PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN C4 CACTUS V ŠTUDIJSKE NAMENE

V pondeljek 27.marca smo ob otvoritvi 24. Avtomobilskega salona Slovenija 2017 predali vozilo Citroën C4 Cactus v študijske namene Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Podjetje C Automobil Import d.o.o. je oktobra 2016 razpisalo natečaj na temo predelave pravega vozila za učne namene. Vozilo smo želeli podariti eni izmed izbranih strokovnih šol in fakultet , saj smatramo, da bi bilo vozilo velika pridobitev, predvsem v učne namene ali za namene spodbujanja kreativnosti, iznajdljivosti in timskega dela dijakov in študentov.

 

Izmed vseh prejetih ponudb, se je komisija odločila, da je najprimernejši predlog predstavila Univerza v Ljubljani – Fakulteta za elektrotehniko. S svojo raziskovalno skupino se že sedaj ukvarjajo s komunikacijo človek – stroj v vozilih. Primarno jih zanimajo inovativni uporabniški vmesniki v vozilih in ocenjevanje različnih motenj pri uporabi le – teh. Večino raziskav opravljajo v simulatorju vožnje, zato se nam je njihov predlog zdel najprimernejši.

 

Podarjeno vozilo je opremljeno z bencinskim motorjem Pure tech 82 Stop & Start ETG  z robotiziranim menjalnikom.

 

Ob tej priliki je dekan Fakultete za elektrotehmiko, prof.dr. Igor Papič dejal: ''V imenu Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani se vam ,gospod direktor Filip Koren  in podjetju C Automobil Import najlepše zahvaljujem za donacijo prototipnega vozila Citroën C4 Cactus, ki ga bomo na naši fakulteti uporabili pri pedagoškem in raziskovalnem delu s poudarkom na razvoju IKT v vozilih, študiju motečih vplivov IKT med vožnjo in preizkušanju inovativnih uporabniških vmesnikov v vozilih. Na Fakulteti za elektrotehniko se veselimo dobrega sodelovanja z vašim podjetjem tudi v prihodnje.''

Top