PREUSMERITEV SEKUND

AMI 100% ËLECTRIC, vsem dostopna električna mobilnost

Citroën že več kot sto let dokazuje svojo kreativnost in drznost v želji, da bi vsem ljudem omogočil dostop do mobilnosti. Znamka nam na pragu svoje 101. obletnice predstavlja Ami - 100 % ëlectric, plod njenih poglobljenih raziskav, ki se jih je lotila že s konceptnim vozilom AMI ONE koncept.

• Ami – 100% ëlectric je osupljiv odgovor inovativne znamke, ki navdih črpa pri svojih kupcih in ki ima posluh za nove potrošniške navade, zahteve glede gibanja po mestu in okoljevarstvena vprašanja.
• Ami je nekonformističen: dva sedeža, 100 % električni pogon, udobje in zaščita, kompaktna zasnova in okretnost, individualne nastavitve. Edinstvene značilnosti, ki spreobračajo ustaljene zapovedi.
• Ami je dostopen vsem: brez vozniškega dovoljenja, cenovno ugodne ponudbe, ki se prilagajajo vsakemu posamezniku, souporaba avtomobila prek storitve Free2Move ali dolgoročni najem od 19,99€/mesec
• Ami nudi nove izkušnje: v neposrednem stiku s potrošnikom na poti s 100 % vzpostavljeno povezavo in tudi prek partnerskih podjetjih FNAC in DARTY, ki sta na voljo poleg sodelujočih članov mreže Citroën. Ami ponuja globalno rešitev za urbano mobilnost s 360-stopinjsko zasnovo, s katero postane svoboda gibanja še bolj enostavna in prilagojena najširši množici.

ami

 

 

Znamka Citroën, ki beleži že več kot 100 let zgodovine in številna nekonformistična vozila, ki so postala prave ikone, namerava v letu 2020 z vozilom Ami - 100% ëlectric, urbano mobilnost približati čisto vsem. V genih znamke Citroën so zapisani inovativni produkti in storitve, ki se prepletajo z drznimi in nenavadnimi rešitvami in za katere je znamka našla navdih pri najširšem krogu kupcev. Projekt Ami bo kot neposredni naslednik konceptnega vozila AMI ONE Concept, ki je bil marca 2019 predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi in za katerega je bilo izkazano veliko zanimanje, postal realnost komaj eno leto kasneje. Ami se predstavlja kot konkreten odgovor na najnovejša pričakovanja glede mobilnosti na krajših razdaljah: enostavnejši dostop do mestnih središč, vsem prilagojena sredstva za mikro mobilnost, učinkovita alternativa skirojem, kolesom, skuterjem in javnim prevoznim sredstvom pa tudi rešitve po zmerni ceni, novi načini potrošništva, ki je usmerjeno v digitalni svet …

 

Ami – 100%  ëlectric nima enakovrednega tekmeca v svetu mobilnosti. Citroën nam razkriva zares nenavadno izkušnjo za mobilnost, ki se je porodila iz želje po zagotovitvi dostopa in enostavne rabe čisto vsakemu posamezniku.

 

 

"V svojih sto letih obstoja je Citroën nenehno dokazoval svojo inovativnost in kreativnost, da bi svobodo gibanja približal vsem. Letos nam Citroën ponuja novo rešitev za urbano mobilnost, ki bo dostopna vsem: kompaktna in varna zasnova, 100 % električni pogon, vožnjo brez vozniškega dovoljenja in cenovno dostopnost. Ami – 100% ëlectric predstavlja pravo prelomnico na področju dostopa do urbane mobilnosti in nudi rešitev, ki je najbolje prilagojena novim potrošniškim navadam. Ta prečudovita zamisel je bila pred komaj enim letom šele koncept. S ponosom najavljamo, da je danes postala resničnost."

Vincent Cobée, generalni direktor Citroën

 

 

Citroën nam ponuja nov izum s področja 100 % električne mobilnosti za širšo množico v obliki vozila Ami, ultra kompaktnega štiricikla, ki je zelo okreten, varen, barvit in dostopen vsem starejšim od 14 let (v Franciji). Ta rešitev ni omejena zgolj na samo vozilo, saj vsebuje še druge pomembne prednosti, ki segajo izven klasičnih okvirov avtomobila: zelo konkurenčne ponudbe "po meri" za točno določene vrste uporabe, potovanje s 100 % vzpostavljeno povezavo in inovativni načini distribucije.

 

Naročila bodo predvidoma začeli zbirati 30. marca v Franciji, nekaj mesecev zatem pa še v Španiji, Italiji, Belgiji, na Portugalskem in v Nemčiji. Prva vozila bodo kupcem dostavljena junija v Franciji. Souporaba avtomobila Ami bo na voljo od pomladi dalje v Parizu za širšo množico z izvedenkami, ki bodo nosile logotip "Free2Move".

Top