PREUSMERITEV SEKUND

RALLY CITTA DI BASSANO - REZULTATI

Grega Premrl s sovoznikom Vilijem Ošlajem zmagal v  klasi R3T.

32.Rally Citta' di Bassano, ki je potekal v Italiji je bil predzadnji rally, ki je štel tudi za Mitropa pokal v katerem nastopa Grega Premrl. Prijavljenih je bilo 140 posadk iz 7 držav. Kot vsako leto je rally obiskalo veliko število gledalcev.

Rally se je začel v petek zvečer s ceremonialnim štartom nadaljeval pa v soboto zjutraj, ko je čakalo posadke 8 hitrostnih preizkušenj.

Že na uvodni HP1  DS3 ni deloval kot bi moral, saj avto kar ni imel prave moči. V nadaljevanju se je ekipa mehanikov trudila ugotoviti težavo vendar je ni našla.

''Že na prvi HP sem komajda štartal v nadaljevanju pa je avto  v klanec počasi nabiral hitrost, ni pa bilo tiste »agresije DS3-ja« kot sem jo vajen. Sem pa bil  zadovoljen, da sva kljub tej težavi z Vilijem hitro ujela ritem in ga tudi kasneje stopnjevala,'' so bile prve reakcije Grege.

Grega in Vili sta na popoldanskem delu ritem še nekoliko dvignila, kar so pokazali tudi časi posameznih HP. Kako zahteven rally je bil nam pove že podatek o odstopih, ki jih je bilo kar 58. Rally je imel 100km HP, predvsem dolge so bile etape, saj so jih v soboto posadke prevozile več kot 300km.

''Popoldanski del rally-ja sva z Vilijem odpeljala še nekoliko bolj tekoče, veliko bolje sva se peljala po klancu navzdol kot pa navzgor. Hvala ekipi za odlično opravljeno delo in super vzdušje. Nestrpno že čakam 42.Croatia rally naslednji vikend, ki bo štel tudi za Evropski pokal,'' je na cilju dejal Grega.

REZULTATI:

1. Mesto klasa R3T

4. Mesto Mitropa pokal

16. Mesto generalna razvrstitev

Top