PREUSMERITEV SEKUND

Novi Citroën C3, ker je življenje lepše v barvah

Barve bodo kmalu (spet) v mestu. 

Citroën nam danes razkriva novo vozilo C3 oziroma nadgradnjo svoje svetovne prodajne uspešnice, modela C3 tretje generacije, ki je od lansiranja ob koncu leta 2016 do danes prepričal že 750.000 kupcev.

  • Novi petvratni limuzini C3 modernega in vzdržljivega videza ni podobno nobeno drugo vozilo njenega segmenta. Od drugih se loči po energičnem značaju in neprimerljivem udobju.
  • Novi C3 je svojo drugačnost še dodatno okrepil:

-           z novo podobo znamke Citroën: prednji del z izraznimi značajskimi potezami predstavlja nov podpis znamke, ki je nastal po zgledu zadnjih konceptnih vozil, in nove žaromete na diode LED;

-           se več možnostmi za individualizacijo podobe prek 97 različnih kombinacij zunanjosti,

treh novih nalepk za streho, dveh novih modelov platišč in treh kombinacij notranjosti, od tega dve novi;

-           z novim dizajnom zaščitnih oblog Airbump®, ki so grafični zaščitni znak znamke Citroën;

-           s povsem novo stopnjo udobja v vožnji po zaslugi novih sedežev Advanced Comfort, ki so povsem prvič na voljo v tem segmentu, saj so tradicionalno dostopni zgolj za višje cenovne razrede, do 12 tehnologij za pomoč pri vožnji in številnih povezljivih storitev*: Connect Assist za asistenco/SOS, Connect Nav s 7-palčnim zaslonom na dotik in Connect Play za podvojitev vsebine s pametnega zaslona. Oprema, ki je povsem v trendu današnjega časa, bo poenostavila vsakodnevna opravila.

  • Zahvaljujoč učinkovitim motorjem na notranje zgorevanje Euro 6.3 na bencinskih ter 6.2 na dizelskih motorjih, ki se ponašajo z izjemnimi zmogljivostmi in hkrati tudi z nizkimi emisijami, bo novi C3 nedvomno med najbolj iskanimi vsestranskimi petvratnimi limuzinami na trgu.
  • Novi C3 bo v slovenske prodajne salone zapeljal junija 2020.

 

Karizmatični in privlačni C3 se je kot prodajna uspešnica znamke Citroën, ki je bil od lansiranja do danes prodan v več kot 4,5 milijonih primerkov, konec decembra 2019 uvrstil med pet najbolje prodajanih modelov segmenta B v Evropi in zdaj kot drugo najbolje prodajano vozilo v B hatch segmentu v Sloveniji pri prodaji fizičnim strankam nadaljuje z napadalnim naskokom na zelo konkurenčni avtomobilski segment z dodatno izboljšanim že tako edinstvenim dizajnom, energičnim značajem in udobjem, ki je tipično za Citroën. Model, ki je leta 2016 vlil znamki nov zagon, je do danes v Sloveniji prepričal že več kot 3.200 kupcev. Z uspešnim sloganom "Inspired by You" namerava seveda še naprej pridobivati kreativne, optimistične in mlade kupce iz mestnih središč in predmestij, ki so nenehno v gibanju.

 

S to posodobitvijo je Citroën še dodatno okrepil svoj moto "ne želimo biti taki, kot vsi ostali".

Skratka, novi C3 je petvratna limuzina z edinstvenim karakterjem, ki na trgu nudi največ možnosti za individualizacijo podobe in največ udobja.

EDINSTVENA OSEBNOST: NOV PREDNJI DEL IN ŠE VEČ MOŽNOSTI ZA INDIVIDUALIZACIJO PODOBE

-           Nov dizajn za še večjo raznolikost: novi Citroën C3 bo zaradi izrazne stilske zasnove in edinstvene morfologije spreobrnil uveljavljene zapovedi svojega stereotipnega avtomobilskega segmenta. Drznim stilskim potezam prenovljenega prednjega dela, ki premierno predstavlja nov podpis znamke po navdihu konceptnega vozila CXPERIENCE, se pridružujejo novi žarometi na diode LED, nova 16- in 17-palčna lita platišča in nove zaščitne obloge Airbump®, ki mu dajejo še bolj trpežen videz.

-           Večji potencial za individualizacijo podobe: s sloganom "Inspired By You" Citroën omogoča vsakemu posamezniku, da si sestavi vozilo po svoji podobi. Ponudba za individualizacijo podobe novega vozila C3 se je iz 36 razširila na 97 kombinacij, med katerimi so tudi novi barvi karoserije (rdeča Elixir in modra Spring Blue), nov barvni paket in nova barva strehe, nove nalepke za streho in nove kombinacije notranjosti, Techwood v bolj toplih odtenkih in Emeraude v bolj dinamičnih barvah.

NEPRIMERLJIVO UDOBNA IN MODERNA NOTRANJOST

-           Novi Citroën C3 je bil zasnovan z namenom, da bi se vsaka vožnja prelevila v trenutke dobrega počutja.

-           Občutek udobja v notranjosti je še toliko prijetnejši zaradi novih sedežev Advanced Comfort in naslona za roke na voznikovem sedežu, ki že tako prijetno izkušnjo v notranjosti ponesejo na čisto novo raven (blaženje tresljajev ...).

-           Model za enostavno za rabo in z uporabnimi tehnologijami vam na vsakodnevni ravni zagotavlja brezskrbno rabo in moderen videz. Novi C3 je v trendu s časom opremljen s pomočjo pri čelnem parkiranju (novost), s katero se je število njegovih sistemov za pomoč pri vožnji povečalo na dvanajst. Nekateri, kot sta na primer prostoročni dostop in zagon ali sistem za speljevanje v klanec skrbijo za udobje, drugi pa zagotavljajo varnost, kot na primer Active Safety Brake, prepoznavanje prometnih znakov ali samodejni preklop dolgih luči.

-           Povezljive storitve* vozniku in potnikom vsakodnevno omogočajo bolj kakovostno bivanje po zaslugi asistence, navigacije in funkcije za podvojitev vsebine s pametnega telefona (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play).

PRILAGOJEN VSEM OBLIKAM UPORABE

-           Kompaktni in okretni novi Citroën C3 ponuja zelo prostorno notranjost, ki sodi med največje na trgu in zaradi katere je vsakodnevno izjemno priročen.

-           Privlačna vsestransko uporabna mestna limuzina za širok krog potrošnikov se ponaša z izborom učinkovitih motorjev, ki zagotavljajo povsem brezskrbno vožnjo.

 

"Od začetka prodaje Citroëna C3 smo prodali skoraj 4,5 milijonov primerkov, od lansiranja tretje generacije modela v letu 2016 pa že 750.000! Ta tržni uspeh dokazuje, da si zasluži status najbolje prodajanega modela znamke in ga uvršča med pet glavnih akterjev njegovega trga. Seveda nameravamo pri Citroënu še naprej pisati njegovo zgodbo o uspehu in izboljševati tiste vrednote, zaradi katerih je tako drugačen in privlačen: edinstven videz, ki predstavlja novo podobo prednjega dela značilnega za znamko Citroën, več možnosti za individualizacijo podobe, vzorno udobje in številno moderno opremo, ki je vsak dan zelo koristna. To je pravi koncentrat, ki ga naši kupci seveda pričakujejo od znamke "Inspired By You". O pomembnosti novega vozila C3 pa priča povsem nova podoba prednjega dela znamke Citroën, ki je zanj premierno na voljo in ki je nastala po navdihu naših zadnjih konceptnih vozil."

               Vincent Cobée, generalni direktor Citroën

01.            EDINSTVEN ZNAČAJ

 

Vsestranska mestna limuzina Citroën C3 tretje generacije, ki je simbol nakupa zaradi "ljubezni na prvi pogled", je pridobila številne adute, s katerimi je od lansiranja do danes prepričala že več kot 750.000 kupcev po celem svetu. Nemudoma prepoznavno vozilo, ki že od leta 2016 navdihuje aktualni izbor vozil (SUV C3 Aircross, C4 Cactus, Berlingo in SUV C5 Aircross) z novim stilističnim izražanjem, bo letos oblikovno prenovljeno. Na zelo stereotipnem trgu C3 izstopa s svojim edinstvenim videzom, svojstvenimi grafičnimi elementi in zares unikatno morfologijo.

 

 

NOV PREDNJI DEL

 

Prenovljeni prednji del novega vozila Citroën C3 naznanja nov korak na področju stilskega oblikovanja vozil iz prodajnega programa Citroën.

 

Že na prvi pogled opazimo nov prednji del, ki se zgleduje neposredno po konceptnem vozilu CXPERIENCE, ki je bilo predstavljeno na avtomobilskem salonu v Parizu leta 2016. Zaradi njegove drzne oblike ima novi C3 privzdignjen "pogled" in še bolj impozanten značaj. Prenovljena osvetlitev, ki je hkrati tudi prepoznavni znak znamke Citroën, poudari občutek visokega pokrova motornega prostora. Pogled pritegneta logotip dvojne puščice in kromana okrasna letev, ki se raztezata vse do dnevnih LED luči (odvisno od izvedenke) in izpostavita širino vozila. Tu pa so še novi žarometi s tehnološkim "pogledom, ki so pri vseh izvedenkah opremljeni z diodami LED, ki so bili prav tako deležni oblikovne prenove. Za bolj barvit in svež videz pa so zaslužne tudi obrobe prednjih meglenk, ki se nahajajo na spodnjem delu.

 

Novi dekorativni motivi zadnjega vogalnega stekla (ki po obliki spominja na kapsule zaščitnih oblog Airbump®) elegantno poudarijo skladno stilsko zasnovo vozila in okrepijo njegov profil.

 

Zadnji del je ohranil gladke površine, na katerih so izpostavljene zadnje luči s tehnološko naprednim svetlobnim podpisom z učinkom 3D, ki novemu Citroënu C3 doprinese posebno vrednost. Na sredini prtljažnih vrat se bohoti dvojna puščica v svetleči črni barvi s kromanimi obrobami, zaradi katere je zadnji del videti še bolj moderen.

 

IZRAZEN VIDEZ

 

Videz in drža novega Citroëna C3 sta postala bolj dinamična in sta vozilu vlila novo moč. Pod harmonično obliko karoserije pa novi C3 skriva obilo vzdržljivosti. Zavoljo mišičastih linij z novimi vizualno vpadljivimi grafični elementi je vozilo pridobilo zares dinamično postavo.

-           Visok in horizontalno umeščen prednji del. Zaradi karizmatičnega prednjega dela je novi C3 kljub kompaktnim gabaritnim meram in komaj 3,99 metra dolžine pridobil zares samozavesten značaj. Ob pogledu na vozilo z bočne strani se izpostavi lebdeča streha, ki jo podpirata črna stebrička vetrobranskega stekla, horizontalne linije brisalnih profilov stekel pa se zlivajo z neprekinjeno linijo nekoliko privzdignjenega pokrova motornega prostora.

-           Bočne zaščitne obloge Airbump® (odvisno od izvedenke). Zaščitne obloge Airbump® kot pravi prepoznavni grafični elementi varujejo karoserijo, a hkrati poudarijo stil vozila. Oblikovno prenovljene zaščite na spodnjem delu vrat so razdeljene na tri kapsule z barvno obrobo, ki se ujema z barvnim paketom, za katerega se je odločila stranka.

-           Kolesa velikega premera (odvisno od izvedenke). Novi C3 je stabilno zasidran na cesti, saj je opremljen z največjimi kolesi na trgu (640 mm, odvisno od izvedenke). Slednja dajo vozilu še bolj edinstven karakter, hkrati pa so v prid udobju in omogočajo enako višino bočnih stranic.

-           Podaljški blatnikov in spodnjega dela karoserije (odvisno od izvedenke). Hitro opazni široki blatniški koši poudarjajo prednji in zadnji blatnik z radodarnimi krivuljami in vozilo navdajo z energijo. Občutek varnosti je še toliko večji zaradi širokih odbijačev v barvi materiala na spodnjem delu, ki se na vsakodnevni ravni izkažejo za zelo vzdržljive.

 

 02.            BOGATEJŠA PONUDBA ZA INDIVIDUALIZACIJO PODOBE

 

Ob lansiranju v letu 2016 je bil C3 prvi model z zaokroženo in inovativno ponudbo za individualizacijo podobe, ki je bila med najbolj iskanimi na trgu. Ta element bo zagotovo postal pomemben dejavnik pri uveljavitvi marketinške pozicije tudi vseh ostalih modelov iz prodajnega programa znamke Citroën. Novi C3 pa kupcu ponuja še več možnosti, da si sestavi natanko tako vozilo, kot mu ustreza.

 

Individualizacija podobe, ki je zvesta sloganu "Inspired By You", vsakomur omogoča izraziti njegovo osebnost in lasten stil. Stranka lahko izbira med bolj diskretnim ali trendovskim videzom, klasično barvo karoserije pa lahko zamenja za kontrastno barvo streho in/ali barvite dodatke. Na zunanjih ogledalih in dekorativnih dodatkih za zadnjo vogalno steno je povzeta barva strehe, ki ustvari homogeno celoto in okrepi značaj novega Citroëna C3. Barvni paketi krasijo zaščitne obloge Airbump® in tudi obrobe prednjih blatnikov.

 

 

DO 97 KOMBINACIJ ZUNANJOSTI

 

Petvratna limuzina vzdržljivega videza je povečala svoj potencial za individualizacijo podobe, saj namesto 36 ponuja kar 97 različnih kombinacij, s čimer je njena ponudba postala še bolj moderna in privlačna. S tem dokazuje, da je bolj kot kadarkoli poprej v trendu s časom in s sloganom "Inspired by You". Da bi nam uspel ta podvig in da bi vsakemu kupcu uspeli ponuditi različico vozila C3, ki mu zares ustreza, so za novega Citroëna C3 na voljo nove barve karoserije, nove dvobarvne kombinacije (ki zajemajo streho, ohišje zunanjih ogledal in dekorativne elemente na zadnji vogalni steni), novi barviti dodatki v predelu prednjih žarometov in obrob zaščit Airbump®, pa tudi novi grafični dekorativni elementi na strešnih kapsulah, ki zagotavljajo še bolj edinstveno identiteto.

 

Če povzamemo, novi C3 je okrepil položaj petvratne limuzine z največ možnostmi za individualizacijo podobe v svojem segmentu po zaslugi:

-           Sedmih barv karoserije: do sedaj razpoložljivim barvam karoserije (črna Perla Nera, siva Acier, siva Platinium, Sable, bela Banquise) se bosta pridružili dve novi svetli barvi, to sta rdeča Elixir in Spring Blue).

-           Štirih barvnih paketov: ali barvnih dodatkov, ki zajemajo okrasne profile prednjih meglenk in zaščit Airbump®. Barva Emeraude z eloksiranim odtenkom se bo pridružila črni, beli in rdeči barvi.

-           Štirih barv strehe: med katerimi je tudi nova trendovska modra barva Emeraude (poleg bele Opale, črne Onyx in rdeče Aden). Barve strehe se ujemajo z barvo zunanjih ogledal in dekorativnimi dodatki za zadnjo vogalno steno.

-           Treh dekorativnih dodatkov za streho: z uvedbo novih grafičnih tematskih motivov (rdeča, Techwood, Emeraude) v obliki nalepk v predelu kapsul na strehi in dekorativnih dodatkov za zadnjo vogalno steno.

 

Novi Citroën C3 je pridobil tudi nova 16- in 17-palčna platišča (odvisno od izvedenke), ki s profila dodatno poudarijo njegov značaj. Dvobarvna 16-palčna platišča Hellix v kombinaciji črne z diamantnim učinkom, ki so na voljo za doplačilo poleg 16-palčnih platišč Matrix ali 17-palčnih aluminijastih platišč Vector.

 

 

NOVE KOMBINACIJE NOTRANJOSTI

 

Program za individualizacijo podobe je na voljo tudi za notranjost novega vozila C3, ki je zasnovan kot življenjski prostor, v katerem vlada umirjenost z nekaj pridihi hiše La Maison Citroën (kombinacija notranjosti Techwood) in skandinavskih pohištvenih elementov. Poleg serijske kombinacije notranjosti, pri kateri je v ospredju izčiščen videz, sta za novega C3 proti doplačilu na voljo še dve novi kombinaciji notranjosti, ena s toplimi in elegantnimi odtenki in druga nekoliko bolj dinamična.

 

Potniški prostor novega C3 je pridobil bogatejši videz, v katerem se potniki počutijo kot v pravem zapredku ličinke. Novi C3 predstavlja elegantno armaturno ploščo, ki daje občutek toplote prek prefinjene obdelave barv in materialov, ki so usklajeni z vrati ali sedeži, s čimer ustvarijo skladno celoto.

-           Kombinacija notranjosti Emeraude: bolj dinamična kombinacija notranjosti se poigrava s kontrasti temnih barv in barvnimi detajli Emeraude. Oblazinjenje sedežev prekriva tehnična tkanina (tkanina 3D) "dinamičnega" videza, material TEP črne barve pa krasi okrasno letev armaturne plošče. Obroba armaturne plošče in barvne tekstilne letve tako ponujajo inovativno in visokokakovostno neprekinjeno vizualno linijo.

-           Kombinacija notranjosti Techwood: kombinacija notranjosti visoko cenovnega videza z razkošnimi in na dotik mehkimi materiali, ki so izdelani po čisto posebnem postopku. Kombinacija elegantne letve v videzu "svetlega lesa" na armaturni plošči (katere tehnologija se zgleduje po konceptnem vozilu CXPERIENCE) in svetlega oblazinjenja na zgornjem delu sedežev (tekstilni trak po navdihu dekoracije na armaturni plošči z okrasnimi šivi) vnese v potniški prostor eleganco in toplino.


"Glede na dejstvo, da je dizajn glavni razlog pri nakupu vozila segmenta B (34 % v primerjavi z 22 % povprečjem trga), se je znamka Citroën odločila dodatno izboljšati stil in individualizacijo podobe novega vozila C3. V letu 2019 so naročila dvobarvnih izvedenk narastla na 65 %. Novi C3 v svoji kategoriji med petvratnimi limuzinami ponuja največ možnosti za individualizacijo podobe. Zahteva znamke je bila povsem jasna: tretji generaciji je potrebno dati večjo vrednoto, in s tem ustreči želji po poenotenju prodajnega programa. Ekipa oddelka za "barve in materiale" je tako armaturno ploščo okrasila z dekorativno letvijo v lesu po zgledu skandinavskih pohištvenih elementov, za zgornji del naslonjala izbrala svetlo barvo, ki se razteza iz vzglavnika v isti barvi, se odločila za bolj kakovostno in edinstveno tkanino (ena je bolj tehnično dovršena za dinamično kombinacijo notranjosti; druga pa je bolj elegantna) ter za barvne dodatke za notranjost, ki odražajo zunanjost v novih barvah karoserije, kot na primer Emeraude!"
Hélène Veilleux, Vodja oddelka za barve in materiale

 

 03.            UDOBNA IN MODERNA NOTRANJOST 

Da bi njihov najbolje prodajani model postal še bolj zapeljiv in da bi se stranke za volanom počutile "kot doma", so se razvojni oblikovalci novega vozila C3 odločili, da pri udobju v notranjosti ne bodo sklepali nobenih kompromisov, zato so se odločili za program Citroën Advanced Comfort®.

 

Novi C3, ki je zasnovan kot pravi bivalni prostor za pet potnikov, odslej ponuja še več dobrega počutja v notranjosti in stavi na svoje adute.

 

 

UDOBJE: VZMETENJE BEST IN CLASS

 

Okretna, kompaktna in vsestransko uporabna petvratna limuzina, ki v dolžino meri le 3,99 metra, izstopa tudi med vožnjo zaradi posebne pozornosti, ki je bila posvečena udobju vzmetenja, ki je za vzor v tem segmentu, in tudi skrbno obdelane zvočne izolacije. Ta kombinacija ponuja edinstveno blaženje in tipično Citroënov občutek za volanom. Novi C3 svojim potnikom nudi občutek zapredka ličinke, saj ublaži dražljaje iz zunanjega sveta in jih zaščiti pred posledicami nepravilnosti na cestišču.

 

 

NOVI SEDEŽI ADVANCED COMFORT

 

Če bi morali izbrati točko, s katero novi C3 izstopa od drugih, potem je to zagotovo udobje, po kateri znamka tudi slovi. Široki in razkošni sedeži novega vozila C3 so bili še posebej pozorno dodelani in so udobje v vožnji ponesli do novih dimenzij. Od modelov SUV C5 Aircross in C4 Cactus je novi C3 podedoval dizajn sedežev Advanced Comfort, to je 100-odstotno Citroënova inovacija.

 

Razkošni sedeži, ki skoraj dajejo občutek sedenja "v naslanjaču dnevne sobe", nudijo več udobja, bodisi vizualnega kot tudi telesnega, zahvaljujoč oblazinjenju z grafičnim učinkom in ledveno oporo (nastavljivo na voznikovi strani). Široke sedeže je možno nastavljati po višini.

-           Že ob prvem dotiku se občuti udobje po zaslugi debelejše penaste gume pod tkanino na površju (pena znaša od 2 do 15 mm), ki nudi prvovrstno mehkobo.

-           Med vožnjo pa lahko potniki novega vozila C3 izkoristijo vrhunsko ledveno podporo v osrčju sedeža, ki jim zagotavlja udobje med vožnjo.

 

Poleg tega pa novi C3 rad prisluhne svojim kupcem, zato je odslej opremljen tudi z naslonom za roko na voznikovi strani, ki ponuja še več vsakodnevnega udobja (NOVOST, ki je na voljo pri opcijskih kombinacijah notranjosti).

 

 

PRIROČNA NOTRANJOST

 

Novi Citroën C3 se lahko zanese na občutek prostornosti, ki je opazen na prvi pogled zaradi obilo prostora v predelu prednjih in zadnjih sedežev, številnih domiselno razporejenih odlagalnih mest in prostornega prtljažnika, ki ga bodo potniki zelo cenili.

 

Takoj ko se namestimo v notranjost novega C3, se počutimo prijetno po zaslugi razkošnih in uporabniku prijaznih površin. Novi C3 pravzaprav ponuja vrhunsko kakovost bivanja, s katero je pravi vzornik na trgu. Nemudoma nas navda z občutkom prostornosti zaradi vodoravno umeščene armaturne plošče z izčiščenimi linijami in oblike sedežev, o njem pa priča tudi širina v predelu okrasnih letev, ki znaša 1379 mm. Občutki so še toliko bolj intenzivni, in to ne glede na kombinacijo notranjosti, po zaslugi dovršene in skrbne končne obdelave barv, površin in materialov. Zadnji del nikakor ne zaostaja, saj imajo vsi potniki na zadnjih sedežih zelo veliko prostora za noge.

 

Novi C3 je zasnovan tako, da se počutimo "kot doma", zato nam zagotavlja enostavno vsakodnevno uporabo. Odlagalna mesta so bila zasnovana čim bolj funkcionalno, kot je bilo možno, kar ima pozitiven vpliv na harmonijo notranjosti. Novi C3 ponuja domiselno sredinsko odlagalno mesto, s katerim se je v prednjem delu vozila sprostil maksimalno razpoložljiv prostor, temu pa se pridružuje še velik predal za drobnarije (6,25 l). Prijetna svetla barva notranjosti odlagalnih mest ustvari učinek kontrasta s predmeti, ki jih odložimo v odlagalna mesta in jih tako lažje najdemo. Tudi pri prostornini prtljažnega prostora vozila C3 nismo sklepali nobenih kompromisov, tako da razpolaga z razkošnimi 300 litri prostornine za prtljago.

 

 

DVANAJST VSAKODNEVNO KORISTNIH SISTEMOV ZA POMOČ PRI VOŽNJI

 

Udobje v avtomobilu zagotavljata tudi enostavnejše bivanje v vozilu in bolj nemotena uporaba funkcij. Zasnova novega Citroëna C3, ki temelji na programu Citroën Advanced Comfort®, daje prednost ergonomski obliki upravljalnih stikal, prikazu informacij za vožnjo oziroma intuitivnim tehnologijam. Novi C3 je nastal po navdihu uporabnikov in njihovega načina življenja, tako da bo s svojo zbirko opreme za udobje in varnost poenostavil njihova vsakodnevna opravila.

 

Moderno zasnovani novi C3 združuje kar 12 uporabnih tehnologij za pomoč pri vožnji za brezskrbna vozniška doživetja.

-           NOVOST - POMOČ PRI ČELNEM PARKIRANJU: sistem, ki poenostavi vožnjo po mestu, zajema šest zaznaval za pomoč pri čelnem parkiranju, ki po potrebi sprožijo zvočno opozorilo.

-           PROSTOROČNI DOSTOP IN ZAGON: s tem sistemom lahko voznik zaklene/odklene in zažene vozilo, ne da bi ključ vzel iz žepa. Vozilo prepozna svojega voznika, takoj ko se približa.

-           ACTIVE SAFETY BRAKE: to je sistem za nujno zaviranje, ki zmanjša nevarnost naletnega trčenja vozil. Deluje pri hitrosti 5 km/h in več, učinkuje pa z nepremičnimi ali premičnimi predmeti in s pešci. Če se voznik po opozorilu na nevarnost trka ne odzove, sistem samodejno sproži zaviranje vozila.

-           COFFEE BREAK ALERT (opozorilnik za premor med vožnjo): sistem voznika opozori, ko je čas za odmor, in sicer po dveh urah vožnje s hitrostjo več kot 65 km/h.

-           OPOZORILNIK NA VOZNIKOVO NEPOZORNOST: sistem ocenjuje stanje voznikove pozornosti prek ugotavljanja odstopanj v smeri vožnje glede na talne označbe. Funkcija je še posebej prilagojena hitrim cestam in hitrosti višji od 65 km/h.

-           SAMODEJNI PREKLOP DOLGIH LUČI: ta funkcija upravlja preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi lučmi, takoj ko v prometu zazna drugo vozilo.

-           KAMERA ZA POMOČ PRI VZVRATNI VOŽNJI z zaznavali za pomoč pri parkiranju: kamera za vzvratno vožnjo omogoča, da ob vklopu vzvratne prestave na glavnem zaslonu v vozilu vidite predel za vozilom. Pogled razgibajo barvne oznake, ki so odvisne od oddaljenosti morebitne ovire. Resnična razširjena vidljivost za lažje manevriranje.

-           SISTEM ZA SPELJEVANJE V KLANEC: sistem za pomoč, ki olajša speljevanje na klancu. Sistem prepreči neželeno premikanje vozila na vzpetini, kadar je zavorni pedal popuščen in deluje na vzpetinah nad 3 %, kjer stabilizira vozilo za približno dve sekundi.

-            OPOZORILNIK NENAMERNE SPREMEMBE VOZNEGA PASU: ta sistem pomaga preprečevati nezbranost voznika in trenutke nepozornosti za volanom nad hitrostjo 60 km/h. Kadar vozilo prekorači belo črto, smerni kazalec pa ni vklopljen, sistem sproži opozorilo. Na prekoračitev talne črte voznika opozori z zvočnimi signali in vizualnim opozorilom.

-           SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA: s prikazom simbola v zunanjih ogledalih opozarja na prisotnost vozila v mrtvem kotu. Sistem, ki deluje po enakem načelu kot radarji za vzvratno vožnjo, je pomemben adut varnosti, na primer na mestnih avtocestah.

-           ODČITAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN PRIPOROČILO O OMEJITVI HITROSTI: sistem prepozna prometne znake omejitve hitrosti in to informacijo prikaže vozniku. Slednji si lahko prikazano hitrost shrani kot referenčno vrednost tempomata - omejevalnika hitrosti vozila. Sistem deluje v celotnem razponu hitrosti vožnje. Sistem zaznava tudi prometne znake za preklic omejitve hitrosti.

-           TEMPOMAT / OMEJEVALNIK HITROSTI: funkcija za odčitavanje prometnih znakov in priporočilo o omejitvi hitrosti vam predlaga, da si zaznano hitrost nastavite za novo referenčno vrednost tempomata-omejevalnika hitrosti vozila.

 

 

POVEZLJIVOST*

 

Novi C3 stavi na karto modernih sistemov in nemotene rabe s ponudbo povezljivih storitev, ki zajemajo:

Connect Assist (varnost in pomoč), Connect Nav (navigacija) in Connect Play (informacije in razvedrilo).

 

Ta paket storitev je nastal v sklopu programa Citroën Advanced Comfort®, in to z enim samim ciljem, da bi stranki omogočili hiter in intuitiven dostop do povezljivih storitev, ter ji s tem tri zagotovili ključne potrebe: optimalno varnost, enostavno navigacijo in izboljšane izkušnje pri vzpostavljeni povezavi.

 

 

CONNECT ASSIST

Novi C3 zagotavlja varnost tako vozniku kot tudi ostalim potnikom z vgrajeno funkcijo Asistenca in SOS.

-           Samodejni klic ali ročni pritisk na gumb "Asistenca": po potrebi ta storitev omogoča vozniku vzpostaviti povezavo s specializiranim klicnim centrom.

-           V sili sta na voljo dve možnosti:

- v primeru prometne nesreče, pri kateri je prišlo do sprožitve varnostnih blazin: sistem sproži samodejni klic službe za klice v sili, katero obvesti o lokaciji vozila.

- v primeru lažje prometne nesreče ali slabega počutja, lahko voznik pritisne rdeči gumb "SOS", da sistem službi za klic v sili pošlje sporočilo, ki vsebuje identifikacijske podatke vozila in njegovo točno lokacijo.

Connect Assist vzpostavi povezavo med aplikacijo My Citroën in vozilom, da pridobi dostop do podatkov o vozilu, kot na primer o preostali količini goriva, lokaciji parkiranja, številu prevoženih kilometrov in naslednjem servisnem pregledu.

 

CONNECT NAV 

Novi C3 izpostavlja svojo napredno tehnologijo prek 7-palčnega zaslona na dotik, na katerem je možno vse funkcije upravljati povsem intuitivno.

-           Panoramski zaslon s kapacitivno tehnologijo, ki je lebdeče umeščen na sredini armaturne plošče, je pridobil še bolj "bleščeč videz", tako da je videti še bolj tehnološko napreden. Pod zaslonom je narebrena površina, kamor lahko naslonimo roko in si tako zagotovimo optimalno rabo.

-           Prek navigacije Connect Nav z zaslonom na dotik, ki jo lahko upravljamo tudi z glasovnimi ukazi, lahko vzpostavimo povezavo z navigacijskim sistemom, telefonom in avtoradiem.

-           Deluje v povezavi s povezljivimi storitvami. TomTom Traffic posreduje prometne informacije v realnem času in tako vedno najde najboljšo pot. Posreduje tudi lokacijo in cene bencinskih servisov in parkirišč, informacije o vremenski napovedi in poišče lokalne interesne točke.

-           Uporabniki bodo navdušeni tudi nad funkcijo za opozarjanje na nevarne odseke prek zvočnih in vizualnih opozoril, ki je serijsko brezplačno na voljo za obdobje treh let (odvisno od veljavne zakonodaje v državi).

-           V Franciji je za ta zaslon na voljo tudi opcijska storitev Free2Move Park & Pass, v sklopu katere so na voljo kartica za daljinsko cestninjenje, plačilo nekaterih parkirišč prek centralnega zaslona ali pa tudi storitev "jockey" oziroma osebni šofer za prevoz do železniške postaje ali postaje vlakov TGV (izključno v Franciji).

 

CONNECT PLAY*

Tehnologija Mirror Screen omogoča v povezavi s protokoloma Apple CarPlay™ in Android Auto vzpostavitev povezave s pametnim telefonom in podvojitev prikaza vsebine z zaslona pametnega telefona na zaslonu na dotik vozila. Vozniku omogoča prebiranje multimedijskih vsebin ter neposredno in enostavno upravljanje pametnega telefona in združljivih aplikacij prek zaslona na dotik. Zaradi ohranitve voznikove varnosti so dostopne izključno funkcije za vožnjo.

 

Novi C3 je opremljen s Citroënovo tehnologijo, ki omogoča povezavo z družbenimi omrežji in hkrati zagotavlja brezskrbnost: ConnectedCAM Citroën®. Popolnoma integrirana povezljiva kamera posname slike ali video posnetke življenjskih situacij (do 20 sekund), ki jih lahko nato prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM Citroën® objavite na družbenih omrežjih ali jih shranite v svojo zasebno zbirko. Omogoča širokokotno snemanje s 120 stopinjskim kotom, z ločljivostjo full HD, 2 milijonoma slikovnih točk, GPS povezavo in vsebuje notranji pomnilnik velikosti 16 GB, tako da je lahko vozniku zelo koristna v primeru incidenta in jo lahko predloži kot dokazno gradivo. V primeru trčenja se samodejno sproži snemanje, ki shrani posnetek dolg "eno minuto trideset" (30 sekund prej / 1 minuto zatem).

 

 

OKRETNOST IN MOTORJI ZADNJE GENERACIJE

 

Novi C3, ki je zaradi premera obračalnega kroga 10,7 metra še posebej okreten, meri v dolžino 3,99 metra in ponuja optimalno kompaktnost za vožnjo po urbanem okolju. Opremljen je s petimi vrati in petimi sedeži, zaradi česar se v najrazličnejših razmerah izkaže kot izjemno priročen. Novi C3 vam med vožnjo po mestu zagotavlja neprekosljivo vozno udobje in se hkrati ponaša z izjemnimi voznimi zmogljivostmi, po zaslugi katerih se brezhibno prilagodi vsem kratkim ali dolgim razdaljam, tako da boste lahko otroke odpeljali na interesne dejavnosti ali pa se s prijatelji ob koncu tedna odpeljali na izlet.

 

Opremljen je z zmogljivimi, učinkovitimi in varčnimi motorji zadnje generacije s pridobljeno homologacijo po emisijskem standardu Euro 6:

- trivaljni bencinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) in 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

- ali dizelski motor BlueHDi 100 (BlueHDi 100 S&S BVM5).

Za še bolj prožno vožnjo in večjo brezskrbnost za volanom pa za novega C3 na voljo tudi samodejni menjalnik EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

 

Prodaja novega Citroëna C3 bo v Sloveniji stekla predvidoma junija 2020.

 

"C3 je leta 2016 vlil znamki nov zagon po zaslugi modernega stila, neprimerljivega udobja in inovativnih tehnologij za svoj avtomobilski segment. Danes je bil naš načrt del, s katerim želimo še naprej pisati njegovo zgodbo o uspehu, povsem      preprost: narediti vozilo C3 še bolj "Inspired By You", se pravi še bolj udobnega in individualno prilagojenega kupcem. In s tem je odločitev padla: še bolj izrazen videz zlasti po zaslugi prenovljenega prednjega dela, ki se predstavlja z novo podobo znamke, 97 možnosti za individualizacijo podobe, več udobja z vgradnjo novih sedežev Advanced Comfort in pa seveda    nismo pozabili na uporabne tehnologije za vsakodnevno rabo."

              Laurence Hansen - direktorica strategije in produktov Citroën

 

*Odvisno od države

Top