PREUSMERITEV SEKUND

AVTOMOBILSKI SALON V FRANKFURTU 2015: ZNAMKA DS SE PODAJA V NAPAD S TREMI SVETOVNIMI PREMIERAMI

Znamka DS vas vabi na 66. izdajo mednarodnega avtomobilskega salona v Frankfurtu. Ob tej priložnosti bo premierno na svetu predstavila novi DS 4 in DS 4 Crossback ter DSV-01, dirkalnik formule E na 100 % električni pogon. Ob tej priložnosti bo v središču pozornosti tudi ponudba za povezljivost DS Connect, ki jo bodo imeli obiskovalci priložnost spoznati na predstavitvah in v sklopu novih reklam za najnovejši model znamke BABY DS. 

NOVI DS 4 IN DS 4 CROSSBACK, EN MODEL, DVE KAROSERIJSKI RAZLIČICI

Ob svojem prihodu na trg leta 2011 je DS 4 kot edinstven izdelek dosegel prestižna naslova "najlepši avto leta" ter "najlepša notranjost" na mednarodnem festivalu avtomobilov, kar želi tudi ostati z dvema različnima, a dopolnjujočima si različicama: novi DS 4, razkošna, dinamična in prefinjena limuzina, ter DS 4 Crossback, ki nastopa kot "prefinjen pustolovec" zavoljo 30 mm višjega podvozja, velikih črnih koles ter specifičnih pustolovskih karoserijskih elementov (okrasni elementi blatnikov, spojlerji in strešni prtljažni drogovi).

Novi DS 4 in DS 4 Crossback do potankosti poosebljata vozila DS:

  • močno poudarjena identiteta zavoljo novega prednjega dela (maska DS Wings, ki je neposredno nastala iz konceptnega vozila Numéro 9 ter novi žarometi DS LED VISION),
  • napredna tehnologija s ponudbo povezljivosti DS CONNECT, vključno s funkcijo CarPlayTM, ki prihaja na trg z novim DS 4 in DS 4 Crossback,
  • zmogljivi motorji z močjo vse do 210 KM in z emisijami CO2 med 97 g/km in 138 g/km,
  • ter končno prefinjenost armaturne plošče in oblog vrat v napa usnju ter sedeži iz polanilinskega usnja kakovosti "paščka zapestne ure", kar vse predstavlja edinstvene lastnosti znamke DS.

Novi DS 4: prefinjen in edinstven po oblikovanju po meri, slogu in dinamičnosti

Novi DS 4 ima edinstveno obliko, mehke izklesane in elegantne linije s kromanimi elementi na karoseriji (okrasna maska ter prednji in zadnji odbijač, bočne letve, obrobe stekel …). Z novo višino podvozja in stabilnejšo lego na cesti, k čemur še pripomorejo široka kolesa na skrajnih štirih vogalih ter z izjemnim slogom (diamantna obdelava), ima novi DS 4 vse lastnosti razkošne limuzine in zagotavlja doživljanje močnih občutkov in užitke pri vožnji.

Značilnost vseh vozil DS je oblikovanje po meri. Slednje je prisotno že pri vozilu DS 3 in še bolj poudarjeno pri novem DS 4. Na voljo so streha in spojlerji v štirih barvah (črna perla nera, whisper, modra virtuel, oranžna tourmaline) ter možnost kombinacije z usklajenimi dekorativnimi dodatki: zunanja ogledala in okrasni kolesni pokrovi, kar daje novemu DS 4 lastno vizijo dvobarvne izvedbe. To za kupca pomeni nič manj kot 38 možnih kombinacij, od barve strehe do karoserije (štiri nove barve: modra encre, oranžna tourmaline, siva artense in rdeča rubis). Po zaslugi te edinstvene ponudbe v razredu kompaktnih razkošnih limuzin si lahko kupec kroji vozilo po svoji meri ter ga uskladi s svojo osebnostjo in slogom.

DS 4 Crossback: po duhu prefinjen pustolovec, večnamenski in izrazen

Po zasnovi in dizajnu večnamenski DS 4 Crossback je zasnovan za kupce v iskanju obljubljene pustolovščine skozi mesto in izven njega. Vozilo izraža svoj status "prefinjenega pustolovca" skozi močne slogovne elemente: povišano podvozje za 30 mm, velika črna kolesa, okrasni elementi blatnikov, črn prednji del in spojlerji, specifični strešni prtljažni drogovi v sivi barvi, vidljivost navzgor zavoljo panoramskega vetrobranskega stekla (45°), črna zunanja ogledala, specifični pragovi vrat in preproge. Lesketajoče in izrazne barve (oranžna tourmaline) vozila DS 4 Crossback vnašajo alternativo klasičnim limuzinam tega razreda.

DS CONNECT PRIDOBIL NOVO VSEBINO S PRIHODOM FUNKCIJE CARPLAYTM ZA NOVEGA DS 4 IN DS 4 CROSSBACK

Kot velika novost sta novi DS 4 in DS 4 Crossback prvi vozili znamke DS (in celo prvi vozili skupine PSA), ki imata funkcijo CarPlayTM, združljivo z najnovejšimi napravami Apple iPhone.

Prek funkcije CarPlayTM lahko voznik osebno okolje s svojega telefona iPhone prenese na zaslon na dotik na armaturni plošči vozila.

Poleg funkcije za podvojitev vsebine s pametnega telefona na zaslonu na dotik v vozilu, New Mirror Screen, ki je na voljo za telefone Android in iOS, bo za novega DS 4 in DS 4 Crossback na voljo tudi DS Connect Box.

DS 4 CROSSBACK CONCEPT, AVANTGARDNI RAZSTAVNI MODEL, KI STREMI V PRIHODNOST

Da bi obiskovalcem uspela predstaviti celoten potencial vozila DS 4 Crossback, se je znamka DS odločila zasnovati avantgarden razstavni model, ki ponuja vpogled v prihodnost znamke DS.

Prvi znanilec prihodnosti so materiali, ki jih običajno ne uporabljajo za avtomobile, kot je na primer kamen. DS 4 Crossback Concept ima na platiščih, ohišju vzvratnih ogledal, nosilnih drogovih strešnega prtljažnika in prednjemu delu nameščene tanke kamnite lamele. Ta odločitev potrjuje, da si znamka DS prizadeva ovreči tradicionalne stilske zapovedi.

DS 4 Crossback Concept je prežet tudi s francoskim razkošjem, kar opazimo pri različnih elementih, kot so naravno usnje, oblazinjenje sedežev v usnju kakovosti paščka zapestne ure ali kovinske prepletene niti, ki elegantno krasijo sedeže vozila.

DS 4 Crossback Concept nam prihodnost znamke DS naznanja tudi prek inovativnih in avantgardnih delovnih postopkov. Za zasnovo svojega razstavnega modela se je DS poslužil postopka parametričnega oblikovanja, ki je na področju šiviljstva in arhitekture zelo razširjen, v avtomobilski industriji pa je redko v uporabi.

Njegova glavna prednost je povsem drugačen način zasnove površin in prostornin. Dolgoročno bo s tem postopkom in v povezavi z novimi metodami za izdelavo modelov (kot je 3D tisk) možno ustvariti oblike, ki jih do danes nismo poznali in s tem na področju ultra individualizacije podobe prodreti še dlje.

Za DS 4 Crossback Concept, ki je prvo tovrstno vozilo znamke DS, so se odločili samo za dvodimenzionalno obdelavo delov, ki poudarjajo tako oblike vozila DS 4 Crossback - izvirna, ukrivljena in izklesana oblika karoserije - kot tudi njegovo pozicijo, saj gre za vozilo za mestno in izvenmestno vožnjo. Rezultat je vozilo v celoti prekrito s fasetami, ki spominjajo na urbano okolje.

DSV-01, FORMULA MOŠTVA DS VIRGIN RACING

Na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu se nam bo prvič uradno predstavila formula E moštva DS Virgin Racing, DSV-01, preden se bo 24. oktobra 2015 podala na startno linijo naslednje sezone svetovnega prvenstva formule E v Pekingu.

Dirkalnik enosed na 100 % električni pogon DSV-01 je bil razvit v partnerskem sodelovanju med znamkama Virgin Racing in DS. Ob tej priložnosti je znamka DS ustanovila oddelek za avtomobilski šport DS Performance, ki ga vodi Yves Matton. DS Performance je več kot le laboratorij za raziskave in razvoj, je tudi razstavna vitrina tehnološkega znanja in avantgardnega duha znamke DS.

DS Perfomance bo spremljal ekipo DS Virgin Racing skozi celotno sezono, da bosta voznika Sam Bird in Jean-Eric Vergne iz svojih dirkalnikov lahko potegnila najboljše.

BABY DS, AMBASADOR PONUDBE DS CONNECT

BABY DS je najnovejši model znamke DS. Različico novega DS 5 v merilu 1/3 je zasnoval oblikovalski studio znamke. Enosedežnik v modri barvi Encre, ki v dolžino meri 1,37 metra, združuje avantgardni stil in tehnologijo ter plemenite materiale in prefinjenost prav tako kot njegov starejši brat.

Navzven ga nemudoma prepoznamo po okrasni maski DS Wings in kromanih usločenih profilih, ki se raztezajo od vrha žarometa vse do prednjih stekel. Zunanja vzvratna ogledala krasi oznaka DS. V notranjosti najdemo dekorativne dodatke iz aluminija, sedež v dvobarvnem polanilinskem usnju kakovosti paščka zapestne ure in volan v usnju z ročno izdelanimi okrasnimi šivi.

BABY DS je opremljen z električnim motorjem, tako da ga lahko vozimo ali krmilimo z daljinskim upravljalnikom. Njegova naloga je promocija znamkine ponudbe za povezljivost DS Connect v reklamnih oglasih.

driveDS.COM, NOVO SPLETNO MESTO ZNAMKE

V času Frankfurtskega avtomobilskega salona bo predstavljeno tudi prenovljeno mednarodno spletno mesto znamke, www.driveDS.com. Njen namen je obiskovalcem ponuditi vseobsegajočo izkušnjo na vrhunski ravni.

Spletno mesto, ki je zasnovano kot trgovina ima poudarek na slikovnem gradivu in animiranih prikazih, v katerih so izpostavljeni znanilci znamke DS: avantgardni stil, elegantno in skrbno izdelane podrobnosti, tehnologije in izjemno udobje med vožnjo.

Razdeljeno je na štiri rubrike:

  • "Models", v kateri so predstavljeni vsi modeli, ki so trenutno na prodaj po celem svetu (Contemporary), starejši klasični modeli (Classic) in konceptna vozila (Concept cars),
  • "DS", ki predstavlja dediščino in izkušnje blagovne znamke,
  • "Technologies", ki opisuje inovacije znamke in povezljive storitve,
  • "DS Experience", v kateri so objavljene novice in ekskluzivni dogodki.

 Vsebina je izvirna, glamurozna in raznovrstna, saj združuje okoli dvajset videoposnetkov in animiranih slik. Stran je na voljo v francoščini in angleščini za vse vrste računalnikov, tablic in mobilnih telefonov.

Top