PREUSMERITEV SEKUND

RÉTROMOBILE 2015: DOBRO POČUTJE S CITROËNOM

Na 40. avtomobilskem salonu «Rétromobile», dogodku, ki ga ne sme zamuditi noben ljubitelj zbirateljskih starodobnikov, se je CITROËN odločil izpostaviti « dobro počutje ». Ena od glavnih vrednot Znamke. Od modela C6 Torpedo letnik 1931 do vozila C4 Cactus in prek legendarnih modelov 2 CV ali Méhari so se obiskovalci sprehodili skozi zgodovino CITROËNA in odkrili, kako je znamka v vsakem posameznem obdobju znala podati konkretne in optimistične odgovore za poenostavitev življenja in izboljšanje vsakdana.

Na 40. salonu «Rétromobile» so si lahko obiskovalci ogledali oziroma ponovno spoznali legendarne CITROËNOVE modele, ki so zaznamovali zgodovino s svojim stilom, kreativnostjo in domišljijo, ki je skupna čisto vsem. Letos CITROËN predstavlja svojo zgodovino skozi rdečo nit dobrega počutja. Dobro počutje, ki je zapisano v genih vozil iz vseh obdobij, je pomemben znanilec CITROËNOVE identitete. Vsak model, ki je bil predstavljen na stojnici, priča o tem, da si CITROËN v vsakem zgodovinskem obdobju prizadeva ponuditi nekoliko drugačen odnos do avtomobila, ki mora biti še bolj inteligenten, lahkoten in gostoljuben. To izraža z edinstvenimi, udobnimi in uporabniku prijaznimi vozili.

V okviru razstave, ki se je odvijala od  4. do 8. februarja 2015, si je občinstvo ogledalo zbirko modelov, ki so zaznamovali zgodovino znamke, med katerimi so bili:

  • C6 Torpedo letnik 1931, prvi CITROËN s 6-valjnim motorjem,
  • GS Pallas letnik 1977, ki je z vgrajeno tehnologijo in neprimerljivim stilom povzročil pravi preobrat v razredu petvratnih limuzin srednje velikosti,
  • CX 2400 letnik 1978, ki je zaslovel kot prvo vozilo, ki mu je uspelo z enim polnim rezervoarjem goriva prevoziti razdaljo od Nice do Pariza,
  • « Traction Avant » 15/6 H, vozilo, ki so ga Francozi poimenovali « kralj ceste »,
  • Baby Brousse, ki priča o širitvi CITROËNA na mednarodne trge v vseh obdobjih,
  • 2 CV AZAM, ki je buril domišljijo številnih generacij,
  • Méhari, zares prava ikona, ki je vzbujala veselje do življenja in željo po vožnji po prostranih poteh.

Prisoten je bil tudi C4 Cactus, ki še dandanes dokazuje kreativnost znamke CITROËN v prid dobremu počutju.

Top