW i3, Jaguar F-Type, Range Rover Evoque, Aston Martin Rapide … In to ni bil prvi CITROËNOV uspeh v 11-letni zgodovini tekmovanja «World Car Of The Year». Leta 2006 je CITROËN z modelom C4 Coupé osvojil nagrado za dizajn, štirikrat pa se je tudi že zavihtel med finaliste tekmovanja. Ponavljajoči uspeh dodatno utrjuje CITROËNOV ugled na področju stilskega oblikovanja. Edinstven stil, ki buri domišljijo vsakega posameznika celo v državah, kjer znamka ne trži svojih izdelkov, zaradi nemudoma prepoznavnih oblik karoserije, ki so zaznamovale zgodovino avtomobilov.

Linda Jackson, generalna direktorica CITROËNA je izjavila: "S tem prestižnim nazivom je bila nagrajena vsa drznost in kreativnost znamke CITROËN. CITROËN C4 CACTUS ni podoben čisto nobenemu drugemu vozilu, zato ker je CITROËN. CITROËNOV dizajn je povsem drugačen in edinstven ter izrazito predstavlja identiteto naše znamke. To je tisto, kar kupci pričakujejo od CITROËNA in zato že več kot 95 let žanjemo tak uspeh. In pripravljeni bodite na še več presenečenj!"

Ta prestižna nagrada se bo pridružila bogati zbirki več kot 30 mednarodnih nagrad, ki jih je C4 Cactus prejel od začetka trženja do danes. Priznanje so mu dali tako strokovnjaki kot tudi širša javnost, saj je v Evropi že več kot 60.000 strank podalo zanj naročilo in na ta način izkazalo svoje navdušenje. 

Top