PREUSMERITEV SEKUND

Novi SUV C5 Aircross

Citroën danes predstavlja javnosti evropsko različico novega SUV-ja C5 Aircross, in s tem nadaljuje s svojo mednarodno ofenzivo v segmentu športnih terenskih vozil.

Ta SUV nove generacije je najnovejši ambasador znamke in popolnoma usklajen z zadnjimi Citroënovimi modeli. Nastal je po navdihu pričakovanj kupcev in se ponaša z edinstvenimi in izraznimi značajskimi potezami. Zanj je na voljo inovativen izbor izdelkov za individualizacijo podobe v povezavi s 30 kombinacijami zunanjosti. Novi SUV C5 Aircross je kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort® tudi najbolj modularno in najbolj udobno športno terensko vozilo svojega segmenta. Opremljen je z vzmetenjem s progresivnim hidravličnim omejevalnikom in s sedeži Advanced Comfort, s katerimi ponuja povsem nove izkušnje v vožnji, značilne za Citroën. Nudi tudi edinstvene možnosti za modularno razporeditev notranjosti po zaslugi treh posamičnih in drsno pomičnih zadnjih sedežev, ki so poleg tega še zložljivi in nastavljivi po naklonu, ter največje prostornine prtljažnika v svoji kategoriji ("Best in class"), ki znaša od 580 do 720 litrov. Moderno in tehnološko napredno vozilo je opremljeno z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji, med drugimi tudi s sistemom za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in s sistemom Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent za vožnjo izven utrjenih poti, pa tudi s 6 tehnologijami za vzpostavitev povezave, kot je funkcija za brezžično polnjenje pametnega telefona. Proizvodnja novega SUV-ja C5 Aircross poteka v Franciji, v proizvodnem obratu Rennes - La Janais, v Evropi in drugih državah sveta pa ga bodo začeli tržiti proti koncu leta 2018. To bo prvo Citroënovo vozilo, za katero bo proti koncu leta 2019 na voljo tudi izvedenka Plug-In Hybrid PHEV.

Po modelu C3 Aircross, ki je z 80.000 prodanimi primerki požel velik tržni uspeh, po vozilu C5 Aircross, ki so ga lansirali na Kitajskem in do danes prodali že 40.000 primerkov, in nenazadnje tudi po modelu C4 Aircross, ki je bil javnosti predstavljen konec aprila na salonu v Pekingu, Citroën še naprej nadaljuje s svojo mednarodno SUV ofenzivo in javnosti zdaj predstavlja evropsko različico modela C5 Aircross.

 

Znamka Citroën želi ugoditi pričakovanjem kupcev, ki se niso več pripravljeni odpovedati uporabnosti zgolj na račun videza, zato se je odločila investirati v področje športnih terenskih vozil, ki so postala pravi svetovni fenomen in predstavljajo skoraj četrtino svetovne prodaje, saj ponujajo povsem drugačne odgovore. Znamka je to sanjsko obliko karoserije nadgradila z novimi izkušnjami s področja udobja v notranjosti. Citroën s tem dokazuje, da je sposoben poleg svoje edinstvene identitete zagotoviti tudi zgledno udobje, saj odpira vrata novi generaciji športnih terenskih vozil, ki so nastala po navdihu kupcev.

NOVI SUV C5 AIRCROSS: EDINSTVENE ZNAČAJSKE LASTNOSTI V TEM AVTOMOBILSKEM SEGMENTU

 

Novi SUV C5 Aircross se ponaša z mogočnim dizajnom ter izstopa zaradi edinstvenega, energičnega in prepričljivega videza. S 4,50 metri dolžine, z robustnim in izklesanim stilom, polnim moči in brez kakršnekoli prevzetnosti, zaznamuje svojo drugačnost med športnimi terenskimi vozili s tekočimi linijami, ki jih krasijo prepoznavni grafični elementi, kot so zaščite Airbump®, velika kolesa s premerom 720 mm, 230 mm visoko podvozje in prepoznavni strešni prtljažni drogovi. V potniškem prostoru nas nemudoma prevzame občutek varnosti in prostornosti po zaslugi armaturne plošče s horizontalno razporejeno površino, ergonomsko oblikovanih sedežev z nastavljivo višino za občutek nadvlade nad cesto, široke sredinske konzole in toplih materialov. Po zgledu zadnjih Citroënovih modelov tudi C5 Aircross ponuja pestro paleto možnosti za individualizacijo podobe. Za zunanjost je na voljo 30 različnih kombinacij v povezavi s 7 barvami karoserije, s ponudbo dvobarvne karoserije s črno streho in s 3 barvnimi paketi, v sklopu katerih so na voljo barvni dekorativni vstavki za prednji odbijač, zaščite Airbump® na spodnjem delu prednjih vrat in pod strešnimi prtljažnimi drogovi. Izbirati je možno tudi med petimi notranjimi ambienti z različnimi dopolnjujočimi se barvami in materiali, ki se poigravajo s svetlobo in toploto trendovskega in razkošnega "casual chic" videza.

 

NOVI SUV C5 AIRCROSS: NAJBOLJ UDOBNO IN MODULARNO ŠPORTNO TERENSKO VOZILO V SVOJEM SEGMENTU

Kot ambasador programa Citroën Advanced Comfort® se novi SUV C5 Aircross od drugih razlikuje po udobju in pristopu do prostorne notranjosti. Ponuja obilo inovacij na področju vsesplošnega udobja, tipičnega za znamko Citroën, med katerimi velja omeniti zlasti dve inovaciji, to sta Citroënovo vzmetenje s progresivnim hidravličnim omejevalnikom (Progressive Hydraulic Cushions®) in sedeži Advanced Comfort, ki prinašata izboljšano kakovost blaženja in neprimerljivo udobje v vožnji: zares pravo povabilo na potovanje za vse potnike. V svojem segmentu ponuja edinstvene možnosti za modularno razporeditev, ki izhajajo iz strokovno podkovanega znanja znamke Citroën s področja enoprostorskih vozil, zlasti s tremi posamičnimi, drsno pomičnimi, zložljivimi in po naklonu nastavljivimi zadnjimi sedeži ter največjo prostornino prtljažnika v svoji kategoriji ("Best in class"), ki sega od 580 do 720 litrov.

 

NOVI SUV C5 AIRCROSS: MODEREN IN TEHNOLOŠKO NAPREDEN SUV NASLEDNJE GENERACIJE

Novi SUV C5 Aircross je v trendu s časom opremljen z digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo TFT in 8-palčnim zaslonom na dotik s kapacitivno tehnologijo. Razpolaga z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji najnovejše genercije, kot je sistem za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in s 6 naprednimi tehnologijami za vzpostavitev povezave. Kot zares ultra povezljivo vozilo ponuja tudi brezžično indukcijsko polnjenje in pa tudi kamero ConnectedCAM Citroën®. Opremljen je z učinkovitimi in zmogljivimi bencinskimi in dizelskimi motorji v razponu od 130 do 180 konjskih moči in z novim samodejnim menjalnikom EAT8, poleg tega pa bo C5 Aircross prvi Citroënov model, ki bo ob koncu leta 2019 opremljen s tehnologijo Plug-in Hybrid PHEV.

 

Novega SUV-ja C5 Aircross, ki ga bodo v Evropi začeli prodajati proti koncu leta 2018, bodo proizvajali v Franciji, v proizvodnem obratu Rennes - La Janais.

"Z velikim ponosom vam danes predstavljam novega SUV-ja C5 Aircross, ki ga bomo proizvajali v Rennesu, v Franciji in ga bomo prodajali v skoraj 92 državah širom celega sveta. To je SUV Next Generation, ki bo dopolnil pred kratkim prenovljen Citroënov izbor vozil in bo v segment športnih terenskih vozil vnesel vse identitetne elemente znamke: dizajn, udobje in modularnost. Novi SUV C5 Aircross je najnovejša Citroënova poveljniška ladja in najpomembnejši vzvod za mednarodno rast znamke."

Linda Jackson, generalna direktorica CITROËN

 

Top