PREUSMERITEV SEKUND

SUV CITROËN C3 AIRCROSS PREJEL NAGRADO AUTOBEST 2018

V finalnem izboru trofeje Autobest 2018, v katerem se je pomerilo 6 finalistov, je novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross osvojil naziv «Best Buy Car of Europe» oziroma najboljši nakup med avtomobili v Evropi leta 2018.

Žirija izbora Autobest je pravkar razglasila rezultate: Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross je osvojil naziv «Best Buy Car of Europe» oziroma najboljši nakup med avtomobili v letu 2018.

Autobest vsako leto že od 2001 dalje nagradi vozilo, ki zbere največ glasov. Žirijo sestavlja 31 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 31 evropskih držav, ki vozila ocenjujejo na podlagi 13 kriterijev, kot so razmerje med kakovostjo in ceno, dizajn, udobje in tehnologije pa tudi kakovost storitev ter razpoložljivost rezervnih delov znotraj distribucijske mreže.

Prav tako kot Citroën C3, ki ga je Autobest proglasil za zmagovalca leta 2003, je tudi novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross toliko odstopal od tekmecev, da mu je uspelo osvojiti omenjeni naziv na sedemnajsti izdaji te nagrade po zaslugi edinstvene morfološke zgradbe in mogočne postave, ki je prežeta s svežino.

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross je znanilec stilskega preporoda znamke in njene mednarodne produktne ofenzive. Lansiran je bil v oktobru, skupno pa je bilo zanj do danes v Evropi prejetih že več kot 30.000 naročil. Kupce prepriča njegov potniški prostor, ki je bil deležen edinstvenega strokovnega znanja znamke Citroën s področja prostorne notranjosti, modularnosti in osvetljenosti. Njegove edinstvene značajske poteze dopolnjuje širok izbor možnosti za individualizacijo podobe s kar 85 kombinacijami zunanjosti in petimi notranjimi ambienti. Športno terensko vozilo je nastalo po navdihu pričakovanj kupcev zato se osredotoča predvsem na človeka (People Minded SUV) ter se ponaša z izjemno prostorno notranjostjo in modularnostjo brez primere, njegov potniški prostor pa je po zaslugi steklene panoramske strehe odprt navzven. C3 Aircross nam kot znanilec programa "Citroën Advanced Comfort®" zagotavlja dobro počutje v notranjosti in še nikoli doživete izkušnje v vožnji. Dobro se znajde tako v mestu kot tudi izven njega, poleg tega pa so njegove zmogljivosti za pustolovska popotovanja odslej še veliko večje po zaslugi sistema Grip Control® s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent). Vozilo ponuja visoko raven udobja in varnosti, 12 modernih tehnologij za pomoč pri vožnji, štiri tehnologije za povezljivost in se lahko poleg tega odslej pohvali še s 5 zvezdicami na testih Euro NCAP.
 
"Iskrene čestitke Lindi Jackson in njenim ekipam, da jim je uspelo osvojiti nagrado AUTOBEST 2018! C3 Aircross se je na tem tekmovanju izkazal kot pravi prvak in člane žirije prepričal, da je najboljši avtomobil letošnje izdaje tega izbora. To pa je tudi še ena zmaga za športna terenska vozila. S svojo odločitvijo je žirija dokazala, da ni sledila zgolj gibanju trga, temveč je uspela tudi prepoznati trende, saj je evropskim uporabnikom podala priporočilo za nakup vozil jutrišnjega dne!" je izjavil Ilia Seliktar, predsednik žirije.

Citroën je v prvem poletju 2017 v Evropi zabeležil 426.000 registriranih vozil, kar predstavlja rekord zadnjih šestih let oziroma 5,6-odstotno rast prodaje v primerjavi z istim obdobjem leta 2016. Eno leto po novem C3, najbolje prodajanemu modelu iz Citroënovega izbora vozil, ki so ga od lansiranja do danes skupno prodali že v več kot 230.000 primerkih, bo novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross omogočil Citroënu še naprej nizati uspehe.

Top