PREUSMERITEV SEKUND

DS IN VIRGIN RACING PARTNERSTVO NA PRVENSTVU FORMULE E

Ekipa Virgin Racing prvenstva formule E, katere pokrovitelj je Sir Richard Branson, in znamka DS, ki jo zastopa Yves Bonnefont, generalni direktor znamke, sta danes objavila novico o sklenitvi partnerstva in ustanovitvi ekipe DS Virgin Racing, ki bo začela delovati še pred sezono 2015/16 formule E zveze FIA.

V to novo partnerstvo bo znamka DS z oddelkom « DS Performance » vnesla svoje strokovno podkovano tehnično znanje s področja raziskav in razvoja dirkalnih vozil in v povezavi s strategijami dizajna Virgin Racing Engineering zagotovila ekipi DS Virgin Racing izkušnje s področja avtomobilskega športa ter strokovno znanje s področja dizajna in integracije, s katerimi bo lahko tekmovala na najvišji možni ravni in zmagovala na prvenstvih.

 Vodja ekipe Virgin Racing Team, Alex Tai, je o partnerstvu izjavil: «Naše sodelovanje z znamko DS ni zgolj partnerstvo med dvema osupljivima blagovnima znamkama, temveč tudi odlična priložnost za predstavitev našega cilja, to je zmaga na prvenstvu FIA formule E. Poleg tega več kot očitno dokazuje, da so naše ambicije biti vodilni pri razvoju novih tehnologij v formuli E z namenom, da bi nam uspelo tehnologije prenesti na vozila serijske proizvodnje.»

Predsednik uprave skupine Virgin, Sir Richard Branson, pa je dodal: «Res sem izjemno navdušen, da je ekipa Virgin Racing uspela najti partnerja takega kova kot je znamka DS. V prvi sezoni je formula E uresničila svojo vizijo o navdušujočih, navijačem prijaznih in spektakularnih dirk, na katerih je lahko zmagala skoraj vsaka ekipa. Zdaj že nestrpno pričakujem, da bomo v tej smeri nadaljevali tudi v drugi sezoni z našim novim partnerjem, znamko DS, s katero bomo ciljali na čim več znamk na prvenstvu. Izjemno sem vesel, da ima Virgin Racing eno izmed najpomembnejših vlog pri še eni od misij formule E, to je pritegniti največje avtomobilske proizvajalce v avtomobilski šport z namenom, da bi razvito tehnologijo prenesli tudi na vozila, ki jih lahko vsi mi vozimo. To partnerstvo bo nedvomno doseglo velik uspeh in to ne zgolj na dirkališčih temveč tudi na področju razvoja električnih vozil prihodnosti.»

Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS, je povedal: «Vključitev znamke DS v prvenstvo formule E skupaj z našim parterjem Virgin Racing se popolnoma ujema z marketinškim pozicioniranjem naše znamke, saj v celoti stremimo k istim vrednotam kot formula E: avantgardna tehnologija in dostopnost za javnost. Izkušnje, ki jih bomo uspeli nabrati na tekmovanjih, bodo ključnega pomena za izboljšanje naših tehnologij, ki delujejo neposredno v prid našim strankam.»

Top