PREUSMERITEV SEKUND

Citroën se podaja v električno ofenzivo

-           Citroën kot glavni akter segmenta gospodarskih vozil, ki je pomembno zaznamoval njegovo zgodovino, v prvem poletju 2019 v Evropi zaseda 6. mesto v tem segmentu z 9,2-odstotnim tržnim deležem.

-           Da bi še povečal svoj uspeh, je Citroën leta 2018 uvedel strategijo "Inspired by pro": rešitve po meri, s katerimi želi zadovoljiti pričakovanja poklicnih uporabnikov bodisi s produkti (prenovljeni izbori vozil Berlingo Van, Jumpy, Jumper) kot tudi s svojo mrežo (La Manufacture, …).

-           Do leta 2025 namerava znamka sprožiti veliko ofenzivo za elektrifikacijo s ciljem, da bi bila vsa vozila iz njenega izbora 100 % elektrificirana. Ta ofenziva bo izjemno pomemben vzvod rasti za Citroën, saj ne bo zajemala le gospodarskih vozil temveč tudi osebna vozila. Naslednji korak je izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon, ki jo lahko pričakujemo tekom leta 2020 in bo pridobila vse tehnološke inovacije skupine PSA s področja elektrifikacije. Nekje v letu 2021 pa se ji bo pridružila izvedenka novi Berlingo Van na 100 % električni pogon.

 

 

01 – IZBOR VOZIL "INSPIRED BY PRO" USMERJEN V ELEKTRIFIKACIJO

Citroën je glavni akter na trgu gospodarskih vozil, kateremu svoje legitimnosti ni treba več dokazovati. Letos je znamka uspela ob svoji stoletnici izpostaviti nekaj edinstvenih oblik karoserije, ki so zaznamovale zgodovino avtomobilizma, kot na primer 2 CV furgon, Type H, C15 oziroma Berlingo. Citroën je danes 6. avtomobilski proizvajalec v Evropi z 9,2-odstotnim tržnim deležem. Do tega uspeha je prišel z zmogljivimi produkti, kot so novi Berlingo Van, Jumper in tudi Jumpy, ki izstopajo s svojo praktičnostjo in vzornim udobjem. Vse modele so navdihnile stranke s svojo rabo, poleg tega pa ponujajo razne predelave, s katerimi ugodijo potrebam vsakega poklicnega uporabnika. Filozofija "Inspired by Pro" sega tudi v mrežo znamke, znotraj katere je bil vpeljan nov maloprodajni koncept, poimenovan La Manufacture, ki je namenjen poklicnim uporabnikom in dokazuje, da si znamka prizadeva ponuditi čisto vsem svojim strankam iste standarde ob sprejemu, z vidika individualizacije podobe in udobja z namenom, da bi jim omogočila edinstvene izkušnje.

 

Citroën se kot pomemben akter na področju energetskega prehoda, ki črpa navdih iz novih načinov rabe, pripravlja na lansiranje velike ofenzive za elektrifikacijo svojega izbora gospodarskih vozil. Danes je že prisoten na zelo ozko usmerjenih trgih, na primer z modelom Berlingo Electric, v kratkem pa bo začel tržiti še vozilo Jumper Electric (v začetku 2020). Citroën namerava do leta 2021 povečati svojo ponudbo električnih vozil za poklicne uporabnike z izborom kompaktnih furgonov na 100 % električni pogon. S to ponudbo bo poklicnim uporabnikom ponudil vzorno raven udobja, zmerne skupne stroške uporabe, prost dostop do središča mesta, možnost dostave blaga do zadnjega kilometra in pripomogel k razvoju dejavnosti e-poslovanja. V roku dveh let bo znamka vrhunsko strokovno podkovane znamke skupine PSA s področja 100 % električnega pogona izkoristila za izvedenko Jumpy na 100 % električni pogon (tekom leta 2020) in za 100 % električno izvedenko novi Berlingo Van (v letu 2021). Njena strategija za elektrifikacijo bo poleg gospodarskih vozil zajemala tudi modele, namenjene fizičnim osebam.

 

02 – CITROËN JUMPY: PRVI MODEL ELEKTRIČNE OFENZIVE

 

JUMPY: VZORNIK MED KOMPAKTNIMI FURGONI

Kot zvest predstavnik slogana znamke "Inspired by Pro" je Citroën Jumpy, ki je bil lansiran leta 2016 in do danes prodan že v več kot 135.000 primerkih, nedavno nadgradil svoj izbor, da bi uspel še bolje zadovoljiti pričakovanja poklicnih uporabnikov. Citroën Jumpy, ki se lahko pohvali z vzdržljivostjo in velikimi tovornimi kapacitetami, ponuja uravnovešen izbor 5 izvedenk, med katerimi so 3 nove (Worker, Driver in CityVan), ki so namenjene natanko trem vrstam rabe: gradbišče (privzdignjeno podvozje, zaščitna plošča, povečana dovoljena obremenitev, Grip Control), dolge turneje (s sistemi za pomoč pri vožnji, namenjeni udobju in varnosti) ali mestna raba (večja okretnost in enostavnejša raba). Z vsemi temi izvedenkami je Citroën Jumpy postal zvesti partner poklicnih uporabnikov z raznolikimi potrebami.

 

GOSPODARSKO VOZILO V NAČINU Ë-UDOBJE

Citroën želi poklicnim uporabnikom ponuditi konkretne rešitve za mobilnost v urbanih središčih in tudi na podeželskih poteh po zaslugi avtonomije, s katero je možno zagotovo opraviti večino poti, zato bo tekom leta 2020 svoj izbor vozil dopolnil s kompaktnim furgonom na 100 % električni pogon. Izvedenka Jumpy na 100 % električni pogon bo brez kakršnegakoli kompromisa glede zmogljivosti namenjena tistim kupcem, ki iščejo vozno udobje in brezskrbnost za volanom, hkrati pa bo vsakemu podjetniku omogočila opravljati njegovo dejavnost na drugačen način in s skrbnim odnosom do okolja izžarevati pozitivno podobo.

 

Električna izvedenka Jumpy, zasnovana na večenergijski konstrukcijski osnovi EMP2 skupine PSA, bo na voljo z

dvema stopnjama avtonomije, s katerima bo Jumpy ponujal novo raven udobja in ki bosta vsakemu obrtniku zagotovila brezskrbnost.

-           Zahvaljujoč brezskrbni avtonomiji bo lahko večina poklicnih uporabnikov opravljala svoja vsakodnevna opravila:

  • 200 km po ciklu WLTP pri akumulatorju s kapaciteto 50 kWh,
  • 300 km po ciklu WLTP pri akumulatorju s kapaciteto 75 kWh.

-           Udobje: nič vibracij in hrupa ter izjemno tekoče gibanje.

-           Vozno udobje v električnem načinu po zaslugi nemudoma razpoložljivega navora in nobenega prestavljanja.

-           Brezskrbna uporaba: prost dostop do območij z zakonsko predpisanimi omejitvami glede mejnih vrednosti emisij CO2, ki bo vsakemu obrtniku in/ali dostavljavcu omogočil pripeljati vozilo v neposredno bližino strank.

-           Ista uporabna prostornina tovornega prostora kot pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje.

-           Nižji stroški uporabe.

Z letom 2020 namerava Jumpy postati nov vzornik med kompaktnimi furgoni iz segmenta električnih vozil.

 

 "Znamka Citroën, ki letos praznuje svojo stoletnico, je izkoristila 90 let strokovnega znanja s področja gospodarskih vozil. Kot pomemben akter energetskega prehoda, ki si prizadeva za zmanjšanje vpliva na okolje, se Citroën zdaj podaja v veliko ofenzivo za elektrifikacijo svojega izbora gospodarskih vozil z namenom, da bi do leta 2021 za vsak svoj kompaktni furgon poleg ponudbe motorjev na notranje zgorevanje ponujal tudi električno ponudbo, ki bo temeljila na najboljšem strokovnem znanju skupine PSA." Laurence Hansen - direktorica produktov in strategije Citroën

Top