PREUSMERITEV SEKUND

RAZSTAVA FOTOGRAFIJ YVES SAINT LAURENT-A V DS WORLD PARIS

Potem ko je s hišo SWAROVSKI vstopil v svet prestižnega draguljarstva, zdaj DS WORLD PARIS gosti razstavo fotografij, ki prikazujejo dela enega izmed najbolj slavnih modnih oblikovalcev, Yvesa Saint Laurenta. Slednji je s svojimi avantgardnimi in drznimi kreacijami ponesel visoko francosko modo po celotnem svetu. Otvoritev razstave se je odvijala 11. junija  ob prisotnosti Yvesa Bonnefonta, generalnega direktorja znamke DS in Pierra Bergéja.

GALERIJA

Na razstavi, ki povezuje skoraj 40 let francoske visoke mode in vrhunskega strokovnega znanja, so na ogled fotografije, ki prikazujejo življenje in kreacije slavnega modnega oblikovalca, nastale pod burnim očesom fotografa Pierra Boulata in kasneje njegove hčerke Alexandre Boulat.

Serija 36 klišejev nam odpira vrata v svet modnega oblikovalca in nam omogoča vpogled v njegove delavnice in zakulisje kolekcij ter prisostvovati vrvežu velikih modnih revij, s katerimi je hiša Saint Laurent dosegla velik uspeh in zaslovela po celem svetu.

Hiši DS in YSL stremita za istimi vrednotami odličnosti in avantgardnosti, ki sta zadnjih nekaj desetletij izoblikovali legendarni imeni obeh znamk, simbolov pariškega duha in elegance.

Pierre Boulat, fotograf ameriške revije Life, je bil kot tesni sodelavec in privilegirani očividec mojstrovin Yvesa Saint Laurenta prisoten tako na pripravah njegovih kolekcij kot tudi v njegovih stanovanjih v Parizu, kjer mu je uspelo razkriti zasebno življenje Yvesa Saint Laurenta.


Pierre Bergé, ki to serijo fotografij še posebej ceni, nam je povedal: «Srečanje s Pierrom Boulatom je bilo izjemno. Z nami je sodeloval skoraj vse dneve in noči. Zavedeli smo se, da skupaj ustvarjamo trajen spomin.»

RAZSTAVA YVES SAINT LAURENT V SALONU DS WORLD PARIS bo odprta
od 11. junija do 10. septembra 2015 v salonu DS WORLD PARIS - 33 rue François 1er, Paris 8e (od ponedeljka do sobote med 10.00 – 19.30).

Kako do tja?
Metro: postaje Franklin Roosevelt (liniji 1, 9), Alma Marceau (linija 9) ali George V (linija 1)
Avtobus: linija 32, postaja Pierre Charron-François 1er

Top