PREUSMERITEV SEKUND

Inovativni pristop Citroëna k trajnostni mobilnosti

Citroën se je s ponosom odločil za investicijo v grški otok Chalki in sodelovanje v pionirskem projektu, s katerim bodo otok preobrazili v območje trajnostne energije brez emisij škodljivih toplogrednih plinov. Citroën je javnim službam otoka Chalki priskrbel floto šestih vozil, s katerimi se bo začela preobrazba tega otoka v brezemisijsko gospodarstvo. S to preobrazbo si pri Citroënu želimo tudi izboljšati kakovost življenja prebivalcev tega otoka. Znamka želi omogočiti dostop do elektrifikacije in napredka čisto vsem na otoku Chalki, tako javnim službam kot tudi lokalnim prebivalcem.

Chalki bo tako postal prvi EKOLOŠKI GRŠKI otok po zaslugi inovativnega pristopa k trajnostni mobilnosti.

CITROËN BO S SVOJIM INOVATIVNIM PRISTOPOM K TRAJNOSTNI MOBILNOSTI POMAGAL PREOBLIKOVATI OTOK CHALKI V POVEZLJIVO BREZOGLJIČNO OAZO

 

  • Citroën je javnim službam otoka Chalki priskrbel floto šestih vozil, s katerimi se bo začela preobrazba tega otoka v brezemisijsko gospodarstvo
  • Chalki bo postal prvi EKOLOŠKI GRŠKI otok po zaslugi inovativnega pristopa k trajnostni mobilnosti.
  • Citroën želi omogočiti dostop do elektrifikacije in napredka čisto vsem na otoku Chalki, tako javnim službam kot tudi lokalnim prebivalcem.
  • Primeri električnih vozil na otoku Chalki: https://youtu.be/bYHDSDKo4i0

 

 

 

Citroën se je s ponosom odločil za investicijo v grški otok Chalki in sodelovanje v pionirskem projektu, s katerim bodo otok preobrazili v območje trajnostne energije brez emisij škodljivih toplogrednih plinov. Chalki je postal evropski laboratorij za energetski prehod, ki poteka v sodelovanju z raznimi partnerji, kot so na primer Syngelidis Group, uvoznik vozil Citroën v Grčiji, Vinci in Akuo Grčija, ki vsi veljajo za vodilne na svojih specializiranih področjih. Omenjeno sodelovanje je v skladu s Citroënovim prepričanjem, da bi morala biti mobilnost na voljo vsem in ponazarja inovativni in avantgardni pristop te znamke.

 

«Zelo nas veseli, da bomo v tem izjemnem projektu sodelovali z otokom Chalki. Tovrstno sodelovanje je povsem v skladu z nazori inovativne in drzne znamke Citroën, ki je tesno povezana z ljudmi v njihovem vsakdanjem življenju in z njihovo mobilnostjo. Zavzeli se bomo za to, da bo elektrifikacija postala dostopna vsem in zelo smo ponosni, da bomo lahko prispevali k preobrazbi otoka Chalki v avtonomno, povezljivo in trajnostno območje», je povedal Vincent Cobée, generalni direktor znamke Citroën.

 

Po podpisu memoranduma o soglasju med grško vlado, znamko Citroën in skupino Syngelidis, Vinci in Akuo Grčija se je začel postopek za preobrazbo otoka Chalki v brezemisijsko gospodarsko območje. Citroën in skupina Syngelidis bosta storila vse, kar je v njuni moči, da bodo v njuni ponudbi električna vozila, ki bodo uporabljala zgolj obnovljive vire električne energije. Njihov cilj je ta napredek omogočiti vsem prebivalcem in podjetjem na otoku.

 

Danes je elektrifikacija eden izmed glavnih izzivov avtomobilskega sveta in Citroën si pri tem želi utirati pot. Skupina si želi, da bi vsi prebivalci in javne službe lahko v celoti izkoristili prednosti električnih vozil, ki so dostopna na otoku.

 chalki

Na začetku bo Citroën priskrbel javnim službam otoka Chalki floto šestih električnih vozil, med temi dve vozili Ami za policijo in obalno stražo, dve vozili ë-C4 in eno vozilo ë-Spacetourer za občinski urad Chalki. Eno vozilo ë-Jumpy pa bo dostavljeno Energetiki otoka Chalki. Dve izmed teh vozil bo Citroën po brezplačnem 48-mesečnem lizingu, odkupil in ju podaril občini Chalki.

 

«Ta projekt bo v kratkem spremenil življenje nekaterim osebam, vendar je to šele začetek. S tem, ko bo Citroën pomagal otoku Chalki postati »zeleno« gospodarstvo z ničelnimi emisijami, utira pot v boljšo prihodnost in dokazuje, da je elektrifikacija prava pot v prihodnost,» dodaja Vincent Cobée.

 

S to preobrazbo pa si želimo tudi izboljšati kakovost življenja prebivalcev tega otoka. Citroën in skupina Syngelidis sta s številnimi pobudami zagnala ta projekt. Elektrifikacija voznega parka na otoku napreduje, cilj pa je zamenjati vsa klasična vozila na notranje zgorevanje z električnimi.

Po zaslugi celovitega razvojnega načrta za pametno in podnebno nevtralno mobilnost bo Citroën prebivalcem in podjetjem na otoku predstavil možnost nakupa električnih vozil z ničnimi emisijami po dostopnih cenah. Ponudil jim bo široko paleto rešitev za brezogljično mobilnost, od lahkih štirikolesnikov do osebnih in gospodarskih vozil z brezplačno uporabo vseh inovativnih tehnologij in povezljivih aplikacij, ki jih vključujejo. Prebivalci otoka bodo lahko občutno izboljšali svoje vsakdanje življenje z manj hrupa, bolj kakovostnim zrakom, čistejšim okoljem in nižjimi stroški energije.

 

«Še posebej smo veseli in ponosni, da sta se skupina Syngelidis in Citroën odločila sodelovati v tem pomembnem projektu, ki poteka na otoku Chalki. V skladu z našimi cilji za zmanjševanje podnebnega odtisa, zastavljenimi v okviru iniciative "Chalki Green - Smart Island", močno podpiramo ambicije grške vlade, francoskega veleposlaništva in francoske poslovne skupnosti in se zavzemamo za promocijo brezemisijske električne mobilnosti», je povedal M. Polychronis Syngelidis, predsednik skupine Syngelidis.

 

Znamko Citroën je prepričal konkreten in pragmatičen pristop k preobrazbi otoka Chalki v brezogljično območje z uporabo električnih vozil in takojšnjo preobrazbo v trajnostni otok s podnebno nevtralno mobilnostjo. S tem se resnično zavzema za trajnostno mobilnost. Z njeno podporo bo Chalki postal prvi EKOLOŠKI GRŠKI otok.

 

Za povezavo do primerov električnih vozil na otoku Chalki kliknite sem: https://youtu.be/bYHDSDKo4i0

Top