PREUSMERITEV SEKUND

C4 PICASSO: NAJBOLJE PRODAJANI ENOPROSTOREC V EVROPI

Novi Citroën C4 Picasso, ki je požel zares pravi komercialni uspeh s 160.000 prodanimi primerki od lansiranja v lanskem letu, od katerih je bilo več kot 100.000 vozil prodanih od začetka letošnjega leta, danes dokazuje svojo prednost pred tekmeci in zavzema vodilno mesto v tržnem razredu enoprostorcev v Evropi.

Novi Citroën C4 Picasso, ki je bil lansiran junija 2013 kot 5-sedežna izvedenka in septembra 2013 še kot 7-sedežnik ("Grand C4 Picasso"), mesec za mesecem potrjuje svojo privlačnost pri kupcih zaradi:

 

  • uspeha obeh karoserijskih različic: več kot 49 % prodaje se realizira s 5-sedežnimi izvedenkami in skoraj 51 % s 7-sedežnimi izvedenkami;

 

  • zanimanja za najbolje opremljene modele: skoraj 2/3 prodaje se realizira z najbolj bogatimi nivoji opremljenosti;

 

  • 4. mesta med najbolj popularnimi osebnimi vozili podjetniškega voznega parka v Franciji (4. mesto med vsemi tržnimi razredi in 1. mesto v razredu enoprostorskih vozil) predvsem po zaslugi najboljših emisij CO2 v tem razredu "Best in class" (od 96 g/km dalje).


Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën: "Eno leto od lansiranja lahko rečemo, da je odlična komercialna dinamika novega vozila C4 Picasso pravi odraz odziva medijev, ki so znali od samega začetka ceniti ta model in so mu dodelili številne nagrade, kot je prestižni "Zlati volan" v Nemčiji. Novi C4 Picasso je koncentrat vsega najboljšega s področja enoprostorskih vozil, povzetek strokovnega znanja znamke z vidika dizajna, udobja in tehnologije, vse to za optimalne stroške uporabe. Na ta način v celoti zadovoljuje pričakovanja današnjih kupcev: to najbolje ilustrira njegovo mesto vodilnega v Evropi!"

V Sloveniji je bilo od lansiranja modela C4 Picasso prodanih 422 vozil in Grand C4 Picasso 174 vozil.

Top