PREUSMERITEV SEKUND

DIZAJN IN UDOBJE: NOVO VABILO NA POTOVANJE

NOVI CITROËN C4 PICASSO IN NOVI GRAND C4 PICASSO

 

Druga generacija Citroëna C4 Picasso, ki je bila lansirana v letu 2013, je požela velik uspeh z več kot 300.000 prodanimi primerki, ki so kupce prepričali z dovršenim dizajnom in izjemnim udobjem. Letos poleti bo novi C4 Picasso prešel v novo etapo.

Postal bo bolj dinamičen in prepoznaven, predvsem zaradi prenovljenega prednjega dela in dvobarvne strehe, poleg tega pa bo nudil bolj pestro ponudbo za individualizacijo podobe z izborom štirih povsem različnih kombinacij notranjega ambienta. Da boste čisto vsako potovanje z novim C4 Picassom doživeli kot zares edinstveno izkušnjo, bo vozilo pridobilo tudi nove intuitivne in vsakodnevno uporabne tehnologije, kot so prtljažna vrata s prostoročnim upravljanjem, nova ponudba za vzpostavitev povezave prek sistema CITROËN Connect Nav in nov motor: PureTech 130 S&S EAT6. Novi Citroën C4 Picasso bo ponujal idealna razmerja v prid dobrega počutja telesa in duha po zgledu programa Citroën Advanced Comfort®.

NOVI C4 PICASSO 1

 

Novi C4 Picasso, v zasnovo katerega je Citroën vložil vse svoje strokovno znanje in izkušnje ter svojo kreativnost, je moderno in inovativno enoprostorsko vozilo. Od drugih se razlikuje po ostrem in izrazitem dizajnu z dinamičnimi linijami in edinstveno osvetlitvijo tako na prednjem kot tudi zadnjem delu. Njegov stil izražajo povsem novi proporci, po zaslugi katerih je bilo možno kompaktnost združiti s prostorno notranjostjo in zgledno prostornino prtljažnika. Potniški prostor je bil zamišljen v duhu lofta, tako da ponuja izčiščen in svetel ambient ter materiale, ki dodatno poudarijo občutek kakovosti in dobrega počutja. Ta občutek okrepi dinamično ravnovesje vozila C4 Picasso, ki po zaslugi dovršeno zasnovane konstrukcijske osnove EMP2 vsem potnikom ponuja brezhibno lego na cesti in Citroënovo udobje.

NOVI C4 PICASSO 2

 

Od svojega lansiranja dalje je ponujal tehnologije, namenjene dobremu počutju, kot je na primer uporabniški vmesnik z upravljanjem 100 % na dotik v povezavi z 12-palčnim panoramskim zaslonom oziroma druge inovacije za sproščeno in enostavno vožnjo, kot so funkcija Vision 360, Park Assist ali prilagodljivi tempomat. Novi Citroën C4 Picasso bo izkoristil vse svoje odlike in ponudil najboljšo sintezo na področju enoprostorskih vozil prek:

 

- ATRAKTIVNEGA DIZAJNA s tekočimi in modernimi linijami, ki poudari njegov značaj in dinamičnost prek novega prednjega dela, ki bo krasil obe karoserijski različici, novih zadnjih luči s "3D učinkom" v serijski opremi, novih 17-palčnih litih platišč, ponudbe dvobarvne strehe, ki je na razpolago za C4 Picasso, barve strešnih lokov, ki so pri vozilu Grand C4 Picasso odslej v odtenku Silver, in ki ga dopolnjuje pridružitev treh novih barv karoserije prodajnemu programu;

 

- DOBREGA POČUTJA ZA VSE POTNIKE po zaslugi prostorne notranjosti, modularnosti in voznih zmogljivosti, ki jih dodatno poudarijo:

-  izbor štirih novih kombinacij za individualizacijo notranjosti, s katerimi je možno potniški prostor uskladiti s podobo in življenjskim stilom vsakega posameznika;

- tehnologije, ki poenostavijo življenje, kot je nova povezljiva navigacija 3D CITROËN Connect Nav v povezavi z novim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je hitreje odziven in ponuja nove povezljive storitve. Nov sistem omogoča tudi optimalni izkoristek 12-palčnega zaslona HD za večjo fleksibilnost in boljšo preglednost. Tu pa je še ena nova tehnologija za neprekinjeno opravljanje vsakodnevnih obveznosti, prtljažna vrata s prostoročnim upravljanjem, ki omogočajo odpiranje prtljažnega prostora z enim samim gibom noge;


- tehnologije za bolj enostavno vožnjo in zagotovitev varnosti, kot je na primer odčitavanje prometnih znakov s priporočilom o omejitvi hitrosti, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop, aktivni opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, sistem za samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake), opozorilnik na voznikovo nepozornost ali aktivni sistem za nadzor mrtvega kota;


- nov motor PureTech 130 S&S EAT6, ki bo obogatil že tako pestro paleto motorjev Euro6 PureTech in BlueHDi, ki so visoko zmogljivi in se hkrati ponašajo z nizko porabo.

 

 

"Novi Citroën C4 Picasso je izložba našega strokovno podkovanega znanja. Poleg unikatnega, modernega in dinamičnega dizajn ponuja tudi stopnjo udobja, ki ji ni nihče kos. Po zaslugi arhitekturne zgradbe in konstrukcijske osnove EMP2 vozilo hkrati ponuja prostorno notranjost, modularnost in vozne zmogljivosti za dobro počutje čisto vseh potnikov. Zdaj smo ga opremili s sklopom novih uporabnih tehnologij, ki resnično poenostavijo vsakdanjik in zagotavljajo še večjo varnost. Novi C4 Picasso ima čisto vse, kar je potrebno, da bi postal najbolje prodajani model na evropskem trgu," je povedala Linda Jackson, generalna direktorica znamke Citroën.

 

NOVI C4 PICASSO 3

 

 

Top