PREUSMERITEV SEKUND

Celotna paleta novih vozil Citroën in DS že z EURO 6 motorji

Citroën Slovenija bo na slovenskem trgu z mesecem julijem pričel s prodajo celotne palete svojih osebnih vozil  z EURO 6 motorji še pred uradnim, zakonsko določenim rokom, ki bo v Evropi stopil v veljavo septembra 2015.

Ob koncu leta 2014 je skupina PSA Peugeot Citroën znova obdržala mesto vodilne v Evropi s povprečno vrednostjo 110,3 gramov CO2/km* (podatki iz AAA DATA) - povprečna vrednost na evropskem trgu je znašala 123,7 gramov. Skupina je od leta 2008 postopoma znižala emisije CO2 svojih vozil za 30 gramov.

Ta rekordna vrednost dokazuje, da si skupina prizadeva najti konkretne odgovore na okoljevarstvene izzive. PSA Peugeot Citroën več kot 50 % svojega budžeta za raziskave in razvoj namenja razvoju tehnologij za povečanje učinkovitosti in okoljevarstveno zmogljivost svojih vozil.

Skupina lahko ta uspeh pripiše predvsem zmanjšanju prostornine svojih bencinskih motorjev ter uvedbi novih trivaljnih bencinskih motorjev PureTech in učinkovitosti nove generacije dizelskih motorjev BlueHDi. V letu 2014 je skupina prodala skoraj 30 % vozil z emisijami CO2 nižjimi od 100 g.

Zahvaljujoč tem zmogljivimi bencinskim in dizelskim motorjem so številni modeli skupine zasedli vodilno mesto z vidika emisij CO2 v svoji kategoriji; Upoštevajoč dejstvo, da predstavljajo pomemben delež prodaje v Evropi, s tem prispevajo k skupnemu zmanjšanju emisij.

«To izjemno znižanje vrednosti CO2  je plod naprednih tehnologij bencinskih in dizelskih motorjev skupine PSA Peugeot Citroën in pa seveda tudi nenehnih raziskav na področju zmanjšanja mase vozil in povečanja aerodinamičnosti. Skupina še naprej intenzivno vlaga v raziskave in inovacije, še posebej v hibridne Plug-in tehnologije in v prihodnje generacije električnih vozil,» je povedal Gilles Le Borgne, direktor oddelka za raziskave in razvoj skupine PSA Peugeot Citroën.  

 

Top