PREUSMERITEV SEKUND

CITROËN NA BRUSELJSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2015

93. avtomobilski salon v Bruslju bo svoja vrata odprl za javnost 16. januarja 2015 in CITROËN ponovno računa na to, da bo pritegnil pozornost številnih obiskovalcev, ki bodo prišli na razstavišče v parku Heyzel. Znamka z logotipom dvojne puščice bo imela na razpolago skoraj polovico razstavne površine v dvorani 4, kjer bo predstavila celoten prodajni program osebnih in gospodarskih vozil in bo znova dala poudarek na vse tisto, kar tehnologijo združuje z dobrim počutjem. 

SVETOVNA PREMIERA: NOVA LINIJA CITROËN C4

Na Bruseljskem avtomobilskem salonu bo javnosti premierno na svetu predstavljena nova linija CITROËN C4. Druga generacija vozila CITROËN C4, ki je bilo prvotno lansirano leta 2010 in do danes proizvedeno že v več kot 450.000 primerkih, se je modernizirala in se ponaša z novim svetlobnim podpisom, uporabnimi tehnologijami in motorji zadnje generacije. CITROËN C4 bo znova potrdil status kompaktne limuzine, ki je prijetna za bivanje in vožnjo. Eleganten dizajn, vsesplošno udobje in izjemne vozne lastnosti. Te prednosti dokazujejo, da je znamka CITROËN sposobna svojo kreativnost in tehnologijo usmeriti v prid dobremu počutju telesa in duha.

- Nov svetlobni podpis, ki še bolj poudari izraz prednjega dela zahvaljujoč žarometom z dnevnimi lučmi na diode LED in razgiba zadnji del vozila z lučmi s 3D učinkom. V notranjosti pa najdemo nove tipe oblazinjenja in poenostavljeno armaturno ploščo z novim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je umeščen na njeno sredino.

- Zares vrhunsko udobje zahvaljujoč legi na cesti, ki ublaži nepravilnosti na cestišču, pri tem pa se vozniku ni treba odpovedati užitkom v vožnji. Za izjemno dobro počutje v notranjosti poskrbijo zvočna izolacija, ki je drugim za zgled, udobna sedežna mesta, masažni prednji sedež in velika panoramska steklena streha z električno pomičnim senčnikom.

- Uporabne tehnologije, namenjene enostavni uporabi s prihodom sistema za prostoročni dostop in zagon ter novega 7-palčnega zaslona na dotik, na katerem so zbrane vse funkcije medijskega in navigacijskega sistema.

- Motorji zadnje generacije za užitke v vožnji in nižjo porabo goriva. Med bencinskimi motorji so trivaljniki PureTech, med dizelskimi pa motorja BlueHDi, od katerih oba izpolnjujeta zahteve ekološkega predpisa Euro 6.

TEMELJITO PRENOVLJEN IZBOR OSEBNIH VOZIL

Med zvezdami, predstavljenimi na stojnici, bo CITROËN C4 CACTUS zasedal posebno mesto. Model, ki pooseblja vse vrednote nove pozicije znamke CITROËN na trgu, je do danes prejel že številne prestižne nagrade, kot na primer «Družinski avto leta», ki jo podeljuje organizacija za promocijo mobilnosti VAB iz Belgije, «Petvratna limuzina leta 2014« britanske revije BBC TopGear, «Avto leta» revije ABC iz Španije ali kanala TF1 v Franciji, «Priznanje za dizajn« v okviru Internet Auto Award - Editorial Award v Nemčiji in pa tudi«Zlati volan», ki mu je bil podeljen na Slovaškem.

Obiskovalci si bodo imeli priložnost ogledati konceptno vozilo CITROËN C4 CACTUS AVENTURE. Avtomobil prestopa meje in se približuje ljudem v duhu delitve in optimizma. Avanturističen duh je poudarjen z višjim podvozjem, terenskimi pnevmatikami, ščitniki podvozja, dodatnimi žarometi in strešnim kovčkom. Da se boste lahko popolnoma naužili pustolovščin 21. stoletja, je konceptno vozilo «Aventure» opremljeno tudi s kamerami, s katerimi bo možno posneti in z drugimi podeliti najlepše trenutke potovanja.

Druga predstavljena novost leta 2014: novi CITROËN C1. Živahni in brezkompromisni najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil še v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape. Novi CITROËN C1 se ponaša s prodornimi značajskimi lastnostmi, zaradi katerih ga zagotovo opazimo in ločimo od drugih. Ponuja optimističen odgovor na potrebe po urbani mobilnosti in je del prenove znamke CITROËN. Vozilo brezhibno združuje tehnologijo z dobrim počutjem in to na kompaktnih dimenzijah, ki mu omogočajo prevladovati v prometu velikega mestnega jedra.

Družina CITROËN C4 Picasso dosega zelo dobre tržne rezultate, s katerimi se uvršča na prvo mesto v tem tržnem razredu v Evropi*. To je lepo priznanje znanju CITROËNA na tem trgu z več kot 170.000 naročili od začetka prodaje pred komaj letom dni.
C4 Picasso zapeljuje kupce s čistim in izrazitim dizajnom, dinamičnimi linijami in edinstvenim svetlobnim podpisom. Poleg tega pa še z udobjem vožnje po zaslugi konstrukcijske osnove EMP2, ki ponuja brezhibno lego na cesti. Udobje za vse potnike po zaslugi lege na cesti, svetlobe in akustičnih zmogljivosti vozila CITROËN C4 Picasso. Nenazadnje je tu še tehnologija za dobro počutje, kot je 7-palčni zaslon na dotik, 12-palčni panoramski zaslon visoke ločljivosti, paket Lounge, sistem za samodejno parkiranje Park Assist in prostoročni dostop in zagon.

IZBOR GOSPODARSKIH VOZIL

Na stojnici bo predstavljen celoten prodajni program gospodarskih vozil, nedvomno pa bo največji zvezdnik novi CITROËN JUMPER, ki je bil predstavljen lanskega aprila. JUMPER je prava prodajna uspešnica in od prve predstavitve na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Zdaj se bo prerodil in vstopil v novo dobo. Novi JUMPER, v katerega je bilo vloženo najboljše znanje in izkušnje CITROËNA, je odločno prevzel nov videz ter združuje dizajn, varnost in učinkovitost.

CITROËN NA DIRKAH WTCC: NAZIV ŽE V PRVEM LETU

Prisotnost CITROËNA C-Elysée na prvenstvu WTCC poveličuje udeležbo CITROËNA v avtomobilskem športu. V svoji prvi sezoni svetovnega prvenstva turnih avtomobilov (WTCC) je CITROËN skupaj osvojil 17 zmag na 23 dirkah. S tem izkupičkom si je znamka priborila naziv prvaka med konstruktorji in trojno zmago med dirkači z Lopezom, Mullerjem in Loebom na prvih treh mestih skupne razvrstitve. José María López je v sezoni 2014 osvojil deset zmag in sedeminpetdeset let po Juanom Manuelom Fangiom postal drugi Argentinec, ki mu je uspelo osvojiti naziv svetovnega avtomobilskega prvaka.

93. avtomobilski salon v Bruslju bo profesionalne uporabnike in novinarje sprejel že 15. januarja 2015. Obiskovalci pa bo lahko vrata salona prestopili v petek, 16. januarja in se napotili do stojnice znamke CITROËN v hali 4.

Top