PREUSMERITEV SEKUND

DS 3 PURETECH 110 S&S EAT6: NOV SAMODEJNI MENJALNIK S ŠESTIMI PRESTAVAMI ZA ŠE VEČ ZMOGLJIVOSTI IN UČINKOVITOSTI

Od lansiranja na trgu spomladi leta 2010 do danes je DS 3 postal ikona in je uspel osvojiti že več kot 330.000 kupcev po celem svetu. Zdaj je znamka DS, ki zvesto sledi svoji strategiji « nenehnega posodabljanja » produktov, svoje vozilo DS 3 opremila s povsem novim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom zadnje generacije, da bi ponudila še več udobja, dobrega počutja in umirjeno vožnjo, a hkrati tudi znižala emisije CO2 na 42 g/km, kar predstavlja 28 % prihranek.

DS, ki je pred nekaj meseci postala prestižna blagovna znamka skupine PSA, združuje tržni uspeh in privlačnost z nenehnih izboljševanjem. Iz tega naslova so za DS 3 redno na voljo nove tehnološke inovacije oziroma novi paketi za individualizacijo podobe. Septembra 2014 je pridobil žaromete s tehnologijo LED Vision, novembra 2014 motor THP 165 S&S BVM6, zdaj pa je na vrsti šeststopenjski samodejni menjalnik!

Menjalnik, ki je bil poimenovan EAT6, se vgrajuje skupaj s trivaljnim bencinskim motorjem PureTech110, ki je opremljen s turbokompresorjem in nudi visok navor že pri nizkih vrtljajih motorja. Idealna kombinacija za umirjeno ali dinamično vožnjo, kot je vozniku po volji! Rezultat tega je hitrejše in bolj tekoče prestavljanje, boljše vozno udobje, dobra odzivnost in hitri pospeški … tu pa so še številke, ki govorijo same zase: kombinirana poraba goriva 4,7 litrov pri limuzini in 4,9 litrov na 100 kilometrov pri izvedenki Cabrio, emisije CO2 v višini 108 g/km pri limuzini (kar predstavlja 42 g/km oziroma 28 % manj kot pri motorju VTi 120 BVA) in 112 g/km pri izvedenki Cabrio.

V tržnem razredu B2 Premium, kjer se je delež samodejnih menjalnikov med letom 2014 in začetkom leta 2015 v nekaterih državah povečal za 5 točk, je tovrstna ponudba zelo obetavna za vozilo DS 3 in bo omogočila še hitrejši prodor « fenomena DS 3 ».

Menjalnik EAT6 se bo pričel tržiti v juniju in bo na voljo za limuzinske in kabriolet izvedenke vozila DS 3. 

VEČ INFORMACIJ O 6-STOPENJSKEM SAMODEJNEM MENJALNIKU EAT6

Menjalnik EAT6 zadnje generacije omogoča:

  • hitrejše menjanje prestav (40 % hitreje) po zaslugi nove strategije za sinhrono krmiljenje motorja in menjalnika (tehnologija Quick Shift) in zahvaljujoč vgradnji novega in zmogljivejšega računalnika;
  • boljši izkoristek po zaslugi pretvornika s kompaktnejšim torusom in z izboljšanim filtriranjem, ki je omogočil znižanje delovnih vrtljajev motorja, in po zaslugi povečanja območja prestavnih razmerij, s čimer se je hkrati ohranilo zmogljivost pri speljevanju in znižalo število vrtljajev motorja pri najvišji hitrosti;
  • nižjo porabo goriva, ki jo je omogočilo zmanjšanje notranjega trenja samodejnega menjalnika (optimizacija lamel sklopke, krmiljenje pretoka oljne črpalke v odvisnosti od obremenitve motorja in oljna črpalka manjših dimenzij po zaslugi spremenjene zasnove hidravličnega razdelilnika).
Top