PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN C4 CACTUS PREJEL NAGRADO ZA NAJLEPŠO NOTRANJOST

Na 30. mednarodnem avtomobilskem festivalu je Linda Jackson, generalna direktorica znamke CITROËN, prevzela nagrado za najlepšo notranjost leta, ki jo je prejel CITROËN C4 Cactus. Ta nagrada, ki jo podeljuje žirija, v kateri so strokovnjaki z različnih področij, je nagrada za delo, ki ga je opravila ekipa za notranje oblikovanje pri CITROËNU. Estetska, prijetna in uporabna notranjost avtomobila C4 Cactus potnike obda z udobjem in jih popelje v svet potovanj. 

Mednarodni avtomobilski festival (Festival Automobile International) v pariški četrti Invalides vsako leto priredi razstavo konceptnih vozil in avtomobilskega oblikovanja ter nagradi najlepše avtomobilske in umetniške projekte posameznega leta. Nagrade podeljuje strokovna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki iz avtomobilskega športa, arhitekture, mode, oblikovanja, kulture in medijev.

Žirija 30. festivala, na čelu katere je letos arhitekt Jean-Michel Wilmotte, je avtomobilu CITROËN C4 Cactus podelila nagrado za najlepšo notranjost. Nagrado je prejel serijski model, ki uteleša najdrznejše usmeritve z vidika notranjega oblikovanja, skladnosti prostora ter izbire barv in materialov.

Zračen potniški prostor, ki bo prijetnejši, prostornejši in udobnejši za voznika in njegove sopotnike: takšne oblikovne smernice so vodile zasnovo notranjosti avtomobila CITROËN C4 Cactus, ki je prepričal žirijo. Notranjost je šik in sproščena obenem. Potnike obda s podobami potovanja in namigi na potovalne kovčke, zlasti z jermeni na vratih. Armaturna plošča je tanka in lebdeča ter ima na vrhu prostoren in lahko dostopen predal. Predalu je prostor prepustila sovoznikova varnostna blazina, ki jo ima C4 Cactus prvi na svetu vgrajeno v stropu. Sedeži, ki so zasnovani v obliki zofe, nudijo optimalno udobje. Upravljanje vseh funkcij je zbrano na 7-palčnem zaslonu na dotik, zato armaturna plošča ni preobložena. 

Poleg žirije je C4 Cactus zapeljal že veliko kupcev, saj je bilo v letu 2014 prodanih več kot 42 tisoč primerkov tega avtomobila.

Mednarodni avtomobilski festival je za javnost odprt od 28. januarja do 1. februarja in na njem je predstavljen konceptni CACTUS, ki je osnova za serijsko verzijo, model C4 Cactus. Na ogled je tudi C-Elysée WTCC, ki je svetovni prvak 2014.

Top