PREUSMERITEV SEKUND

Novi Citroën Berligno Van: Mednarodni Dostavnik leta 2019!

To je izjemno lepa počastitev za novega Citroëna Berlingo Van, ki je danes na mednarodnem salonu gospodarskih vozil v Hannovru osvojil nadvse želeni naziv mednarodni dostavnik leta ("International Van Of The Year 2019"). Berlingo, ki je bil s tem nazivom nagrajen že leta 1997 in je bil prodan že v več kot 1,5 milijonov primerkov, je to priznanje prejel že drugič. Tretja generacija vozila Berlingo je bila nagrajena zaradi izjemnih nadgradenj z vidika udobja in tehnologij, ki niso imele nobenega negativnega vpliva na funkcionalnost. Novi Berlingo Van se kot zvest predstavnik slogana znamke Citroën za gospodarska vozila "Inspired by You" lahko prilagodi najrazličnejšim potrebam in rabam poklicnih uporabnikov. Izstopa zaradi svoje edinstvene morfološke zgradbe, ki je na voljo v dveh velikostih (M in XL) in pa tudi zaradi strokovno podkovanega znanja na področju udobja in varnosti z nič manj kot 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s štirimi tehnologijami za povezljivost. Novi Berlingo Van je kot veliki zmagovalec tega prestižnega evropskega izbora že na voljo za naročilo in bo v prodajne salone mreže prispel v zadnjem četrtletju leta 2018.

 

"Znamka Citroën z velikim ponosom prevzema prestižni naziv "mednarodni dostavnik leta 2019" za svojega novega Berlinga Van. To priznanje dokazuje, da nam je s tretjo generacijo Berlinga uspelo izvesti pomemben preskok na področju storitev in poudarja ustreznost Citroënove ponudbe v segmentu malih furgonov. Doseženi uspeh priča tudi o zgodovinski povezanosti znamke z avtomobilskim segmentom gospodarskih vozil in nadaljuje njeno dolgo zgodbo o uspehu, ki sega daleč v preteklost vse tja do malega furgona 2 CV ali vozila Type H in se razteza vse do današnjih dni z vozilom Jumpy in novim Berlingom Van. Moderno gospodarsko vozilo, zasnovano za vse vrste rabe, je zvest predstavnik slogana znamke "Inspired By Pro". Kot najbolje prodajani model iz Citroënovega izbora dostavnikov bo utrdil prodajno dinamiko lahkih gospodarskih vozil znamke v Evropi, ki jo je  v prvem polletju letošnjega leta zaznamovala 10,6-odstotna rast novo registriranih vozil, kar je dvakrat hitreje kot trg lahkih gospodarskih vozil v celoti." - LINDA JACKSON, generalna direktorica znamke Citroën.

 

01-  NOVI CITROËN BERLINGO VAN PREJEL PRIZNANJE "MEDNARODNI DOSTAVNIK LETA 2019"

Ob otvoritvi 67. izdaje mednarodnega salona gospodarskih vozil v Hannovru je bil novi Citroën Berlingo okronan s prestižnim naslovom mednarodni dostavnik leta ("International Van Of The Year 2019"). Tretja generacija tega vozila je prejela vse čestitke žirije, ki jo sestavlja skupina 25 novinarjev iz cele Evrope in neodvisnih urednikov specializiranih revij za lahka gospodarska vozila (LGV). Poleg posodobitev na ravni svojih temeljnih značilnosti, prostornine in praktičnosti je novi Berlingo Van žirijo prepričal tudi s svojo moderno stilsko zasnovo, visoko stopnjo udobja, tehnologijami in storitvami, ki so na ravni osebnih vozil. Nagrada izpod rok članov žirije natečaja IVOTY, ki mu predseduje Jarlath Sweeney, je dokaz o ustreznosti ponudbe, ki je spreobrnila zapovedi avtomobilskega segmenta.

 

Naj spomnimo, da je že petič v zgodovini te izjemno želene nagrade naziv mednarodni dostavnik leta "International Van Of The Year" pripadel Citroënu in že drugič gospodarski različici vozila Berlingo. Njegova zadnja zmaga sega v leto 1997, ko je bila lansirana čisto prva generacija tega modela. Seveda pa so bili v preteklosti visoko cenjeni tudi drugi modeli iz Citroënovega izbora gospodarskih vozil: Citroën Nemo (leta 2009), Citroën Jumpy (leta 2008) in Citroën Jumper (leta 1994).

 

01-  NOVI CITROËN BERLINGO VAN: LEGENDA IN GLAVNI AKTER V SVOJEM AVTOMOBILSKEM SEGMENTU

Novi Berlingo Van, ki je v Franciji že na voljo za naročilo od 17.450 evrov brez davka dalje, bo v prodajna mesta mreže prispel v zadnjem trimesečju leta 2018. Berlingo nosi s seboj bogato zapuščino in je kot glavni akter v svojem avtomobilskem segmentu od nekdaj znal biti inovativen. Od njegovih začetkov v letu 1996 so po celem svetu proizvedli več kot 1,5 milijonov primerkov.

 

Berlingo je neizogibno potreben model, ki ne nosi bremena svojih let, ampak se njegova prodajna količina vsako leto povečuje, kar je redek pojav na avtomobilskem trgu. Leta 2017 je v Franciji celo zabeležil rekordno leto z več kot 27.000 registriranimi novimi vozili, kar je predstavljalo 4 % rast v primerjavi z letom 2016.

 

Berlingo GV je z 41.000 registriranimi novimi vozili v prvem polletju 2018 požel velik tržni uspeh (oziroma 12 % rast) in v svojem avtomobilskem segmentu v Evropi zaseda 2. mesto, zaradi česar je ključni akter prodajne dinamike lahkih gospodarskih vozil znamke Citroën. Za novo vozilo Berlingo Van ima znamka tako zastavljene velike cilje. Citroën si je v segmentu malih furgonov prisvojil legitimno mesto že v preteklosti s pionirskimi podvigi, kot sta bili legendarni karoserijski različici 2CV in C15.

 

Na evropskem trgu lahkih gospodarskih vozil je bilo v prvih šestih mesecih letošnjega leta vsako četrto registrirano novo vozilo znamke Citroën s 110.986 registriranimi novimi lahkimi gospodarskimi vozili. Na trgu lahkih gospodarskih vozil je Citroën zabeležil 10,6 % rast oziroma je napredoval dvakrat hitreje kot trg v celoti (+4,9 %). Znamka je svoj tržni delež med lahkimi gospodarskimi vozili v Evropi izboljšala za 0,5 točk in zdaj dosega 9,9 %. Citroën je s tem pridobil tudi nekaj mest na lestvici avtomobilskih znamk v Evropi in se je prebil med pet najbolje prodajanih modelov (Top 5). V Franciji se ta skok odraža v dodatnih točkah (+ 1,3) oziroma kot 16,2 % tržni delež.

 

01-  NOVI CITROËN BERLINGO VAN: VELIK GENERACIJSKI PRESKOK

Tretja generacija gospodarskega vozila, ki je povsem usklajena s prenovljeno podobo Citroënovega izbora vozil, ki bo prenovljen v manj kot dveh letih, bo izvedla pravi generacijski preskok z vidika oblikovne zasnove, udobja in tehnologij ter namerava še naprej tlakovati pot uspeha.

 

Na kratko o novemu Citroënu Berlingo Van:

-           Edinstvena morfološka zasnova z naprej pomaknjenim vetrobranskim steklom ter višjim in krajšim prednjim delom, ki med vsakodnevno rabo zagotavlja bolj priročno uporabo in večjo vzdržljivost.

-           Specifičen prednji del, ki je usklajen s podobo znamke Citroën in z njegovim večjim bratom med gospodarskimi vozili, Jumpyjem, in pa funkcionalen zadnji del, namenjen široki skupini poklicnih uporabnikov.

-           Notranjost ni le moderna temveč tudi vzdržljiva in praktična, zlasti po zaslugi izčiščene armaturne plošče, ki zajema številne uporabne tehnologije in veliko odlagalnih mest (med temi tudi predal za drobnarije Top Box).

Novi Citroën Berlingo je bil narejen po navdihu poklicnih uporabnikov ("Inspired by Pro"), stavi na svoje ključne vrednote in ponuja ravno pravšnjo rešitev za vsak poklic ter udobje po meri.

-           Na voljo je v dveh velikostih: M, ki v dolžino meri 4,40 m in XL z dolžino 4,75 m; za izvedenki sta na voljo različni medosni razdalji.

-           Ponuja ravno pravšnji odgovor na pričakovanja kupcev s štirimi nivoji opreme, od katerih sta dva popolnoma nova in za različno rabo avtomobila, saj se medsebojno razlikujeta po namembnosti in tipu uporabe:

  • WORKER (Mojster) s kabino Extenso® in paketom za gradbišče, ki zajema sistem Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent, 30 mm privzdignjeno podvozje, zaščitno ploščo pod motorjem;
  • DRIVER (Dostavnik) z akustičnim paketom, sistemom Citroën Connect Nav na 8-palčnem zaslonu na dotik, tehnologijo Surround Rear Vision, udoben voznikov sedež z naslonom za roko, nastavljivo višino in ledveno oporo ter odlagalno mesto pod sedežem.

-           Njegovo vsestransko uporabnost in modularnost dokazujeta:

  • kabina Extenso®, ki sprejme tri potnike (sedežna klop z dvema sedežnima mestoma, od tega ima sredinsko mesto preklopno naslonjalo in premično pisalno mizico). Ponuja tudi zložljiv bočni sedež za optimalno nakladalno dolžino;
  • modularna podaljšana kabina za možnost prevoza do 5 potnikov (v 1. in 2. vrsti) ali za prevoz dolgega tovora, ko sta sovoznikov sedež in sedež v 2. vrsti preklopljena,
  • druga opcijska oprema (zastekljena pregrada, odprtina na strehi, pod v lesu, zastekljena vrata …).

-           Omogoča zares enostaven dostop do zadnjega dela, bočna drsna vrata in pa tudi dovoljeno obremenitev do 1000 kg pri izvedenki M (950 kg pri izvedenki XL).

-           Pri čemer pa ohranja isto širino med blatniškima košema, tako da je primeren za prevoz evro palet in lahko vanj naložimo kar dve evro paleti po dolžini tovornega prostora.

Novi Berlingo Van stopa v trendu s časom, saj ponuja vrhunsko udobje v vožnji in optimalno varnost po zaslugi:

-           podvozja, ki je bilo deležno najboljšega strokovnega znanja znamke Citroën s področja udobja;

-           nove konstrukcijske osnove EMP2 na prednjem delu za bolj priročno krmiljenje in je opremljen z najnovejšimi tehnologijami.

 

-           Ponuja izjemno veliko tehnološke opreme, ki je za ta segment prava redkost, kot na primer:

  • 20 sistemov za pomoč pri vožnji, med katerimi so tudi: indikator preobremenitve, Surround Rear Vision, barvni prosojni zaslon v višini oči, električna parkirna zavora, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop,
  • 4 tehnologije za vzpostavitev povezave: Citroën Connect Nav in brezžično polnjenje pametnega telefona.

-           Zmogljivi in učinkoviti motorji: dizelski (BlueHDi 130 S&S BVM6 ali EAT8, BlueHDi 75 BVM, BlueHDi 100 S&S BVM).

-           Predispozicija za predelavo 4X4 Dangel, ki ponuja maksimalno pogonsko moč (za BlueHDi 130 S&S BVM6).

 

Top