PREUSMERITEV SEKUND

OMEJENE SERIJE ‘1955’ OB 60. OBLETNICI ORIGINALNEGA MODELA DS

Za proslavitev 60. obletnice originalnega modela DS bo znamka DS 23. in 24. maja organizirala poseben dogodek, DS WEEEK. V omejenih serijah vozil, ki so jih poimenovali ‘1955’, je znamka združila svoje vrhunsko strokovno znanje s področja prefinjenosti in tehnoloških dognanj.

Omejene serije bodo od konca maja 2015 dalje na voljo za celoten izbor vozil DS: DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4 in novi DS 5. 

Leta 1955 je bil v sklopu avtomobilskega salona v Parizu v palači Grand Palais predstavljen DS, legendarno vozilo, ki je zaznamovalo svet avtomobilizma 20. stoletja. 60 let kasneje, leta 2015, je nastala znamka DS, ki si prizadeva ohraniti duh tega mitološkega vozila in francoski avtomobil ponovno popeljati med znamke visokega razreda.

 «Pri kreiranju znamke DS smo črpali navdih iz izjemne dediščine, se pravi iz legendarnega vozila, ki v sebi nosi vrednote, kot so inovacija, odličnost in avantgardnost, se pravi vrednote, ki smo jih vzeli za svoje. Tako smo v današnjih vozilih DS združili izjemen dizajn in tehnologijo, udobje in dinamičnost, plemenite materiale in prefinjenost», je izjavil Yves Bonnefont, generalni direktor znamke DS.

Ob 60. obletnici originalnega modela DS se je znamka DS odločila ponuditi omejeno serijo za vsa vozila iz svojega prodajnega programa: za DS 3 in njegovo različico Cabrio, za novega DS 5 in tudi za DS 4.

Modeli bodo v omejenem številu (1955 vozil DS 3 in DS 3 CABRIO, 955 vozil DS 4 in 955 novih DS 5) na policah prodajnih mest znamke od konca maja dalje, ekskluzivno pa si jih bo možno ogledati na prireditvi DS WEEK, 23. in 24. maja v parku Jardin des Tuileries v Parizu.

Omejena serija, kjer gre prefinjenost prepleta s skrbno narejenimi detajli

Modeli ‘1955’ se od drugih ločijo po modri barvi karoserije Encre (z dvobarvno streho pri vozilih DS 3 in DS 4), litih platiščih z osrednjimi okrasnimi pokrovčki v barvi Gold Mat, logotipu DS prav tako v barvi Gold Mat na pokrovu motornega prostora – spomin na originalni model DS -, ohišju zunanjih vzvratnih ogledal z lasersko vgravirano oznako DS in pozlačenimi nalepkami ‘DS 60 1955' na prednjih in prtljažnih vratih. Tudi notranjost izraža elegantno prefinjenost prek sedežev v polnem zrnastem usnju (napa usnje Trinitario za DS 3, polanilinsko usnje Criollo za DS 4 in novega DS 5) in tudi prek raznih dodatkov za individualizacijo podobe z napisom ‘DS 60 1955’ (preproge, posebni vzglavniki, oštevilčena ploščica, …).

Okolju prijazna omejena serija z zmogljivimi in učinkovitimi motorji

PureTech 110, PureTech130, THP 165, BlueHDi 100, BlueHDi 120, BlueHDi 150, BlueHDi 180, … Pri omejenih serijah bo lahko stranka izbirala med najnovejšimi bencinskimi in dizelskimi motorji skupine PSA, ki so vsi zelo učinkoviti (emisije CO2 od 87 g/km dalje pri DS 3 BlueHDi 100 S&S BVM do 136 g/km pri novem DS 5 THP 165 S&S EAT6) in opremljeni s tehnologijo Stop & Start ter ustrezajo emisijskemu standardu Euro 6. Ne smemo pa pozabiti še motorja Hybrid 4x4, ki je na voljo za novo vozilo DS 5. 

Top