PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN C3 AIRCROSS FINALIST COTY 2018

Novi kompaktni SUV CITROËN C3 AIRCROSS izbran za finalista natečaja "EVROPSKI AVTO LETA 2018"

Žirija natečaja za evropski avto leta (Car of the Year) je med 37 potencialnimi kandidati uradno proglasila sedem finalistov. Med finalisti tega prestižnega tekmovanja je tudi novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross. Evropski avto leta 2018 bo proglašen 5. marca naslednje leto na Ženevskem avtomobilskem salonu.

Organizacijski odbor natečaja "Evropski avto leta" podeljuje nagrado za najboljši avto leta že od 1964. Pri glasovanju sodeluje šestdeset novinarjev iz 23 evropskih držav. Zmagovalca izberejo na podlagi raznih kriterijev, kot so razmerje med kakovostjo in ceno, oblikovanje, udobje, varnost, tehnologije in okoljska učinkovitost.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross se je uvrstil med sedem finalistov, ki se bodo potegovali za naziv Evropski avto leta 2018. Novi Citroën C3 Aircross, ki se ponaša z edinstveno morfološko zgradbo in mogočno postavo polno svežine, je bil lansiran v oktobru, skupno pa je bilo zanj v Evropi prejetih že več kot 25.000 naročil. Kupce prepriča njegov potniški prostor, ki je bil deležen edinstvenega strokovnega znanja znamke Citroën s področja prostorne notranjosti, modularnosti in osvetljenosti. Vozilo ponuja visoko raven udobja in varnosti, 12 modernih tehnologij za pomoč pri vožnji, štiri tehnologije za povezljivost in se lahko poleg tega odslej pohvali še s 5 zvezdicami na testih Euro NCAP.

Citroën je v prvem poletju 2017 v Evropi zabeležil 426.000 registriranih vozil, kar predstavlja rekord zadnjih šestih let oziroma 5,6-odstotno rast prodaje v primerjavi z istim obdobjem leta 2016. Eno leto po novem C3, najbolje prodajanem modelu iz Citroënovega izbora vozil, ki so ga od lansiranja do danes skupno prodali že v več kot 200.000 primerkih, bo novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross postal še en steber prenove znamke Citroën, s pomočjo katerega bo lahko še naprej dosegala uspehe.

Po zaključku primerjalnih testov sedmih finalistov, ki bodo potekali februarja 2018, bo model z največ osvojenimi glasovi proglašen za dobitnika naziva tega prestižnega izbora. Z nazivom pa bo okronan 5. marca 2018, na predvečer otvoritve Ženevskega avtomobilskega salona.

Top